Colt Securex hasadó-nyíló berendezés a Colt Hungária Kft. termékpalettáján

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Nyomáscsökkenés révén minimalizálja egy esetleges robbanás épületszerkezetben bekövetkező roncsoló hatásait

A Colt cégcsoport nagy hangsúlyt fektet a biztonságos, átgondolt megoldásokra. A hasadó-nyíló felületek kérdése is e témakörbe tartozik, főleg akkor, ha a tetőn kell ilyen jellegű felületet biztosítani. Következőkben az erre a célra kifejlesztett Securex nevű rendszer kerül bemutatásra.
 
Termék leírás:
A Colt Securex nyomáscsökkentő nyílószárny az épületszerkezetben bekövetkező esetleges robbanás roncsoló hatásainak minimalizálására lett kifejlesztve.

Funkció:
Speciális nyitószerkezetének köszönhetően a berendezés vész esetén hirtelen kinyílik, így a robbanás okozta belső túlnyomást szétoszlatja, csökkentve ezzel a személyi és anyagi károkat. A berendezés alaptípusa sikeresen átesett a német DMT Biztonságtechnikai Intézetének különféle robbanás védelmi vizsgálatain.

Telepítés:
A szerkezet egyszerű kialakítása elősegíti a könnyű beszerelést. A Colt Securex hasadó-nyíló berendezés alkalmas lapostetőre való telepítésre, oldalfali nyílásokba történő integrálásra, ezen kívül 0-90° közötti bármilyen szöget bezáró ferde felületre is beépíthető. Helytakarékossági szempontokat figyelembe véve a Colt kifejlesztett egy megoldást a Securex termékek közvetlen sorolására is.

Zárszerkezet:
Csukott állapotban a szárnyat egy rozsdamentes acél csavar és két darab rugós pecek tartja szorosan zárva általános esetben. Ezeket a biztosító szegeket úgy tervezték, hogy 16 mbar (1,6 kN/m²) vagy afeletti nyomás esetén oldja a kötést, hogy a berendezés roncsolódás nélkül ki tudjon nyílni. Egyedi esetben azonban kérhető egy speciális, szabályozható zárszerkezet is a berendezéshez, melyet az adott helyzetben előírt követelményekhez igazodva állítanak be.

Bázis:
A termék talapzatát és a rögzítéshez szükséges keretszerkezetét egyaránt magas minőségi követelményeket kielégítő alumínium ötvözetből állítják elő (Al-Mn1Mg05). A keret kialakítása az adott beépítési körülményeknek megfelelően változik. Alaphelyzetben egyrétegű hőhidas bázissal ajánlják a terméket, de egyedi kérés esetén felár ellenében gyártható kétrétegű, speciális hőhídmentes verzióban is.

Fedél:
Az általános nyílószárny egy extrudált alumínium ötvözetből (Si05F22) készült keretszerkezetből áll, amelybe 10 mm vagy 16 mm vastag polikarbonát lapot integrálnak tetszés szerint áttetsző, illetve opál színben. A fedélnek hőtechnikai okokból létezik kétrétegű alumínium lemezből álló hőszigetelt verziója is. A szárnyat rozsdamentes acél zsanérokkal rögzítik a bázishoz.

Fékező kötélzet:
Vésznyitáskor a kétoldali rugalmas poliamid kötélzet segít fékezni, illetve megállítani a szárny mozgását, megakadályozva ezzel a termék roncsolódását. A berendezés esetleges sérüléseinek leellenőrzését követően, a Securex egység kézzel visszazárható, és így újra működőképes.

A Colt Securex hasadó-nyíló berendezés pdf termékismertetőjét letöltheti, ha a hír alatti terméksorokra kattint. Ha árajánlatot, bővebb információt, katalógust szeretne kérni a Colt Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
Kategóriák
Hasadó-nyíló felületek
Hasadó-nyíló felületek
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...