Biztonságos és hatékony tömítési megoldások a Hauff-Technik új tömítéseivel

A szorítógyűrűs tömítés fejlődése egészen az univerzális egyedi megoldásig

A kiváló tulajdonságokkal rendelkező új tömítések ún. szuperszegmenses-gyűrűtechnikával készülnek. Ezeket a tömítéseket a Hauff-Technik GmbH. Flip -Flap Flower fantázia néven népszerűsíti.
Az univerzális gyűrűtömítés Flip-Flap Flower technológiával:
 
 • rendkívül gazdaságos: csak 3 tömítés minden átmérőhöz (25-160 mm)
 • rendkívül precíz: a feliratozásnak köszönhetően azonnal a helyes átmérőt lehet kiválasztani
 • rendkívül rugalmas: az oszthatóságának köszönhetően utólagosan is beépíthető
 • A szuperszegmenses (SSG)-technika
  A nagyfokú automatizálás ellenére, a szegmensgyűrűs tömítések gyártásának az elkészítési ideje még nem volt kielégítő. Különösen a szegmensgyűrűk előállítása és a tömítések osztása vett túl sok időt igénybe. Olyan megoldást kellett találni, amely lehetővé teszi az EPDM gumi gyártásánál a szegmensgyűrűk létrehozását. Különböző kreatív módszerek alkalmazásával megszületett az egyszerű, de zseniális ötlet: A tömítést, mint egy szendvicset, két félből kell előállítani. Mindkét fél ekkor már rendelkezik szegmensekkel. A két fésűszerű fél összeillesztése egy fokozatos, szuperszegmenses -gyűrűstömítést eredményez, így feleslegessé válik a szegmensgyűrűk manuális vágása.
  2008-ban ezt az ötletet szabadalmaztatásra jelentették, 2011 elején a szabadalmat megadták. Az adott tolerancia tartományok jól olvashatóan kerültek jelölésre a gumigyűrűkön. A tömítés ismertető jele a szegmensgyűrűk kihajthatósága a tömítésből, az ún. "Flip-Flap"- elv.

  Az SSG-technika alkalmazási területei:
  A szuperszegmenses-gyűrűtechnikával a legkülönbözőbb alkalmazási területeket lehet kiszolgálni. A klasszikus közellátás mellett, amilyen az áram, gáz, víz és telekommunikáció, minden háznál szükség van szennyvízelvezetésre.
  Továbbá egyre gyakrabban van igény csatlakozásokra az esővíz és a talaj melegének hasznosításához, melyeket szintén le kell tömíteni.

  Alapjában véve két tartományt lehet megkülönböztetni:
  • Szennyvízvezetékek: a pincefalon átvezetett szennyvízcsöveket megbízhatóan le kell tudni tömíteni. Ehhez egy univerzális gyűrűtömítés lett kifejlesztve, amivel vagy az építési fázisban vagy akár egy későbbi időpontban utólagosan a szennyvízcsövet le lehet tömíteni. A szerelést közvetlenül a magfuratban vagy a béléscsőben lehet elvégezni. A tömítéssel szállított záró fedél, ami az építési fázis alatt biztosítja a szigetelést, a cső átvezetésénél egyszerűen eltávolítható. A szabványos csőátmérők -110, 125 valamint 160 - behelyezése a megfelelő szegmensgyűrű eltávolítása után következik.
  • Közvetítő csövek: Hasonló a helyzet a közvetítő csöveknél, villamos kábeleknél vagy ivóvízcsöveknél. Mindegy, hogy ezeket béléscsőbe vagy közvetlenül magfuratba kell helyezni. Ehhez egy gyűrűtömítés lett kifejlesztve, ami a kábeleket és a csöveket 18-tól 65 mm-ig, több mint tíz fokozatos szegmenssel tömíti és az integrált vakdugónak köszönhetően a tartaléknyílásokat lezárja.

  Az SSG -technika különlegességei
  Három fontos előnyét érdemes kiemelni:
  • A DN100 átmérőjű tartományban a gyűrűtömítések már osztottan kerülnek kiszállításra; a fennmaradó nagyságúak utólagosan oszthatóak. Ezáltal lehetőséget nyújt a már elhelyezett kábelek és csövek utólagos tömítésére. Az egyes szegmensek eltávolítása az osztott kivitelnek köszönhetően lényegesen könnyebb.
  • A szerelést sokszorosan leegyszerűsíti a vékony membrán hártya, mellyel a szegmensek össze vannak kötve. Így nincsenek laza részek, melyek a szerelés során leeshetnének. Az integrált vakdugónak köszönhetően a nyílásokat egy későbbi áthúzáshoz, nyomás biztosan le lehet zárni.
  • Az új osztottságnak köszönhetően, minden egyes szegmens pontos átmérőtartománnyal van ellátva, amely a kábelek és csövek megbízható tömítését teszi lehetővé.

  Az U-profil már bizonyított
  Az U-profilok maximális stabilitást nyújtanak minimális anyagfelhasználással. A csavarok megfelelő meghúzásával az ellenőrző ponton a gumi kitüremkedik. Ezzel az integrált forgatónyomaték-ellenőrzéssel tapinthatóan is ellenőrizni lehet, hogy a nyílás szakszerűen le van-e zárva.
  A rozsdamentes nemesacéllal és a robusztus gumirészekkel együtt, melyek szélessége 40 mm, a gyűrűs tömítés 1 bar nyomásig biztosan tömít és garantáltan hosszú élettartamú. Laboratóriumi körülmények között fémes vizsgálati hengerben még a 10 bar-os nyomásállóságot is kiállta.
  Ezeket a tulajdonságokat igazolta az Anyagvizsgálati Hivatal Nordhein - Westfalen vizsgálati eredménye, ahol egy vizsgálati tartályba KFR védőcsövet helyeztek el, és ezt szegmensgyűrűs tömítéssel letömítették, majd nyomásos víznek tették ki. A 7 napos kísérleti idő alatt semmilyen szivárgás nem volt észlelhető.
  Összefoglalás
  A Hauff-Technik számára a vevők a legjobb ösztönzők. Az elképzelt új technika fejlődő szakaszában az elvük mindig az, hogy a felhasználói igények szerint lényegesen javítsanak a terméken a könnyebb és sokoldalúbb felhasználhatóság érdekében.
  Az új "Flip-Flap Flower"- hatáselv, ami különálló egymással szembeni szétnyitható szegmensekből áll, a bevésett szegmensekkel és az integrált forgatónyomaték-ellenőrzővel rengeteg előnyt nyújt a felhasználónak. További előnye az utólagos beszerelhetőség, a költséghatékonyság valamint, hogy helytakarékosan raktározható. A cég nagyon fontosnak tartja a pontos, részletekbe menő tájékoztatást, amely elengedhetetlen része annak, hogy termékeiket régóta minőségileg kifogástalan, egyszerűen beépíthető tömítésként tartsák számon, és használják egyre szélesebb körben.

  Vízellátás
  1. kép: 2 méret elegendő
  Az új tömítések 16 különböző tömítési mérethez nyújtanak megoldást.

  3. kép: Raktározásnál csökken a helyigény
  2 tömítési méret elegendő.

  5. kép: Nincs többé helytelen méret
  Jelölt szegmensek a pontos tömítettséghez


  2. kép: Erős acél a rozsda ellen
  U-Profil nemesacélból a hosszú élettartamért.

  4. kép: Egyszerű és biztos
  Osztható kivitel az utólagos beszerelhetőséghez.

  6. kép: Helytelen nyomaték?
  Az integrált forgatónyomaték-ellenőrzőnek köszönhetően nincs hibalehetőség.

  8. kép: A jövőre is gondolva
  A vakdugó és zárófedél lehetőséget nyújt kábelek, és csövek nélküli tömítésre, amelyeken azok a későbbiekben is átvezethetőek.
  Ha az új tömítésekkel kapcsolatban árajánlatot, részletes információt vagy katalógust szeretne kérni a Hauff-Technik Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

  A hírben szereplő termékek

  Hauff-Technik szorítógyűrűs csőtömítések
   
  Hauff-Technik szorítógyűrűs csőtömítések

  A Hauff-Technik innovatív szorítógyűrűs tömítéseivel megbízható módon tömíthet magfuratokat vagy védőcsöveket egy vagy több cső esetében. Újonnan beszerelésre kerülő zárt tömítőbetétek, valamint már lefektetett csövek utólagos beépítéséhez használható osztott tömítőbetéteket is kínálnak. Milliméter pontossággal egyedi méretre készített, vagy a helyszínen méretre vágható univerzális termék, centrikus vagy excentrikus - minden követelményhez és feladathoz létezik megfelelő szorítógyűrűs tömítés.

  CAD
  Termékismertető
  CAD
  Tovább
  Termék kártya

  Kategóriák

  Falátvezetések, födémátvezetések
  Falátvezetések, födémátvezetések
  Szigetelések
  Szigetelések
  Épületszerkezetek
  Épületszerkezetek

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...