Lindab PLX Premium síklemez

Az elegáns, exkluzív Lindab PLX síklemez termékcsalád új terméke

A modern családi házak fedésének kialakítását ma már nem csupán a funkció határozza meg. Az építészek által "ötödik homlokzatnak" is nevezett tetőfelület ugyanis az épület összképének meghatározó eleme. Tartós és esztétikus megvalósításában jelentős design és műszaki lehetőségeket biztosítanak a Lindab PLX, helyszínen korcolható svédacél síklemezek. Mivel a korcolt síklemez tetők egyre népszerűbbek az igényes építtetők körében, a Lindab folyamatosan fejleszti ezt a termékcsaládját is. A 2012-es év egyik legnagyobb újdonsága a megújított és továbbfejlesztett Lindab bevonati rendszerek kínálata. A Lindab mérnökei új összetételű, egyedi alapanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ötvözik a tökéletes alakíthatóságot és esztétikus látványvilágot a korrózióval és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállósággal. Ennek eredményeképpen a Lindab PLX termékcsaládban a már korábban meglévő, csúcskategóriás Elite bevonatos változat mellett megjelenik a vadonatúj PLX Premium, amely optimális műszaki jellemzőkkel rendelkező nagyon gazdaságos alapanyag a korcolt fémlemeztetők piacán.

A fémben rejlő lehetőségek, az egyedi, különleges formák, a nagy változatosságú színkínálat alaposan megmozgatja a megrendelők és a tervezők fantáziáját.
A Lindab PLX Premium, illetve a PLX Elite síklemezekből ugyanis művészi tetők valósíthatók meg a világos színekkel, puritán, funkcionalista formákkal operáló minimalista vagy az eredeti formákkal ékes, designra épülő modern stílus jegyében, de kialakítható a mediterrán hangulathoz vagy a klasszikus stílushoz illeszkedő textúra is. Ugyanakkor a hagyományos nyeregtetőkre és kontyolt tetőkre is tökéletes, különleges megoldást kínálnak. A korcolt fémlemeztetők a műemlékvédelem alatt álló területeken is felhasználhatók, hiszen tradicionális tető- és épületformák esetén hagyományőrző szép megjelenést nyújt (pl. templomok, kúriák, múzeumok stb.), amit a rendkívül széles színválaszték is segít megvalósítani.
Galéria
Az esztétikai előnyök mellett az új terméket a kiváló műszaki paraméterek is jellemzik.
A PLX kitűnően alakítható "lágy" acél alapanyag, 0,6 mm lemezvastagsággal. Az acél mag folyáshatára 180 N/mm², amely egyszerre biztosít megfelelő mechanikai szilárdságot és könnyű helyszíni alakítást, beépítést. Ennek köszönhetően számos olyan, akár összetett, bonyolult tetőforma építhető belőle, amely más anyaggal nem vagy csak jelentős nehézségek és többletköltségek árán lennének lehetségesek, mint például íves donga- vagy kupolafelületek, tagolt vagy felépítményekkel áttört tetők. Még a legbonyolultabb tetőfedés is hosszú ideig tartós marad, mert a PLX Premium és a PLX Elite mechanikai ellenálló képessége, szilárdsága magasabb, mint a leggyakoribb alternatív alapanyagoké (alumínium, cink, horgany). Fémlemezfedéseknél fontos a megfelelő hőmozgás biztosítása, a PLX acéllemez hőtágulása a legkisebb a gyakorlatban használt fémanyagú síklemezek között. Az acél mag korrózióvédelmét kétoldali tűzihorganyzás (cinkbevonat) biztosítja, PLX Premium esetén 275, PLX Elite esetén 350 gramm m²-enkénti mennyiségben. A cinkrétegre kiváló minőségű, műanyag színbevonat kerül (Premium bevonat esetén 35 ym, Elite bevonat esetén 50 ym összvastagságban), s így a többrétegű bevonat-rendszer évtizedekig kitűnően ellenáll a korróziónak és az UV-sugárzásnak, továbbá nagyfokú védelmet biztosít a felületi karcolódásokkal szemben. A szállítás és szerelés során előforduló sérülésektől külön védőfólia óvja a tekercsekben szállított lemezeket (szélessége 610, illetve 670 mm a Premium, illetve Elite bevonatok esetén). A dupla állókorcos lemezillesztésnek köszönhetően a fedés vízzárósága is tökéletes.

A korcolt fedés kivitelezése szakképzett tetőfedő-bádogos szerelőkkel végezhető.
A kivitelezők munkáját gyorsítja a hosszú szalagméret, illetve az, hogy a kézi korcolás mellett ún. gépi előkorcolt PLX táblaelemek is rendelhetők a gyárból. Az anyag előkészítését és a kivitelezést gyorsítják a Lindab által is kínált, speciálisan a korcolt fedésekhez kifejlesztett megmunkáló gépek, mint az előkorcoláshoz használatos (VM84 típusú) előprofilozó gép, és az állókorcot véglegesítő korczáró gép ("vonat"). Speciális íves tetők esetében célszerű igénybe venni ívesítő gépet, ami a kívánt ívben hajlítja meg az előprofilozott lemezeket.
A PLX Premium és Elite síklemezek felhasználásával épített tetők minimális karbantartási igényűek. Az épület megkoronázására esztétikus, tartós és biztonságos megoldást kínálnak.

A Lindab PLX síklemez termékcsaláddal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Lindab PLX korcolt fedés

Korcolt lemezfedésre a svéd PLX, valamint Alucink PLX acéllemezeket használják. Ezek rendkívül lágy, rugalmas anyagok. A táblából vagy szalagból készült lemezfedés gyakorlatilag bármilyen típusú tetőszerkezet burkolására alkalmas.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...