proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gerard Diamant tető


2013. április 15.

Innováció és elegancia - a Gerard tetőcsalád új tagja

A Gerard Diamant acél tetőcserepet az emberiség által ismert egyik legkeményebb és legtartósabb anyag ihlette. Gyártója, a világ első, kőzúzalék bevonattal ellátott préselt acél tetőcserepének megalkotója. A Gerard tetőket világszerte, a ma uralkodó legextrémebb időjárási körülmények tesztelik. Legyenek akár új-zélandi földrengések, japán cunamik, amerikai hurrikánok, Ausztrália perzselő nyarai, Szibéria dermesztő telei vagy Európa legmagasabb hegyein tomboló hóviharok, a Gerard tetők már bebizonyították, hogy ellenállnak a természet legádázabb erőinek is.
Ha olyan tetőre van szüksége, ami egy életen át, vagy még annál is tovább tart
A Gerard tetők milliónyi otthont védenek és díszítenek már több mint fél évszázada a világ 120 országában. Népszerűségét kiemelkedő tulajdonságainak köszönheti. A Gerard Diamant tartóssága gyakorlatilag szükségtelenné teszi a tetőfelújítást, illetve az újbóli tetőfedést több mint 50 évig. Az 55% alumínium és 45% cink tartalmú ötvözettel bevont acéllemez kivételesen hosszú ideig ellenáll a korróziónak.
Ha olyan tetőt keres, amely kisebb költséggel és kevesebb vesződséggel jár, a Diamant az egyik legjobb választás
10%-kal nagyobb méretének köszönhetően egységnyi tetőfelület lefedéséhez kevesebb darabra van szükség belőle. A 10%-kal nagyobb méret, a 10%-kal kevesebb tetőfedő anyagszükséglet mellett további megtakarításokat is eredményez a tetőlécek mennyiségét és egyéb tetőfedési költségeket illetően.
Ha olyan tetőt keres, ami biztosan nem ázik be
A Gerard tetők kivitelezését az AHI Roofing Kft. által regisztrált szakkivitelezőkre érdemes bízni, akik csakis a Gerard tetőfedő rendszer tartozékait használják fel a kivitelezés során, valamint olyan meghatározó tárgyi tudással rendelkeznek a tetőfedést illetően, hogy ennek eredményeként a Gerard tető tökéletesen beázás mentes lesz. A Gerard tetőcsalád elemeinek alapanyaga acél, mely törhetetlen, és nem lyukad át, így a vizet sem engedi át.
Ha olyan tetőt keres, amely még az orkánerejű szelek esetén is biztonságot nyújt
A tetőhéjazat sérülésének elsődleges oka, hogy a tetőhéjazat elemeinek alákap a szél. A szorosan egymásba kapcsolódó Gerard Diamant tető elemeit orrirányból rögzítik, egyenként, nyolc rögzítő elemmel, ezért a Diamant tetők még az orkán erejű szelek esetén is a helyükön maradnak, szemben a versenytársak felülről, függőlegesen rögzített tetőfedő anyagaival. A kerámia és betoncserepek jelentős része nincs közvetlenül a tetőszerkezethez (tetőlécekhez) rögzítve. A hagyományos cserepeket jellemzően csak beakasztják a tetőlécekbe, és saját, nagy súlyukat használják fel arra, hogy leszorítsák egymást a tetőszerkezethez.
Ha olyan tetőt keres, amely az évek során nem veszíti el a színét
A Gerard tetők felületén lévő természetes kőzúzalék színe csak minimálisan változik az évek során a napsugárzás hatására, pontosan annyit, amennyit a természetes kövek színe a természetben változik, vagyis az elszíneződés, vagy kifakulás mértéke elhanyagolható. Azoknál a színeknél, amelyek eltérnek a bányászott kövek eredeti színétől, a gyártás során olyan speciális pigmenteket égetnek nagyon magas hőmérsékleten a kőzúzalékokba, amelyek kiválóan ellenállnak a napsugarak okozta elszíneződésnek, illetve kifakulásnak.
Ha olyan tetőt keres, amellyel csökkentheti a tetőfedés költségeit és a kivitelezés idejét
A Gerard Diamant pillekönnyű tetőt választva számottevően csökkenthetők a tetőfedés költségei, köszönhetően annak, hogy szemben a nehéz kerámia és betoncserép tetőkkel, egy Gerard tető tetőszerkezetéhez lényegesen karcsúbb és kevesebb szarufára, szelemenre, illetve fogópárra van szükség. A Diamant 10%-kal nagyobb mérete, a 10%-kal kevesebb tetőfedő anyagszükséglet mellett további megtakarítást is jelent a tetőlécek és a tetőfedés egyéb költségei terén. A Diamant nagyobb méretének köszönhetően a tetőfedés ideje tovább rövidül.
Ha olyan tetőt keres, amellyel a tetőfelújítás vesződségektől mentes
Tetőfelújítás esetén a Gerard Diamant tető tökéletes választás, köszönhetően könnyű súlyának, tartósságának és kiváló vízzáróságának, még a legbonyolultabb tetőformák esetén is. A háztulajdonosok általában akkor határozzák el a tetőfelújítást, amikor a meglévő tetőhéjazat már elöregedett, és állapota annyira leromlott, hogy helyenként már be is ázik, károsítva ezzel magát a tetőszerkezetet is. Ezekben az esetekben csak egy könnyű tetőfedő anyag helyezhető fel a meglévő tetőszerkezetre annak költséges felújítása, vagy cseréje nélkül. Ugyanis, például a kerámia és betoncserepekkel összehasonlítva, a Gerard Diamant tető súlya jelentéktelen. Különösen, ha például néhány nap alatt szeretne egy új tetőhéjazatot a meglévő helyett: függően a tető méretétől, formájától és a meglévő tetőhéjazat fajtájától, az új, pillekönnyű Gerard Diamant tetővel ez könnyedén, vesződség nélkül megvalósítható akár a meglévő tetőhéjazat leszedésével és cseréjével, akár annak leszedése nélkül, a meglévő tetőhéjazat felett elhelyezve az új tetőhéjazatot.
Az azbesztpala és a bitumenes zsindelytetők esetén kifejezetten ideális a Gerard Diamant tetőt a meglévő tetőhéjazat felett elhelyezni, hiszen így megspórolható a meglévő héjazat lebontásának, és (különösen azbesztpala esetén) a veszélyes hulladék elszállításának tetemes költsége.
Ha olyan tetőt keres, amely környezetbarát
Egy Gerard tető lényegesen karcsúbb tetőszerkezetet igényel, mint a kerámia vagy betoncserepek, így kevesebb fára van szükség a tetőszerkezet elkészítéséhez. A kerámia és betoncserepek nehezek és nagy helyet foglalnak el szállításkor. Egy 200 négyzetméteres tetőfelület tetőcserepeinek és kiegészítőinek elszállításához egy nagy teherautóra van szükség. Ugyanez a teherautó, akár 10 ekkora tetőfelülethez szükséges Diamant tetőt is el tud szállítani, lényegesen kevesebb energiát felhasználva, és széndioxidot kibocsájtva ezáltal. Ezen kívül, az acél mindig újrahasznosítható. Amikor egy acélból készült tetőhéjazat végérvényesen elhasználódik és cserére szorul, újrahasznosítják. Az acél a legnagyobb mennyiségben újrahasznosított anyag a világon.
A Gerard Diamant tetőkre a világon mindenhol (beleértve a tengerparti területeket is) 50 év garancia vonatkozik időjárás-állóságra és korrózióállóságra. A Gerard tetőfedő rendszerek mögött Új-Zéland legnagyobb építőipari vállalatcsoportja, a Fletcher Building áll.

A Gerard Diamant tető változattal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni az AHI Roofing Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Kereskedelmi iroda: H-8100 Várpalota, Fehérvári út 28/14.
Fax: +36 88 552 830
Mobil: +36 30 334 1895
E-mail:
Web: www.gerard.hu
Mészáros Ede
kereskedelmi képviselő, Bp. és Nyugat-Magyarország +36 30 670 0161
   
   
   
Európai gyár: 8100 Várpalota, Fehérvári út 28/14
T: +36 88 552 800, F: +36 88 552 888

Az anyavállalat már 50 éve elkötelezettje a környezettudatos termékgyártásnak. A Gerard termékek gyártástechnológiáját Új-Zélandon, a világ egyik legtisztább, iparilag legkevésbé szennyezett környezetében fejlesztette ki, és ezt a környezetbarát technológiát telepítette Magyarországra is. A Várpalotán működő európai üzemben a méltán népszerű Gerard tetőcsalád teljes termékválasztékát gyártják. A magyarországi üzem és az önálló helyi menedzsment elkötelezett aziránt, hogy a legkiválóbb tetőfedő termékek gyártásával eleget tegyen a változatos vevői elvárásoknak, és tovább emelje a Gerard termékek vevőszolgálatának közismerten magas színvonalát.
Márkanevek: Gerard
További hírek a Kiselemes fém tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Gerard  Diamant  kőzúzalék  bevonat  préselt  acél  tetőcserép