proidea.hu online termékinformációs katalógus

FactPlus ásványgyapot szigetelés a Knauf Insulation-tól


2012. szeptember 28.

Az új szigetelést ferde tetőkhöz, válaszfalakhoz és vázas szerkezetekhez ajánlják

Magastetők (ferde tetők), belső válaszfalak és vázas szerkezetek szigetelését végző szakemberek általában kőzetgyapot termékeket választanak, tűzzel szembeni viselkedésük, mechanikai és akusztikai tulajdonságaik miatt. A kőzetgyapot lemezekre jellemző továbbá, hogy anyaguk nehéz, éleik sérülékenyek, meglehetősen merevek, használat közben porzanak. Fej fölötti beépítés esetén ez kellemetlen lehet a kivitelező számára.

A fenti nehézségek kiküszöbölésére fejlesztették ki a FactPlus-t, amely szintén a már közismert és közkedvelt Ecose technológiával készül, kifejezetten ferde tetőkhöz, válaszfalakhoz és vázas szerkezetekhez ajánlva, az ilyen célú alkalmazások műszaki követelményeit teljes mértékben betartva (tűzállóság, akusztikai teljesítmény, hőteljesítmény).

A FactPlus azonos műszaki paraméterek mellett lényegesen többet nyújt a fenti alkalmazási területeken könnyű kőzetgyapot versenytársaival szemben.
Megnövelt kötőanyag tartalom, nagyfokú rugalmasság, alacsony kiporzás jellemzi. Könnyebb kezelhetősége révén kifejezetten felhasználóbarát. Könnyen vágható, tömörítve sokkal kisebb térfogatú egységekben szállítható az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező könnyű kőzetgyapot termékekhez képest, így szállítási súlyt és költséget, raktárhely igényt csökkenthetünk vele.
Végleges térfogatát a közvetlen beépítés helyszínén kicsomagolva éri el.
A FactPlus ásványgyapot a könnyű kőzetgyapot intelligens alternatívája, mivel biztosítja a fenti alkalmazásokra vonatkozó követelményeket, könnyebben kezelhető és a fenntartható fejlődést szolgálja.
A FactPlus az Európában a lehető legmagasabbnak számító „Indoor Air Quality” (Beltéri levegőminőség) arany fokozatú díját kapta.

A FactPlus ásványgyapot szigetelés az alábbi teljesítmény igényeknek felel meg:
Hőszigetelési teljesítményigény
Nagyon magas szigetelési hatásfok, hővezető képesség: λD = 0,037 W/m²K-tól
A FactPlus ásványgyapot a maximális hőkomfort érdekében nagyon magas szigetelési hatásfokkal rendelkezik.

Tűzállósági igény
A legmagasabb tűzvédelmi minősítés: A1
A FactPlus A1 (EN 13501-1) besorolású szigetelésnek minősül: nem éghető, ami a tűzvédelmi osztályok közül a legmagasabb besorolás. A FactPlus-szal készülő konstrukciók megfelelnek minden tűzállósági követelménynek magastetők, válaszfalak és vázas szerkezetek vonatkozásában.

Akusztikai teljesítményigény
Kiváló zajvédelem / hangelnyelés: A osztály
FactPlus szigetelést használva jelentősen nő egy épület akusztikai teljesítménye. A FactPlusszal készülő konstrukciók megfelelnek az „SRI Hangcsökkentési index“ követelményeinek magastetők, válaszfalak és vázas szerkezetek vonatkozásában.

Hangelnyelési értékek:
λW = 0,90 - 1,00 (90% - 100% elnyelődik).
Ha a FactPlus ásványgyapot szigeteléssel kapcsolatban árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  FactPlus  ásványgyapot  szigetelés  ferde  tetőhöz  válaszfalhoz  vázas  szerkezetekhez  Ecose  technológia