67 mm vastag kapulappal ellátott Hörmann ipari kapuk

Jobb hőszigetelés, csökkenő energiaveszteségek a legújabb ipari kapukkal

Ipari ingatlanok esetében fontos szempont lehet, hogy minél kevesebb energiát pazaroljon működése során. A legújabb fejlesztésű ipari kapuk segítségével akár 55 %-kal jobb hőszigetelés érhető el, melyek így különösen alkalmasak élelmiszer ipari és hűtött ipari csarnokokhoz. De az egyéb logisztikai és raktárcsarnokok is energiahatékonyan zárhatók le velük. A pénz és energia-megtakarítás jelentős, emiatt érdemes átgondolni a választást!

A nemzeti üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül 50 százaléka ipari felhasználásra vezethető vissza, és e körbe tartozik az ipari és kereskedelmi épületek energiafelhasználása is. A Müncheni Műszaki Egyetem egy 2012-es tanulmánya a kapurendszerek ipari épületekre való hatásáról, és ezekhez kapcsolódó energetikai, gazdasági és helyiség-klimatikus hatásokról megállapítja, hogy az energiahatékony kapurendszerek használata nagy energia-megtakarítási potenciált rejt magában. Olyan időkben, amikor a fogyatkozó fűtési energiaforrások egyre drágulnak, növekszik az ipari használatú ingatlanokat üzemeltetők igénye az olyan nyílászárókra, mint amilyenek az ipari szekcionált kapuk.
E növekvő igényeknek szeretne a Hörmann cég megfelelni, az új, 67 mm vastag kapulappal ellátott ipari kapukkal. Ezekkel egészül ki a 42 mm vastag ipari szekcionált kapuk programja, és általuk a panelvastagság, valamint a szériában hőhídmentes kivitel révén, akár 55 százalékkal jobb hőszigetelés érhető el. A duplafalú, különösen jó szigetelésű, acéllamellás változatok, a több beeső fényt biztosító, acéllábazattal ellátott, üvegezett alumíniumkapuk vagy a maximális átláthatóságot nyújtó, teljes felületen üvegezett alumínium társaik mindegyike különösen jó energiahatékonyságú új kapu, melyek megjelenése teljesen azonos a 42 mm vastag változatokéval. Mindezidáig csak a Hörmann ad lehetőséget arra, hogy a szükségleteknek megfelelő kapu mindkét programból kiválasztható a nézeti megjelenés korlátozása nélkül.

A hőszigetelési érték (U-érték) az acéllamellás SPU 67 Thermo kapuknál a külső és belső oldalt egymástól elválasztó hőgát révén érhető el. Egy kiegészítő tömítés, az ún. ThermoFrame révén - mely egy műanyag profil, - a tok a falazattól elválasztásra kerül, mely kaputípustól függően, a hőszigetelési érték további, maximum 21 százalékos javulását eredményezi. A részben (APU 67 Thermo) vagy teljesen (ALR 67 Thermo) üvegezett alumíniumkapuk szintén nagyon jó hőszigetelési értékkel bírnak a háromkamrás profiloknak köszönhetően, ahol a külső és a belső profil egy műanyag hőgát-profillal van elválasztva egymástól. Az alapkivitelben járó háromrétegű Duratec üvegezés akár 40 százalékkal is javítja a hőszigetelést, és a gyártó adatai szerint ez az egyetlen üvegezés a piacon, mely ebben a formában biztosítja a legmagasabb karcállóságot és a tartós átlátszóságot.
A legtöbb energia a kapu nyitásakor szökik el. Ahhoz, hogy ne kelljen az egész kaput minden egyes személy átjárásakor kinyitni, az ipari kapuk több mint 20 százaléka személybejáró-ajtóval van ellátva. Az új kapuk is felszerelhetők a csak a Hörmannál kapható alacsony küszöbös személybejáró-ajtóval. A kapumérettől függő, mindössze csak maximum 10 mm magas, nemesacél küszöb csökkenti a megbotlás kockázatát, és a kerekekkel való áthajtást is könnyebbé teszi. A 67 mm vastag kapulap által a csarnokban tartott energia nem szökik el a személybejáró-ajtón keresztül, és ez a gyártó adatai szerint eddig az egyetlen megoldás a piacon, mely hőhídmentes profilokkal van ellátva. Így a ThermoFrame kerettel és személybejáró-ajtóval ellátott SPU 67 Thermo kapu elérheti a még mindig nagyon jó, 0,75 W/(m²•K) értéket is. Az ajtó alapkivitelben 905 mm-es szabad átjáró-szélessége, további feltételek teljesülése esetén, megfelel az akadálymentesítés és öt személyig a menekülőutakkal szembeni követelményeknek is.

Az ipari használatú ingatlanok üzemeltetői az energiahatékonyság mellett különösen nagy súlyt fektetnek a biztonságra is. Az EN 13241-1 szabvány szerint, a záródó kapunak automatikusan meg kell állnia, ha személyek vagy tárgyak találhatók a kapu alatt, és a velük való érintkezés során csak meghatározott nagyságú erő léphet fel, vagy az érintkezést teljesen el kell kerülni, mielőtt a kapu ismét felnyílna. A gépi működtetésű Hörmann ipari kapuk alapkivitelben a külső tömítésbe integrált fénysorompóval, ún. optoszenzorral kerülnek kiszállításra, mely biztosítja a fent leírtakat. Felár nélkül lehetséges az optoszenzor cseréje elől futó fénysorompóra, mely a kaput már azelőtt megállítja, és ismét visszanyitja, mielőtt az a kapu alatt található személyekkel vagy tárgyakkal érintkezne. Ezt az előnyt nyújtja a gyártó harmadik lehetősége is: a tokba integrált, és így a sérülésektől jól védett fényrács. Ráadásul a nagy felületet behálózó fénysugarak gyorsabb kapufutást tesznek lehetővé. A gyorsabb kapufutás viszont a nyitás és zárás során tovább csökkenti az energiaveszteséget. Az elől futó fénysorompó vagy fényrács használatának további előnye, hogy kisebb a karbantartási költség, mert például megspórolható a német ASR 1.7 előírása szerinti, költséges záróerő-mérés.

Az ipari kapukról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Hörmann ipari szekcionált kapuk Hörmann gyorskapuk Hörmann redőnykapuk, redőnyrácsok Hörmann tűzgátló tolókapuk
 
Hörmann ipari kapuk
5 termék

A Hörmann cég átfogó programjával a beépítési szituációkhoz legmegfelelőbb kapurendszert ajánlja Önnek.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...