Tervezői segédletek és új csomópontok a Wienerberger INFO-DVD-n

Megújult a Wienerberger digitális segédlete amely segítséget nyújt építésztervezőknek, kivitelezőknek és kereskedőknek egyaránt.

Számos olyan újdonsággal egészült ki a Wienerberger digitális segédlete, amelyek nagyban segítik az építésztervezők, kivitelezők és kereskedők munkáját is.
A Wienerberger CAD Csomópontok kibővített, frissített formában több száz csomópontból álló gyűjteménnyé vált, amely dwg, dxf, dwf, pla, pdf, eps formátumban tartalmazza a Porotherm, a Terca és a Profipanel termékek beépítési részletrajzait, "pincétől a padlásig", teljes részletességgel, kitérve valamennyi járatos megoldásra. Elsősorban a későbbi számítógépes adaptálásra készült, de akár egy az egyben történő felhasználásra is alkalmas. Újdonság, hogy a piaci igényekre is ilyen jellegű megoldást adva, már a vázas épületek csomópontjai is megtalálhatók a DVD-n.

A lemez másik nagy újdonsága a segédprogramok gyűjteménye.
A Wienerberger Épületfizika 1.0 program a ma tervezési szempontjai között nagy hangsúllyal szereplő energetikai tervezést figyelembe véve nyújt segítséget. A programmal akár CAD-es programból átmentett információkkal is végezhető teljes körű hőfizikai és páratechnikai ellenőrzés. A program Excelre alapozott változata, a Wienerberger Excel Energetika 1.0 program, az épület geometriai adatainak kitöltés után ellenőrzi azt.
A működésében és adatbázisában is megújult Wienerberger Anyagkiíró Program 2.2.1 excel változata is felkerült a DVD-re, amely azoknak nyújt segítséget, akik nem számítógéppel terveznek.
Az ArchiCad programmal dolgozók födémszerkesztési munkáját gyorsítja az újdonságnak számító Porotherm Födémszerkesztő 1.0. Mindamellett, hogy kiváló rajzeszköz, tudja a legfontosabb szerkesztési szabályokat, és az ezektől való eltérés esetén felhívja a tervező figyelmét, súlyos hiba esetén nem rajzolja meg a rossz megoldást. A program könnyen, telepítés nélkül használható.

A WIENERBERGER INFO DVD-vel kapcsolatban információt kérhet Orbán Imrétől az imre.orban@wienerberger.hu e-mail címen vagy, használja az alábbi Információkérés gombot.

A WIENERBERGER INFO DVD-vel kapcsolatban információt kérhet Orbán Imrétől az imre.orban@wienerberger.hu e-mail címen vagy, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...