Új Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők

Belimo Display alkalmazás

Biztosítják a komfortos és egészséges beltéri klímát

A Belimo új beltéri kezelőegységei és helyiségérzékelői pontosan monitorozzák a beltéri levegő minőségét, emellett zökkenőmentesen integrálhatók a már meglévő épületfelügyeleti rendszerekbe. A Red Dot Design Award díjjal kitüntetett beltéri kezelőegység elegáns kialakításának köszönhetően bármely helyiséghez jól illeszkedik, a mobil alkalmazáson keresztül pedig egyedileg konfigurálható.

Új Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők
Új Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők
Új Belimo kezelőegység és helyiségérzékelő

Minőség és dizájn

Az új helyiségérzékelők és kezelőegységek vékony kialakításúak – az érzékelő típusától függően csupán 13 és 23 mm közötti vastagságúak – így diszkrét és esztétikus megjelenést biztosítanak. A készülékek konfigurációtól függően hőmérsékletet, páratartalmat és CO₂-t mérnek, valamint ePaper érintőkijelzővel vagy anélkül is kaphatók. A beltéri kezelőegységek különböző üzemmódokban képesek működni, így alkalmazástól függően érzékelőként vagy VAV, illetve fan-coil készülékek önálló hőmérséklet vagy szén-dioxid szabályozójaként is használhatók.

A megfelelő App minden alkalmazáshoz

Az összes helyiségérzékelő és kezelőegység gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető a Belimo Assistant alkalmazáson keresztül. Még az ePaper érintőkijelző grafikus elemei is egyedileg megjeleníthetők vagy elrejthetők az alkalmazáson keresztül. Az NFC (Near Field Communication) technológiával a konfigurálás akkor is lehetséges, ha a kezelőegység nincs áram alatt.

Belimo Belimo Assistant alkalmazás
Belimo Assistant alkalmazás
Belimo Assistant alkalmazás – egyszerű üzembe helyezés és hibadiagnosztika

A mérési adatok megjelenítése és az alapjelek módosítása történhet az ePaper érintőkijelzőn, vagy a kijelzővel nem rendelkező helyiségérzékelők esetében az alkalmazáson keresztül. A kijelző alkalmazás (Display App) kiválóan használható a sokak számára hozzáférhető közösségi terekben, például üzletekben vagy tantermekben. A jelszóval védett alkalmazással csak az arra jogosult személyek – például az értékesítői személyzet vagy a tanárok – módosíthatják a beállításokat. Az alkalmazás segítségével a beltéri kezelőegység megérintése nélkül is módosíthatók az alapjelek. A világjárvány kezdete óta ez a funkció egyre népszerűbbé vált.

A Belimo alkalmazásai az alábbi linkeken érhetők el:

Érzékelők a tiszta levegőért

Időnk mintegy 90%-át zárt térben töltjük, és naponta körülbelül 12 000 liter levegőt lélegzünk be. A fűtési, szellőztetési és klíma iparág felhívja a figyelmet arra, hogy a tiszta és egészséges beltéri levegő nem automatikusan keletkezik. A COVID-járvány miatt a közvélemény sokkal tudatosabbá vált, és az épületek levegőminőségének témája nagyobb figyelmet kap, mint valaha. A Belimo világszerte felméréseket végzett tanácsadó mérnökök és a szellőztetési üzletág szakértői körében, hogy meghatározza az egészséges beltéri levegő kritikus elemeit.

Új Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők
Új Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők
Komfortos és egészséges beltéri klíma

Nyilvánvalóvá vált, hogy a beltéri levegő minőségének folyamatos és megbízható mérése, megjelenítése és nyomon követése az első lépés. Csak, amit pontosan és folyamatosan mérünk, az szabályozható. Az új kezelőegységek nagyfokú pontossággal és stabilitással mérnek. Az úgynevezett "jelzőlámpa" funkció, amely egy LED segítségével (piros, sárga vagy zöld színnel) jelzi a helyiség CO₂ koncentrációját, lehetővé teszi a beavatkozást a szellőztetés vagy a levegő tisztítás számára.

Az érzékelők egy épület teljes HVAC-beruházásának körülbelül 0,08%-át teszik ki, de az egészséges és tiszta beltéri levegő sokkal többet ér a végfelhasználó számára, így az érzékelőkbe történő beruházás gyorsan megtérül.

A 2022-es Red Dot Design Award győztese

Az új helyiségérzékelők és kezelőegységek 2022-ben a Red Dot Design Award díjátadón elnyerték a terméktervezésért járó "Red Point" díjat. A díj odaítélésében döntő tényező lehetett a készülék könnyed és esztétikus kialakítása, valamint az ePaper kijelző könnyű kezelhetősége, amely a magas kontrasztnak köszönhetően alacsony fényvisszaverő képességgel és kiváló olvashatósággal rendelkezik.

A 2022-es Red Dot Design Award győztese
A 2022-es Red Dot Design Award győztese
A nagy kontraszt és az ePaper technológia kiváló olvashatóságot biztosít
A hírben szereplő termékek
Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők
 
Belimo kezelőegységek és helyiségérzékelők

A Belimo helyiségérzékelők és kezelőegységek pontosan monitorozzák a beltéri levegő minőségét, emellett zökkenőmentesen integrálhatók a már meglévő épületfelügyeleti rendszerekbe. Elegáns kialakításuknak köszönhetően tökéletesen illeszkednek bármely helyiségbe. A Belimo Assistant mobilalkalmazás okostelefon segítségével biztosítja az aktív helyiségérzékelők egyszerű üzembe helyezését és diagnosztikáját. A rövid hatótávú kommunikációnak (NFC) köszönhetően a paraméterezés akkor is lehetséges, amikor a szobaérzékelő nincs a tápellátáshoz csatlakoztatva.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fűtésszabályozók
Fűtésszabályozók
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...