proidea.hu online termékinformációs katalógus

Korszerű új csőhéjak tekercselt eljárással a Knauf Insulation-től


2013. április 05.

Simább felület, jobb hőszigetelés, nagy méretpontosság

A Knauf Insulation műszaki szigeteléseinek célja az ipari létesítmények berendezéseinél is a fogyasztói igényeinek teljes kielégítése. Műszaki szigetelés termékkínálatukban megtalálhatók a drótfonatos paplanok, a magas hőmérsékleten alkalmazható szigetelőtáblák, a lamellás paplanok, a zajcsillapító táblák, valamint legújabb termékük, a tekercselt kőzetgyapot csőhéj, amelyet sima (IPS 620) és alukasírozott felülettel (HPS 035AluR) is gyártank. A termékek az úgynevezett tekercselt eljárással készülnek, amellyel simább felület és jobb hőszigetelő képesség érhető el. A Knauf Insulation műszaki termékei az energiahatékonyság, a tűzvédelem és a zajcsökkentés lehető legjobb kombinációját kínálják.
Az alábbiakban bemutatják két új csőhéjuk legfontosabb műszaki tulajdonságait, alkalmazási területeit.
Az IPS 620 tekercselt koncentrikus szálelrendezésű, csiszolt felületű kőzetgyapot csőhéj fűtő- és klimatizációs csővezetékek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére. Maximális üzemi hőmérséklete 620°C. A termék A1 tűzállósági besorolású (nem éghető). A minimális gyártási tűréseknek köszönhetően nagyon jó méretpontosságú. A csőre való felhelyezés megkönnyítése érdekében egyik oldalán hosszirányú hasíték található (a szemközti oldalon félig vágva). Az IPS 620 csőhéj az EN 14303 és a VDI 2055 szabványok összes kritériumának megfelel.

Méretek:
Belső átmérő: 15 - 219 mm
Szigetelés vastagsága: 20 - 100 mm
Hosszúság: 1200 mm
A HPS 035 AluR ásványgyapot csőhéj tekercselt, koncentrikus szálelrendezésű, nem éghető kőzetgyapot csőszigetelés kifejezetten hőszigetelési célokra. Jó zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. Fűtő- és klimatizációs csővezetékek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére ajánlott. A termék burkolata üvegszállal megerősített alumínium fóliából készült, és hosszanti irányban öntapadó zárócsík található rajta.
A kivételesen alacsony hővezetési tényezőnek, a nagyon jó méretpontosságú formának és az optimalizált koncentrikusságnak köszönhető optimális hőszigetelő tulajdonságairól a modern előállítási módszer gondoskodik. A HPS 035 AluR csőszigetelés a CE-jelölés alapfeltételeként az EN 14303 harmonizált termék szabvány valamennyi követelményének megfelel. Fűtési vagy épületgépészeti vezetékeken alkalmazva a termék hővezetési tényezője 40°C középhőmérsékleten 0,035/ 0,036 W/mK (EnEV szerint).

Méretek:
Belső átmérő: 15 - 219 mm
Szigetelés vastagsága: 20 - 105 mm
Hosszúság: 1200 mm
Az IPS 620 és a HPS 035 AluR csőhéjak csomagolását a szokásos építkezési helyszíneken történő alkalmazáshoz optimalizálták. A kívánt hosszúságra vágás, a csőhéj felhelyezése és az összeillesztés a hagyományos eszközökkel minden probléma nélkül kivitelezhető.

Ha a tekercselt kőzetgyapot csőhéjakkal kapcsolatban árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  csőhéj  tekercses  HPS  035AluR  IPS  620  kőzetgyapot