Alulról hűlő födém szigetelése

A CLT C1 lamellázott ásványgyapot tábla fózolt élek mentén történő illesztése elrejti a födém egyenetlenségeit

A Knauf Insulation többféle megoldást kínál a fűtetlen terek mennyezetének (alulról hűlő födémek) szigetelésére. Ezen különféle megoldások esetében egyformán alapvető és fontos szempont a tűzbiztonság, a megfelelő hő- és hangszigetelési teljesítmény. További fontos szempont a gazdaságosság, az esztétikus megjelenés és a gyors, egyszerű kivitelezhetőség is. A fentebb felsorolt követelményeknek megfelelve kerül bemutatásra a Knauf Insulation új terméke, a CLT C1.
A termék egy lamellázott ásványgyapot tábla 200x1200 mm befoglaló méretekkel, különböző elérhető vastagságokkal. A táblák látszó oldala különleges bevonattal rendelkezik (C1), csatlakozásuk pedig fózolt élek mentén történik. Ez az illesztési mód elrejti a födém esetleges síkpontossági hibáit, egyenetlenségeit. A beépítés csak ragasztással történik, kiegészítő rögzítésre (pl. dübelezés) nincs szükség. A fogadó felülettel szemben is csak az általános követelményeket támasztja CLT C1 kőzetgyapot. Legyen a födém stabil, mozgás- és zsugorodásmentes, száraz és elválasztó rétegtől mentes. Felület előkészítésre az esetleges portalanításon túl nincs szükség.
A képeken látható garázsok mennyezet szigetelése egy debreceni társasház építkezésen készült. A kivitelező cég szakemberei szerint végtelenül egyszerű és szapora a beépítés. A mennyezetet kell ásványgyapot ragasztóval ellátni (fogazott glettvas) és az így készült ragasztóágyba a lamellákat felragasztani. A táblák azonnal készre ragadnak, sem alátámasztásra, sem hosszabb várakozási időre sincs szükség.

Az anyag nagyon könnyen alakítható, szeletelhető, vágható, a gépészeti szerelvények kikerülése, körbe szigetelése pontosan elvégezhető. Ha a táblákat egymáshoz képest eltolással rögzítjük, kifejezetten esztétikus látszó felületet hozhatunk létre. A gyakorlat szerint az átlagos felületű födém esetén a ragasztó igény 2-3 kg/m², az elkészült felület egy „tisztasági” festéssel (szórás) igény szerint tovább alakítható. A festés során arra kell csak ügyelni, hogy a felület változatlanul porózus maradjon, a fokozott hangelnyelő képesség megőrzése érdekében.
CLT C1 alkalmazásával teljesíthető elvárások: tűzbiztonság, hő- és hangszigetelés, gazdaságosság, esztétikus megjelenés, gyors és egyszerű kivitelezés.

A CLT C1 kőzetgyapot hőszigetelő lamella letölthető műszaki katalógusát a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
CLT C1 kőzetgyapot lamellázott hőszigetelő tábla

A termék egy lamellázott ásványgyapot tábla 200x1200 mm befoglaló méretekkel, különböző elérhető vastagságokkal. A táblák látszó oldala különleges bevonattal rendelkezik (C1), csatlakozásuk pedig fózolt élek mentén történik. Ez az illesztési mód elrejti a födém esetleges síkpontossági hibáit, egyenetlenségeit.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...