Megjelent a Wienerberger idei Architectum kiadványa

Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető

A 34. lapszám témája a tető és homlokzat

Megjelent a Wienerberger konszern által kiadott nemzetközi építészeti lapnak, az Architectumnak a 2022-es tavaszi száma, mely nem csupán nyomtatott formában olvasható, hanem három nyelven – angol, német, francia – online is elérhető. A folyóiratban különleges építészeti megoldásokat mutatnak be, ahol a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt kapnak a kreatív felhasználási módszerek is, mellyel egyedi megjelenést kölcsönözhetünk épületeinknek.

A Wienerberger legújabb kiadványa, a szakértő és inspiráló Architectum nemzetközi építészeti platformként szolgál mindazoknak, akik kíváncsiak a megszokottól, hagyományostól eltérő kreatív ötletekre. Célja, hogy épületburkolaton át a téglától a tetőcserépig bemutassa a legújabb és legkiemelkedőbb projekteket, amelyekben Wienerberger termékeket használtak. A neves építészek sikeres épületeinek gyűjteménye olyan úttörő projekteket tár az olvasó elé, amelyek lenyűgöző formatervezésükkel és újító kivitelezéseikkel kitűnnek a mezőnyből. Ezúttal egy kibővített változatból inspirálódhatnak az érdeklődők, a kiadvány 15 kivételes projektet mutat be.

Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető
Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető

Funkcionális esztétika harmóniában a természettel

Az épületek fenntarthatósága három pilléren nyugszik: környezeti, gazdasági és társadalmi. Az építészeti és építőipari szakemberek előtt álló kihívás szó szerint mindezen lényeges szempontok egy fedél alatt való kombinációja. A fenntarthatóság szilárd alapokra helyezése együttműködést és csapatmunkát igényel, és létfontosságú, ha úgy akarunk építeni, hogy a jövő nemzedékei ugyanazokat a lehetőségeket élvezhessék, mint mi.

Holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés

Ezen túlmenően a holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a zöld épületek sajátos funkcionális esztétikájukat a természettel összhangban fejezzék ki. Ez a megközelítés azt jelenti, hogy figyelembe kell venni a helyszín jellemzőit, és a projekt minden aspektusára alkalmazni kell, a tervezés, a kivitelezés és a műszaki jellemzők során. Végső soron ez határozza meg az épület minőségét is.

Az Architectum legfrisebb száma olyan kiválasztott projektekbe nyújt betekintést, amelyek túlzás nélkül a sikeres fenntartható építészet kiváló példáiként jellemezhetők: úgy mint a virágzó biodiverzitást támogató zöldtetők, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését biztosító újrafelhasználható építőanyagok vagy az árvízvédelmi célú vízáteresztő burkolatok. Földrajzi értelemben a folyóirat az egész kontinensről mutat be példákat a saját építésű otthonoktól a kereskedelmi lakásokig és önkormányzati létesítményekig, valamint a városi tereprendezési projektekig.

„A holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a zöld épületek sajátos funkcionális esztétikájukat a természettel összhangban fejezzék ki.” – mondta el Heimo Scheuch, az osztrák Wienerberger AG elnök-vezérigazgatója az Architectum előszavában.

Rotterdam - Litte C project
Megjelent az idei Architectum kiadvány és online is elérhető

Old cinema in Santes
Old Cinema in Santes
School building in France
School building in France
The floating house
The floating house

A https://www.architectum.com/ weblapon – gyors regisztráció után – lehetőség van ingyenesen megtekinteni nemcsak a legújabb, de az összes eddig megjelent Architectum kiadványt pdf formátumban.

Az angol nyelvű kiadvány ingyenes száma postai úton is igényelhető – kérjük küldjön e-mailt az info@wienerberger.hu címre nevének és postacímének megadásával.

A hírben szereplő termékek
Terca burkoló téglák
 
Terca homlokzatburkolat

A Terca homlokzatburkoló téglák nagy ellenálló-képességgel bírnak, így nem csak kimagaslóan tetszetős megjelenést biztosítanak a burkolt épületnek, de azt, és annak mögöttes szerkezeteit is hosszú időn át megvédik az időjárás minden viszontagságától. Ezen túl alkalmasak pl. kerti építmények, kerítések, kéményburkolatok mellett széles körben mind kül-, mind pedig beltéri alkalmazásra. Széles – a hófehértől a téglavörösön át az éjfeketéig – terjedő színválasztékával, változatos méret- és felületstruktúrával nyújt minden igényes épülethez - akár egész tégla, akár lapka vastagságban - személyre szabott megoldást.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Porotherm 50 Thermo Rapid falazóelemek Porotherm 44 Thermo Rapid tégla Porotherm 38 Thermo Rapid falazóelemek
 
Porotherm Energy + téglák
3 termék

Kiváló hőszigetelő képességű téglák, monolit külső falak építéséhez.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 50 X-therm Rapid és Porotherm 50 X-therm Rapid Dryfix téglák Porotherm 44 X-therm tégla Porotherm 38 X-therm, 38 X-therm Rapid és 38 X-therm Rapid Dryfix téglák Porotherm 30 X-therm tégla
 
Porotherm Comfort téglák
4 termék

Kiemelkedő hőszigetelő képességű téglák, monolit és hőszigetelt külső falak építéséhez.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 38 N+F falazóelem Porotherm 30 N+F neo tégla Porotherm 25 N+F falazóelemek Porotherm 38 pincetégla
 
Porotherm Classic téglák
4 termék

A Classic termékcsaládban olyan tradicionális falazóblokkok kaptak helyet, amelyek már bevált, megbízható megoldásokat kínálnak külső homlokzati hőszigetelés alkalmazásával épített falazatokhoz, belső teherhordó falakhoz. A klasszikus nútféderes és habarcstáskás falazóelemek használatával stabil, nagy teherhordó képességű falazatok építhetőek, felhasználásuk ezért elsődlegesen belső teherhordó falakban javasolt, ahol a falazat a legnagyobb terhelésnek van kitéve. Fűtött épületek külső térrel érintkező falainak építésére csak hőszigetelve alkalmasak.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 20 N+F tégla Porotherm 10 N+F, N+F Rapid és Dryfix falazóelemek
 
Porotherm téglák belső térelhatároló falak építéséhez
2 termék

Klasszikus téglák, belső falak és hőszigetelt külső falak építéséhez.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 30 AKU Z hanggátló tégla Porotherm 25 AKU Z hanggátló tégla
 
Porotherm hanggátló téglák
2 termék

Kiváló hanggátló képességű téglák, hangszigetelő falak építéséhez.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 30 Sarok tégla Porotherm 32 Alfa Thermo Rapid tégla Porotherm 30 Alfa Rapid tégla Porotherm 30 feles tégla
 
Porotherm kiegészítők - Falazóelemek
8 termék

Termékek a falazatok teljessé tételéhez és eszközök a falazatok szakszerű megépítéséhez.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...