proidea.hu online termékinformációs katalógus

Murexin 1 KS folyékonyfólia - Tartós vízszigetelés gyorsan, ellenőrizhető minőségben


2016. február 29.

Kék és sárga színben is elérhető, visszaellenőrizhető, gyors száradású, rendkívül kiadós


Új minőség
A vízszigetelés fontossága egy fürdőszobában, tusolóban egy igényes kivitelezés során ma már nem kérdés. Ahhoz, hogy a felületre kerülő víz hosszú távon se károsítsa az épület szerkezetét, a megfelelően előkészített alapfelületeket (pl. mész-cement, cementbázisú alapfelületek) el kell látni kenhető vízszigetelő anyagokkal.

Ehhez a feladathoz a Murexin egy megbízható, tartós, bevizsgált és európai szabványoknak megfelelő, felhasználásra kész, egykomponensű, oldószermentes, nem vízáteresztő, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes vízszigetelő anyagot ajánl.

Az új Murexin 1 KS folyékonyfólia rendkívül kiadós és biztosan tart. Az anyagszükséglet változása miatt a négyzetméterre vetített anyagköltség is kedvezőbb lehet a korábbi 1 KS folyékonyfóliához képest.

Anyagszükséglet: 0,8 kg / m² / 2 réteg (0,5 mm vastagságban); 1,5 kg / m² / 2 réteg (1,0 mm vastagságban)

A Murexin 1 KS folyékonyfólia kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl. zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen a rendszerkiegészítő termékekkel (pl. Murexin hajlaterősítő szalagok, Murexin hajlaterősítő szalag külső és belső sarkok, Murexin szigetelőmandzsetták) együtt. Megfelel az EN 14891 - DM és az ÖNORM B 3407 W1 - W4 szabványoknak, valamint a ZDB előírása szerinti A0 nedvességterhelési osztálynak és az A igénybevételi osztálynak.
Feldolgozás
Murexin 1KS folyékonyfólia sárga és kék színben is elérhető.
A Murexin 1KS folyékonyfóliát közvetlenül a vödörből mindig két egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes rétegvastagságban a teljes felületre kell felhordani. Ez lehet csak sárga vagy csak kék is.
A két különböző színű (kék és sárga) 1KS folyékonyfólia felhasználásával lehetőség van a két réteg utólagos felvitelének igazolására, visszaellenőrzésére is.

Annak érdekében, hogy a termék tulajdonságai megfelelőek legyenek, figyelni kell, hogy a két rétegben felhordott 1KS folyékonyfólia rétegvastagsága 0,5 mm-nél vékonyabb ne legyen.

A fal- és padlócsatlakozásoknál, illetve a csőáttöréseknél és a lefolyónál szükséges a Murexin vízszigetelő rendszerkiegészítőket elhelyezni.

A tartós vízszigetelés érdekében a rendszerkiegészítő termékek a következők:
Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag
Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag külső és belső sarok
Murexin DBS 50 Öntapadó hajlaterősítő szalag
Murexin DZ 35 és DZ 70 Szigetelőmandzsetta
Murexin AE 35 Szigetelőmandzsetta (Gully)

Gyorsaság
Az első réteg Murexin 1 KS folyékonyfólia felhordása után (kb. 15 perc) lehet a második réteg Murexin 1 KS folyékonyfóliát felhordani, majd 3 óra után burkolható C2 minősítésű Murexin ragasztóval, így akár 1 nappal is lerövidülhet a munkafolyamat.

Ellenőrizhetőség
A kivitelező reklamáció esetén bizonyítani tudja, hogy a megfelelő mennyiségű anyagot két rétegben felhordta a felületre. A műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető, projektfelelős számára utólagosan is egyszerűen ellenőrizhető, hogy a Murexin 1 KS folyékonyfólia felhordása a kivitelező által az előírtaknak megfelelő rétegvastagságban történt.
A megrendelő számára is biztonságot ad, ha az 1 KS folyékonyfólia sárga és kék színben kerül felhasználásra. Amennyiben a visszaellenőrizhetőség szempont, először a kék, utána a sárga színű Murexin 1KS Folyékonyfóliát kell felvinni.

Szabványosság
Az 1 KS folyékonyfólia megfelel az EN 14891 - DM és az ÖNORM B 3407 W1 - W4 szabványoknak, valamint a ZDB előírása szerinti A0 nedvességterhelési osztálynak és az A igénybevételi osztálynak.

A Murexin 1 KS folyékonyfóliával kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni az Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  szigetelés  folyékonyfólia  kenhető  szigetelés  fürdőszoba  vizeshelyiség  hézagmentes  varratmentes  oldószermentes