proidea.hu online termékinformációs katalógus

MOFÉM Trend² csaptelep család


2013. április 30.

Egykaros kádtöltő és mosdó csaptelepek

A Trend csaptelep család 15 éves jubileumát modellváltással ünnepli a MOFÉM, mely a Trend² nevet viseli. A név megmarad, de a család minden porcikájában megújul. A változások olyan jelentősek, hogy gyakorlatilag egy teljesen új csaptelepről beszélhetünk Trend² néven.
Mosdó csaptelep
A mosdó csaptelep egyenes állású. Függőlegesen lefutó hengeres része merőleges a talpára. Karakán kiállását a 90 fokot bezáróan csatlakozó kifolyórész szintén erősen hangsúlyozza. A kifolyórész és a hengeres rész találkozását külön váll, perem nem torzítja. Annak összetartása és íves végződése a kádtöltőnél megszokott, de a mosdó tömegéhez igazított. Méretezése az előd modellt jelentősen felülmúlja. A nagyobb méretezés nem csak itt, hanem az egész ház esetében visszaköszön. Ezzel lényegesen komfortosabb használatot biztosít, mint elődje. A ház alsó nagy íve az orr rész ellentétes ívével eggyé válva akár a víz hullámzását is szimbolizálhatja. A fogantyú alap állása a kifolyórésszel párhuzamos, sík felülete könnyen tisztítható.

Kádtöltő csaptelep
A kádtöltő kialakítását tekintve klasszikus elrendezést követ. A középen elhelyezkedő hengeres részbe azonos magasságban sík tetővel szalad a két oldalsó szárny és a kifolyórész. Itt található a TEKA saját gyártású 40 mm-es ECO vezérlőegysége. A forma különlegessége, hogy az oldalsó szárnyak alulról ívelnek fel ebbe a sík tetőbe. Itt találhatóak a zajcsillapítást biztosító elemek és ide csatlakoznak a klasszikus kúpos takarótányérok. Ugyan erre a ritmusra komponált a kifolyó rész végződése, bár íve eltér az oldalsóktól. Innen tekint előre a vízgyöngyöző, azaz a perlátor, mely az előd modellel ellentétben nem függőlegeset, hanem 25° fokot jelent biztosítva ezzel, hogy a vízsugár érkezése a kád középvonalához közelebb essen. Tömege az oldalszárnyakkal arányos, nem billenti ki a komplett formát egyensúlyából. A váltó a kifolyó rész súlypontjában van. Felette oltalmazóan húzódik a szintén fém fogantyú. A kettő közötti tér kellően tágas, kényelmes működtetést biztosít.
A kifolyó rész oldala enyhén összetart, érezzük, hogy valahol a térben egyszer majd egymást metszve találkoznának. Ezt az összetartást követi a fogantyú oldala is, melynek vége szintén alulról ívelt. Ez az apró kunszt a kifolyó ívét másolja. A felső felület síkkal zárja le a csaptelepet. A kialakuló sarkok finoman eldolgozottak. Az összképet a síkokhoz csatlakozó ívek uralják létrehozva egy izgalmas, de mégsem túlzó formai vibrálást, melyre sem a teljesen szögletes, sem a teljesen hengeres csaptelepek nem képesek.

Az új Trend² család az elegancia jegyében született, melyet izgalmas formai megoldásaival hangsúlyoz. Megjelenése önálló karakterrel rendelkezik a saját eredeti formai útját járja, ezzel egyben barátságos és szerethető irányt, ha úgy tetszik trendet teremt.

A Trend² csaptelepekről bővebben olvashat ha hír alatti termékképre kattint, amennyiben a termékről árajánlatot, vagy egyéb információt szeretne kérni a Teka Magyarország Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9201 Mosonmagyaróvár, Terv u. 92. Pf.: 60
Telefon: +36 96 574 500
Fax: +36 96 574 501
E-mail:
Web: www.mofem.hu
Web: http://www.tekaindustrial.com/hu
   
   
   
   
   
   
A Teka Magyarország Zrt.-t 1900-ban alapították Mosonmagyaróváron, ma Magyarország vezető fémszerelvény gyártója. A MOFÉM 1994-óta a nemzetközileg elismert TEKA csoport tagja, mely 90 leányvállalatot, 34 gyárat üzemeltet világszerte és több mint 60 országban forgalmazza termékeit.
A csaptelepek mellett meg kell említeni a MOFÉM további jelentős termékcsoportjait, melyek a golyóscsapoktól a gázpalack szelepekig öleli fel az épület és ipari szerelvények széles skáláját. Külön kiemelve az új Flexum gömbcsap családot, mely a Magyar Termék Nagydíj Díjazottja, illetve új fejlesztésű termosztátos radiátorszelepeiket, melyek a nagymértékű energia megtakarítás mellett a panelfűtés korszerűsítésekhez ajánlanak korszerű és költségtakarékos megoldást.
Márkanevek: Teka, MOFÉM
További hírek a Csaptelepek termékkategóriában
További hírek a Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  MOFÉM  Trend2  csaptelep  kádtöltő  mosdó  csap  család