2013-as tavaszi Zumtobel világítástechnikai újdonságok

Számos új-, illetve továbbfejlesztett, sokoldalúan felhasználható terméket mutatnak be

A Graft LED-es csarnokvilágítástól a Diamo LED-es mélysugárzón át az Onlite central eBOX megoldásig terjedő innovatív termékkínálatukat a különböző világítási feladatok optimális teljesítéséhez fejlesztették ki.

Új szolgáltatásaik
Maintenance ezüst-, arany- vagy platinafokozatú szolgáltatásai révén a Zumtobel mostantól rendszeres karbantartási és optimalizálási feladatokat is ellát annak érdekében, hogy a kialakított világítási megoldások hosszú távon is maximális teljesítményt nyújthassanak.
Graft
LED-es csarnokvilágítás

Az akár 28.000 lument elérő fényáramnak köszönhetően a Graft a lehető legjobb teljesítményt nyújtja az ipari világítás terén: a Graft a szögletes vagy keskeny fénykibocsátású modellek esetében innovatív lencsetechnológiája révén precíz fényeloszlást kínál. Mivel nincsenek egymást átfedő fényfelületek, ezért minden világítási megoldás egyenletesebb és hatékonyabb megvilágítást biztosít. A világítótestek semleges fehér (4 000 K/CRI Ra 80/88 lm/W) és természetes fehér (6 500 K/CRI Ra 70/100 lm/W) színhőmérsékletű kivitelben is kaphatók, így kiválóan alkalmazhatók minden helyiségben, legyen szó raktárról, gyártótérről vagy szerelőcsarnokról.
A burkolat és a reflektor formája, valamint a lencseoptika tökéletes összhangja gondoskodik az optimális fényeloszlásról és a káprázásmentesítésről (UGR 22), ezáltal pedig a tökéletes fényminőségről. További előnye az egyszerű felszerelhetőség: kompakt méretének és csekély tömegének köszönhetően akár közvetlenül Tecton tartósínre, akár pedig függesztve problémamentesen felszerelhető. Az optimalizált hőmérséklet-vezérlés és az IP 65-ös védettség kiemelkedően hosszú élettartamot biztosít a LED számára, ami az ipari alkalmazás terén számos előnnyel jár.
DESIGN Arup / Stephen Philips
eBox
Onlite central

Lélegzetelállító hatékonyság. Az új Onlite central eBox az első, TÜV-tanusítvánnyal rendelkező, központi tartalékvilágítási rendszer a piacon. Az eBox a LED-es biztonsági és menekülési irányjelző világítótestekkel együtt alkalmazva akár 60 %-os energiamegtakarítást kínál, kisebb akkumulátorok használatát is lehetővé teszi, emellett pedig több szempontból is megkönnyíti az épületbiztonság szavatolását. Az intuitív módon végrehajtható telepítési útmutató segítségével néhány lépésben üzembe helyezhető a berendezés, és garantálható a biztonságos üzemelés. A telepítéshez hasonlóan a napi karbantartás is egyszerű: A berendezésen bármikor extra szoftverek nélkül végezhető web alapú távkarbantartás. Az integrált Dali memóriafunkció (DMF) biztosítja a berendezés kompatibilitását a különféle Dali rendszerekkel, továbbá lehetővé teszi mindegyik biztonsági világítótest bekapcsolását vagy fényerejének szabályozását. Az IP 20- és IP 65-védettséggel ellátott végelosztónak, illetve az E60 osztályú tűzálló alelosztónak köszönhetően az eBOX jóval több, mint egy központi tartalékvilágítási-áramforrás: a rendszer bármikor igény szerint bővíthető, és akár 600 világítótest üzemeltetésére is képes.
Lincor
LED-es függesztett világítótest

A hatékonyság és a formavilág találkozása. Azt, hogy itt nem ellentmondásról, hanem tökéletes összhangról van szó, a LINCOR függesztett világítótest is bizonyítja. A világítótestek a mai korszellemnek megfelelően minimalista és keskeny kialakításúak. A Lincor 6x6 cm-es keresztmetszetével tökéletes tengelyt képez az irodahelyiségben. A design kihangsúlyozza az építészeti megoldásokat, ezért könnyedén integrálható szinte minden környezetbe. A 88 lm/W fényhasznosítás és a nagyarányú, 83 %-os közvetlen fény együttesének köszönhetően a függesztett világítótest a fenntarthatóság és a minőség szempontjából egyaránt a lehető legjobban teljesít. Az innovatív fénytechnika, valamint a fénypontfelbontásért felelős elsődleges optika, a káprázásmentesítést szolgáló LED-es minicellák és a homogén, indirekt fényeloszlás kombinációja révén a Lincor kiváló fényminőséget nyújt.
Tecton PST
Érzékelő

Az újabb és újabb világítási rendszerek megjelenésével az érzékelő rendszerekkel szembeni követelmények is egyre szigorodnak. A Tecton PST passzív infravörös mozgásérzékelő azonban könnyedén megbirkózik ezekkel a kihívásokkal. Az érzékelő akár 16 méteres magasságban is észleli a mozgást. A termék remekül kiegészíti a Tecton és a Graft megoldásokat. A kapható két változat rendkívül rugalmasan használható egyrészt a vezérlőegység folyosói funkciójához történő közvetlen csatlakozással, másrészt az integrált Dimlite single fényvezérlőrendszerrel.
Panos Infinity E100
LED-es mélysugárzó-sorozat

A már ismert magas minőség, új méretekkel: A számos modellből álló Panos-termékcsalád újabb taggal bővült: a 100 mm átmérőjű Panos Infinity E100 világítótesttel. Az innovatív alacsony és magas beépítésű refl ektorok, valamint a rejtett fényű világítótest együttesen kiváló fényminőséget garantál. A Panos Infinity E100 a hatékonyság terén szintén kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: fényhasznosítása akár a 85 lm/W értéket is eléri.
Design Christopher Redfern
Ha a Zumtobel újdonságaival kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a ZG Lighting Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Világítástechnika
Világítástechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...