proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tervezői segédletek és új csomópontok a Wienerberger INFO-DVD-n


2008. július 29.

Megújult a Wienerberger digitális segédlete amely segítséget nyújt építésztervezőknek, kivitelezőknek és kereskedőknek egyaránt.

Számos olyan újdonsággal egészült ki a Wienerberger digitális segédlete, amelyek nagyban segítik az építésztervezők, kivitelezők és kereskedők munkáját is.
A Wienerberger CAD Csomópontok kibővített, frissített formában több száz csomópontból álló gyűjteménnyé vált, amely dwg, dxf, dwf, pla, pdf, eps formátumban tartalmazza a Porotherm, a Terca és a Profipanel termékek beépítési részletrajzait, "pincétől a padlásig", teljes részletességgel, kitérve valamennyi járatos megoldásra. Elsősorban a későbbi számítógépes adaptálásra készült, de akár egy az egyben történő felhasználásra is alkalmas. Újdonság, hogy a piaci igényekre is ilyen jellegű megoldást adva, már a vázas épületek csomópontjai is megtalálhatók a DVD-n.A lemez másik nagy újdonsága a segédprogramok gyűjteménye.
A Wienerberger Épületfizika 1.0 program a ma tervezési szempontjai között nagy hangsúllyal szereplő energetikai tervezést figyelembe véve nyújt segítséget. A programmal akár CAD-es programból átmentett információkkal is végezhető teljes körű hőfizikai és páratechnikai ellenőrzés. A program Excelre alapozott változata, a Wienerberger Excel Energetika 1.0 program, az épület geometriai adatainak kitöltés után ellenőrzi azt.
A működésében és adatbázisában is megújult Wienerberger Anyagkiíró Program 2.2.1 excel változata is felkerült a DVD-re, amely azoknak nyújt segítséget, akik nem számítógéppel terveznek.
Az ArchiCad programmal dolgozók födémszerkesztési munkáját gyorsítja az újdonságnak számító Porotherm Födémszerkesztő 1.0. Mindamellett, hogy kiváló rajzeszköz, tudja a legfontosabb szerkesztési szabályokat, és az ezektől való eltérés esetén felhívja a tervező figyelmét, súlyos hiba esetén nem rajzolja meg a rossz megoldást. A program könnyen, telepítés nélkül használható.


A WIENERBERGER INFO DVD-vel kapcsolatban információt kérhet Orbán Imrétől az imre.orban@wienerberger.hu e-mail címen vagy, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
Híves Zsolt
műszaki szaktanácsadó +36 30 928 7432
Nagy Tamás
műszaki szaktanácsadó - Bp., Pest és Nógrád megye +36 30 982 0798
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  wienerberger  segédlet  dvd  cad  cad  csomópont  csomópont  dwg  dxf  dwf  pla  pdf  eps  porotherm  terca  profipanel  segédprogram  épületfizika  energetika  program  hőfizika  páratechnika  anyagkiírás  födémszerkezet  födém