Az ETÜD+ Bt. magyar-román bemutatókörúton ismertette a FluctuVent szellőző téglával kapcsolatos új fejlesztését

A FluctuVent szellőző tégla már tetszőleges anyagból épülő új épületeknél vagy meglévő épületek rekonstrukciója esetén is alkalmazható

A körút során 4-4 magyar és román határ menti megye székhelyén (Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Arad, Kolozsvár, Szatmárnémeti, Temesvár) vettek részt bemutatókon és workshopokon a FluctuVent hővisszanyerő szellőzés már ismert megoldásaival és újdonságaival. Nyíregyházán a helyi Kölcsey TV átfogó és érdekes riportot készített velük.

(A szellőző téglát bemutató rész 1:31-nél kezdődik)
A FluctuVent szellőzés hiányosságaként szokták felróni (és eddig sajnos jogosan), hogy csak új építésű épületeknél alkalmazható, ahol a külső falazat anyaga ráadásul soklyukú, égetett agyagtégla – de hál’ istennek, minderről már csak múlt időben beszélhetünk! A körúton már be is mutatták azt az új fejlesztést, ami tetszőleges anyagból épülő új épületeknél vagy meglévő épületek rekonstrukciója (energetikai felújítása) esetén is alkalmazható egy feltétellel: ha a külső falon legalább 14 cm vastag hőszigetelést helyeznek el. Ez a feltétel egyre kevésbé jelent korlátot, hiszen a folyamatosan szigorodó épületenergetikai előírásokat egyre vastagabb hőszigetelő rétegekkel lehet csak teljesíteni.

Az első ilyen megoldású FluctuVent szellőzésű épület már meg is épült (egy, a körút alkalmával létrejött kapcsolat eredményeként), de a rendszer üzembe helyezése csak a tulajdonos jövő tavaszi beköltözésekor fog megtörténni. Erről természetesen egy újabb hírlevélben tájékoztatni fogják majd Önöket.

A FluctuVent, a szellőző tégla letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az ETÜD+ Bt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
FluctuVent, a szellőző tégla
 
FluctuVent, a szellőző tégla

Nincs szükség helyigényes és zajos központi légkezelő gépre, és nincsenek légcsatornák sem! A FluctuVent szellőző tégla két változatával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan alakítható ki a külső falazatba vagy annak hőszigetelésébe integrált helyiségenkénti intelligens hővisszanyerős szellőzés – akár új építésről, akár felújításról van szó. Friss levegő, komfort és energia-megtakarítás mindig, penész soha!

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...