Construma díjat nyert a Schlüter-Systems Kerdi-Line vonalmenti folyóka

A Kerdi-Line fogadó keret szálcsiszolt nemesacélból készül, formatervezett fedéllel

Construma díjas lett a Kerdi-Line épített zuhany vonalmenti folyóka, a Kerdi -Shower lejtésképző lemezzel és Showerprofile lezáró ékprofillal.
A termék gyártója, a Német Schlüter-Systems KG, 50 évvel ezelőtti megalakulása óta a hidegburkolási rétegrendekhez kapcsolódó termékek piacán vezető pozíciót tölt be. Többnyire elsőként rukkol elő valamely új műszaki vagy dizájn megoldással. Ez alól kivételt képeznek a vonalmenti folyókák, hiszen eddig ezen a területen a cég pontszerű padlóösszefolyóival volt jelen.
A kivárás oka részben az volt, hogy ezen a viszonylag új és erőteljesen fejlődő területen tapasztalatot kívánt szerezni az esetleges műszaki/beépítési hibalehetőségek területén, amelyek gyakran előállnak a különböző folyókák beépítéseinél mind a mai napig.
Így mostanra, folytatva saját fejlesztési irányát, valamint okulva a piacon kapható folyókák problémáiból, létrehozta saját termékpalettáját. A kialakult felhasználóbarát választék nemcsak önálló termékként állja meg a helyét, hanem mivel a Schlüter Kerdi burkolható lemezszigetelés család tagja, így üzemi/használati vízszigetelés rendszer-temékként lehet használni fürdőszobákban és wellness területen.

Főbb megkülönböztető jegyek:
A folyóka peremén széles gyárilag szigetelten folytonosított burkolható, tapadóhidas szigetelő mandzsetta van. Ezért biztonságosan folytonosítható a burkolható lemez, vagy más bevonat-szigetelésekkel. A mandzsetta a Schlüter Kerdi-200 burkolható szigetelő lemezből készül, amely a Német zdb. besorolási rendszer szerint, amely a használati vízzel terhelt felületek besorolására vonatkozik, "Ü" minősítéssel rendelkezik a 0-C vízteherhelésű területekre.

A folyóka rács és a hozzátartozó fedlap magassága külön beállítható és rögzíthető a burkolat vastagságának megfelelően. Így 1mm-től bármilyen vastagságú burkolathoz jól illeszthető a folyóka. (más folyókáknál van egy fix függőlegesen felálló perem , amelyhez nehéz a vékony pl. 3 mm üvegmozaik, vagy az éppen vastag 12,5-30 mm vastag burkoló-lapokat illeszteni.

A folyóka test, amely V2A minőségű acélból van, hangszigetelő tokba fekszik bele, így megakadályozza a hangterjedést. (Rendelkezik a Svájci EMPA minősítéssel is). A tok tehát egyben segít a beépítőnek, hogy nem kell bajlódnia valamely fém beállító lábakkal, hanem egyszerűen csak a hangszigetelő tok sík alját habarcsba fektetve azt könnyen vízmértékkel kiszintezi. Emiatt stabilan áll, nem billeg, továbbá jobban terhelhető kerekes székkel is, pl a -középre beépítéses- verzió esetén. A folyókát a beépítés végéig egy átlátszó védő-fólia védi, amely könnyen leválasztható. Ez védi az eltömődéstől a folyóka bűzelzáróját a beépítés során esetlegesen keletkező törmeléktől is.

A különböző választható acél fedlapok közül a burkolható acél fedlapok tapadóhíddal kasírozottak így a csemperagasztóba ágyazott csempe biztosan rögzített és nem válik le.

Mivel a termék informatív színes kartoncsomagolással rendelkezik . A csomagban pedig, színes fényképes magyar nyelvű beépítési útmutató van így jelentősen lecsökken a hibalehetőség a beépítés során. A felhasználóbarát csomagolásban benne van egy tisztítókefe, továbbá egy szabványos PVC cső a meglévő rendszerbe való csatlakozáshoz.

A beépítési magasság a rendkívül alacsony, mindössze 24mm-től a 97 mm-ig terjed, így akár a burkolati rétegrendbe is befér. Széles , hosszúságbeli választékkal rendelkezik: 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, és 120 cm, az átfolyási kapacitás pedig: 0,5 liter/ sec (30 liter/perc)-tól - 1 liter/sec (60 liter/perc)-ig terjed.

A folyóka tökéletes működése szempontjából fontos szempont, hogy a rendszerhez opcionálisan beépíthető a szigetelt felületű szabványos (2%) lejtésképző és kiegyenlítő lemez a Kerdi-Shower.

Kerdi -Shower lejtésképző lemezzel és Showerprofile lezáró ékprofillal.

Újdonság továbbá az egyedülálló módon tapadóhíddal kasírozott záró és lejtést követő Showerprofile rozsdamentes acél profil is. Az így készített épített zuhany nem bontja meg burkolat kiosztást. Használata előny a burkoló számára is, mivel nem kell 2-3 mm-es keskeny csempét vágnia, amely sokszor lehetetlen feladat). A zuhany belépő élére -opcionálisan- szálcsiszolt acél rámpaprofilt alkalmaznak a Schlüter Reno Ebu típust.

A folyóka "Quadec" dizájnú, szálcsiszolt acél kerete, jól illeszkedik a mai modern "minimalista burkolati stílushoz, illetve a cég által gyártott Quadec burkolati élvédő/dekor profilokhoz.

A cég magyarországi szerződött kereskedői a folyókákat készletről, vagy nagyon rövid szállítási határidővel szállítják.
Ha a Kerdi-Line vonalmenti komplett folyóka rendszerrel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Schlüter-Systems KG Magyarországi Képviselet munkatársától, használja az Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
Schlüter®-KERDI-LINE vonalmenti vízelvezetés
 
Schlüter®-KERDI-LINE vonalmenti vízelvezetés

A Schlüter®-KERDI-LINE egy komplett szett, ami a padlószintbe illeszkedő tusolók vízszintes (Schlüter®-KERDI-LINE-V) és függőleges (Schlüter®-KERDI-LINE-H) vonali vízelvezetésére szolgál. Univerzálisan alkalmazható nagyobb felületekben a központi beépítésre, de falak közelében is. A folyóka-test körbefutó ragasztós peremén gyárilag kialakított és fixen felragasztott Schlüter®-KERDI mandzsetta található. Ezzel a folyókatest biztonságosan csatlakoztatható a többrétegű szigeteléshez úgy a padlóban, mint a felmenő falazatoknál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...