proidea.hu online termékinformációs katalógus

Alulról hűlő födém szigetelése


2017. augusztus 09.

A CLT C1 lamellázott ásványgyapot tábla fózolt élek mentén történő illesztése elrejti a födém egyenetlenségeit

A Knauf Insulation többféle megoldást kínál a fűtetlen terek mennyezetének (alulról hűlő födémek) szigetelésére. Ezen különféle megoldások esetében egyformán alapvető és fontos szempont a tűzbiztonság, a megfelelő hő- és hangszigetelési teljesítmény. További fontos szempont a gazdaságosság, az esztétikus megjelenés és a gyors, egyszerű kivitelezhetőség is. A fentebb felsorolt követelményeknek megfelelve kerül bemutatásra a Knauf Insulation új terméke, a CLT C1.
A termék egy lamellázott ásványgyapot tábla 200x1200 mm befoglaló méretekkel, különböző elérhető vastagságokkal. A táblák látszó oldala különleges bevonattal rendelkezik (C1), csatlakozásuk pedig fózolt élek mentén történik. Ez az illesztési mód elrejti a födém esetleges síkpontossági hibáit, egyenetlenségeit. A beépítés csak ragasztással történik, kiegészítő rögzítésre (pl. dübelezés) nincs szükség. A fogadó felülettel szemben is csak az általános követelményeket támasztja CLT C1 kőzetgyapot. Legyen a födém stabil, mozgás- és zsugorodásmentes, száraz és elválasztó rétegtől mentes. Felület előkészítésre az esetleges portalanításon túl nincs szükség.
A képeken látható garázsok mennyezet szigetelése egy debreceni társasház építkezésen készült. A kivitelező cég szakemberei szerint végtelenül egyszerű és szapora a beépítés. A mennyezetet kell ásványgyapot ragasztóval ellátni (fogazott glettvas) és az így készült ragasztóágyba a lamellákat felragasztani. A táblák azonnal készre ragadnak, sem alátámasztásra, sem hosszabb várakozási időre sincs szükség.

Az anyag nagyon könnyen alakítható, szeletelhető, vágható, a gépészeti szerelvények kikerülése, körbe szigetelése pontosan elvégezhető. Ha a táblákat egymáshoz képest eltolással rögzítjük, kifejezetten esztétikus látszó felületet hozhatunk létre. A gyakorlat szerint az átlagos felületű födém esetén a ragasztó igény 2-3 kg/m², az elkészült felület egy „tisztasági” festéssel (szórás) igény szerint tovább alakítható. A festés során arra kell csak ügyelni, hogy a felület változatlanul porózus maradjon, a fokozott hangelnyelő képesség megőrzése érdekében.
CLT C1 alkalmazásával teljesíthető elvárások: tűzbiztonság, hő- és hangszigetelés, gazdaságosság, esztétikus megjelenés, gyors és egyszerű kivitelezés.

A CLT C1 kőzetgyapot hőszigetelő lamella letölthető műszaki katalógusát a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  CLT  C1  lamellázott  ásványgyapot  tábla  kőzetgyapot  alulról  hűlő  födém  fűtetlen  terek  mennyezet  szigetelés  hőszigetelés  fózolt  él