O.P.U.S. X maradékhő hasznosító rendszer

Lehetővé teszi a csarnokfűtő készülékek füstgázában rejlő energia gazdaságos hasznosítását

Hibrid alatt egy olyan rendszert értünk, amelyben két különböző technológiát együtt alkalmazunk. A Kübler cég innovatív hő koncepciójánál az infravörös fűtés egy hagyományos hidraulikus melegvizes fűtéssel van összekapcsolva, amelyet a Kübler 2004-ben innovációs díjat nyert R.O.S.S.Y., azaz Erőforrás Optimalizáló Vezérlési Rendszere irányít. A maradék hő hasznosítás (O.P.U.S. X) a Kübler cég saját fejlesztésén alapszik, mert ez eddig az infravörös fűtési rendszereknél (sötétsugárzóknál) csak kivételes estekben volt megvalósítható. Ennek oka az az összeférhetetlenség, amely az infravörös technológia (amelynek hatásfoka döntően a sugárzó felület hőmérsékletétől függ) és az égési technológia (amely alacsonyabb hőmérséklettel hatékonyabb) között van.

Az O.P.U.S. X-el sikerült egy olyan rendszert a piacra bevezetniük, amely lehetővé teszi a csarnokfűtő készülékek füstgázában rejlő energia gazdaságos hasznosítását. Az O.P.U.S. X rendszer célja a sötétsugárzó rendszerekből távozó füstgáz melegének hasznosítása. Ez az alapja a különösen hatékony hibrid központi ventilátoros koncepciónak, amely esetén az infravörös csarnokfűtés mellett a melegvíz ellátáson keresztül egészen az irodahelyiségek fűtéséig – ideális esetben – plusz költségek nélkül megvalósítható!
A rendszer lényege a hőcserélő egység, amelyben a füstgáz a vizet felmelegíti, majd azt a rendszerben keringteti.

A maradékhő hasznosító O.P.U.S. X rendszer sematikus felépítése:
A rendszer egy szivattyú segítségével a meleg vizet egy puffer tartályba vezeti, így az energiaként rendelkezésre áll az irodák fűtésére vagy a melegvíz ellátás biztosítására. A szivattyú teljesen automatikus szabályozása és a Bypass gondoskodik a rendszer hatékony és biztonságos működéséről.
A sötétsugárzók össz névleges hőterheléséhez viszonyítva a készülékek nagysága, illetve az üzemeltető fűtési magatartása alapján primer energia kb. 10-15%-a takarítható meg – amely a viszonylag rövid amortizációs időhöz vezet, és a rendszerük már ma megfelel a holnap törvényének. (Energia hatékonysági törvény, amely szerint az épületek fűtési energiájának 15%-ának megújuló energiaforrásból kell származnia).
Hannoverben például az Eiffel cégnél 6 darab lett üzembe helyezve, ahol használati melegvizet, irodafűtést és levegő előmelegítést is ez a berendezés biztosítja. A tapasztalatokat felhasználva az alap hőcserélőt már tovább is fejlesztették, amely az O.P.U.S. X/M nevet kapta.

A O.P.U.S. X/M fontosabb tovább fejlesztett jellemzői:
  • Bypass-konstrukció váltó szeleppel két külön pillangószelep helyett
  • a burkolat alatti tér gravitációs szellőztetése
  • a hőcserélő egység függesztése a házon kívül lévő keresztirányú szerelősínekkel az alsó oldalon, úgy hogy a teljes elérhetőség készre szerelés után is garantálható
  • a ház kiszélesítése úgy, hogy a Bypass a hőcserélőn belül oldalt legyen vezetve.
Az O.P.U.S. X hőcserélő rendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Kübler-Vesta Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Hőcserélők
Hőcserélők
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...