proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az Aquaflex Roof Plus rugalmas, gyors száradású, felhasználásra kész vízszigetelő anyag


2016. február 18.

Beázás megszüntetése bontás és újraépítés nélkül

Napjainkban számos alkalommal előfordul, hogy házunk tetején, teraszunkon vagy a meglévő bitumenes szigetelőlemezen nem várt problémák bukkannak fel, ráadásul pont akkor, amikor ilyen jellegű kiadással egyáltalán nem terveztünk a költségvetésünkben.
A Mapei Aquaflex Roof Plus terméke alkalmas a fenti problémák megoldására. Az Aquaflex Roof Plus-t fel lehet hordani a problémás terasz felültére anélkül, hogy azt fel kellene bontani. Ezen túl további nagy előnye, hogy a terméknek nincs károsanyag kibocsátása.

Mindezeken túl az Aquaflex Roof Plus sokkal rugalmasabb, mint más, hagyományos akril vízszigetelő anyagok. Gyors száradású, ezért segíti a szakemberek munkáját, hiszen egy-egy munkával hamarabb végezhetnek a termék felhasználásával. Különösen nagy előnyt jelent, hogy a termék felhasználásra kész, így összetételének köszönhetően könnyen alkalmazható, nagy nyúlóképességű anyag.

Persze a termék bedolgozásánál van néhány dolog, amit mindenképpen be kell tartani, hogy reklamációmentes felületet kapjunk.
Fontos, hogy a szigetelés alatt a kiegyenlítés tökéletes legyen (sokszor rossz irányba lejt a terasz). Nem szabad repedéseket hagyni a felületen, azokat mindig javítani kell még a szigetelés előtt. Mielőtt felhasználnák az Aquflex Roof Plus-t, meg kell győződni arról, hogy nem porzik-e a beton, illetve érdemes nagy nyomással letakarítani a felületet, hogy ne maradjanak rajta zsír és hasonló tapadást gátló, nem odaillő foltok. Sajnos előfordult már, hogy egy gyenge felületre rá szerettek volna rakni egy jóval erősebb, illetve nagyobb tapadással bíró anyagot, és az lett az eredménye, hogy a gyengébb felületet anyagában tépte fel az erősebb. Az Aquaflex Roof Plus egy olyan anyag, amit bárki tud használni. Nem kell hozzá más, csak jó és esőmentes idő, és egy teddy henger!

Legalább két réteg Aquaflex Roof Plus-t kell felvinni a felületre. Minden réteget az előzőre merőleges irányban kell felkenni, és különböző rétegvastagságot, élettartamot érhetünk el a rétegszámok növelésével.

Az Aquaflex Roof Plus-szal szigetelt tető járhatóvá tehető egy speciális, oldószermentes védőréteg, a Mapecoat TNS Urban és a Mapecoat TNS Protection alkalmazásával. Ennél a terméknél, az alkalmazott rétegszámok növelésével 5, 10 és akár 15 éves élettartam elérése is lehetővé vált.
Ugyanezt a megoldást lehet alkalmazni már ázó palatetőnél, s ez a szálerősítéses szigetelés bitumenes tetőre is felhordható. Így alkalmazva nem csupán szigetel, de ha az extra fehér színű Aquaflex Roof Plus HR-t használjuk, akkor a szigetelésünk visszaveri majd a nap sugarait, csökkentve a tető felmelegedését.

Az Aquaflex Roof Plus különböző színekben elérhető - fehér, szürke, téglavörös -, így ha a terméket javításra használjuk, az eredeti anyag - csempe, pala, cserép stb. - színéhez passzolót tudunk választani, vagy ha éppen új színre van igény, akkor váltani tudunk.

beton, cementes esztrich felület - fehér
pala, bitumenes membrán felület - szürke
kerámia, kő felület - téglavörös

Az Aquaflex Roof Plus vízszigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Hír
Construma termék nagydíjat nyert a Mapei Aquaflex Roof Plus utólagos vízszigetelő fólia
2016.04.15    
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  mapei  Aquaflex  Roof  Plus  vízszigetelő  anyag  vízszigetelés  tető  terasz