proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megérkezett az új easyE4 vezérlőrelé


2019. május 12.

Hatékony és rugalmas vezérlés az Eaton vezérlőreléinek következő generációjával

Az Eaton bemutatja nagy sikerű „easy” (Moeller series) vezérlőrelé-sorozatának új generációját. Sokoldalúságának köszönhetően az easyE4 ideális megoldás minden olyan szakember számára, aki a lehető legkisebb erőfeszítéssel szeretné megoldani a vezérlési feladatokat. Az egyszerű kezelhetőség és az intuitív easySoft 7 programozó szoftver egyaránt alkalmassá teszik az easyE4-et egyszerű és összetett vezérlési feladatokra. A nagy teljesítményű hardver, a rugalmas bővíthetőség és az átfogó kommunikációs lehetőségek számos alkalmazáshoz lehetővé teszik az easyE4 vezérlőrelék használatát.
Az easyE4 a jelenleg forgalmazott easy500, easy700 és easy800 sorozatok helyébe lép.

Hatékony és rugalmas vezérlés az Eaton vezérlőreléinek következő generációjával

A maximális rugalmasság érdekében minden easyE4 alapkészülék rendelkezik 8 bemenettel (ebből 4 analóg bemenet is lehet, 12 bites felbontással) és 4 kimenettel. 4 bemenet gyors digitális bemenetként is használható, például gyorsszámlálónak. Minden bemenet használható interrupt bemenetként is. Ez egy olyan funkció, amely általában csak komplexebb vezérlőkre jellemző. Ezzel a funkcióval meg lehet adni egy megszakítási rutint egy meghatározott eseményhez. Az easyE4 egy további új jellemzője az SNTP, a pontos idő megjelenítéséhez.

A bővítőmodulok segítségével minden alapkészülék akár 188 I/O -ra bővíthető, ami teljesen egyedülálló a kompakt vezérlők esetében.

Az alapkészülékben található mikro SD kártya foglalat további alkalmazási lehetőségeket nyit meg. A memóriakártya adatnaplózáshoz, programfrissítéshez is használható.

Az integrált Ethernet interfészen keresztül az easyE4 csatlakoztatható bármely routerhez. Az easyE4 integrált webszerverrel is rendelkezik. Bármilyen típusú megjelenítővel közvetlenül Etherneten (Modbus-TCP) keresztül használható. Ezenkívül max. 8 darab easyE4 alapkészülék kommunikálhat egymással az integrált NET-en keresztül.

Az easyE4 sorozat különféle alkalmazásokhoz készült, ezért különböző tápfeszültségeket lefedő eszközöket tartalmaz: 85 V-264 V AC, illetve 24 V DC. Különlegesség az UC (univerzális feszültség) verzió, amely 12 V DC, 24 V DC vagy 24 V AC feszültségekhez használható. A felhasználás megkönnyítése érdekében az AC, DC és UC easyE4 bővítők vegyesen is kombinálhatók egymással.

Megérkezett az új easyE4 vezérlőrelé

További újdonságként analóg bővítő modul (4AI/2AO) is elérhető az új easyE4 családhoz. Ez a bővítő 4 bemenettel és 2 kimenettel rendelkezik, melyek szabadon konfigurálhatók 0..10 V DC vagy 0(4)..20 mA módra, 12 Bit felbontás mellett.

Az easySoft 7 szoftver segítségével a kijelző is könnyen testreszabható. Alapkészüléken lévő kijelző szövegek, értékek, paraméterek megjelenítésére alkalmas, akár zöld, piros vagy fehér háttérvilágítással.

Az easyE4 programozása többé nem jelent kihívást. A felhasználók négy programozási nyelv közül választhatnak: a programot létre lehet hozni funkció-blokk (FBD), létradiagram (LD), az Eaton klasszikus "easy" programozási nyelvén (EDP) vagy strukturált szöveg (ST) segítségével. Az easySoft 7 számos hasznos új funkcióblokkot tartalmaz, mint például az adatnaplózás, min/max funkció, riasztás modul vagy az e-mailes figyelmeztetések. Ez jelentősen bővíti az easyE4 alkalmazási területét. Emellett a felhasználók saját funkcióblokkokat is létrehozhatnak. A korábbi easy eszközök (500, 700 és 800 sorozat) meglévő programjai egyszerűen importálhatók az easySoft 7-be.Új easyE4 vezérlőrelé

Amennyiben az easyE4 vezérlőreléről bővebb felvilágosítást, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni az Eaton Industries Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14.
Kriszina Palace irodaház
Telefon: +36 1 499 9132
E-mail:
Web: www.eaton.hu
Szontág Balázs  
termék marketing vezető +36 30 264 4804
Érdy Fanni
Digital Marketing & Communication Specialist +36 70 523 4726
A Klöckner-Moeller cég neve igen régóta ismert Magyarországon, mint kiváló minőségű, megbízható elektromos és elektronikus ipari készülékek és berendezések gyártója. A német cég 1995-ben Klöckner Moeller Hungaria Kft. néven megalapította kizárólagos tulajdonú magyarországi leányvállalatát. A cég életét azóta a töretlen fejlődés jellemzi. 2008-ban az amerikai Eaton Corporation 100%-ban felvásárolta a Moeller cégcsoportot, ezáltal szakmai befektetőként kizárólagos tulajdonosává vált. A Moeller Electric Kft. hivatalos neve 2010. májustól Eaton Industries Kft.
Márkanevek: Moeller, Eaton
További hírek a Relék és impulzuskapcsolók termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  Eaton  easyE4  vezérlőrelé  easySoft  7  szoftver  analóg  bővítő  modul  188  I/O  easy500  easy700  easy800