Várja a látogatókat a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza

Az új honlapon interaktív módon ismerkedhetnek meg a Lasselsberger-Knauf termékekkel, megoldásokkal

Egy látványos, funkcióját tekintve pedig egyenesen egyedülálló honlapot indított útjára októberben a Lasselsberger-Knauf Kft. A portál érdekessége, hogy felületén az építkezés vagy felújítás előtt álló érdeklődők egy virtuális házat járhatnak körbe, amelynek főbb részeihez kapcsolódóan interaktív módon ismerkedhetnek meg a cég által kifejlesztett termékekkel és megoldásokkal.

Új taggal bővült a Lasselsberger-Knauf honlapcsaládja. Az anyaportál és a tematikus fugázási portál mellett az új online felület szakít az eddigi gyakorlattal, és egészen szokatlan perspektívába helyezi a veszprémi székhelyű cég termékeit és szolgáltatásait. A látogatókat a nyitóoldalon ugyanis egy virtuális épület fogadja, amelyet keresztül-kasul bebarangolhatnak, miközben olyan hasznos információkhoz és tanácsokhoz juthatnak, amelyek nélkülözhetetlenek egy építkezés vagy felújítás alapos megtervezéséhez.

Lasselsberger-Knauf virtuális családi ház
Lasselsberger-Knauf virtuális családi ház
Galéria


A koncepció alapját az áttekinthetőség, a letisztultság és az interaktivitás képezi. Az egérkurzorral a modern és tetszetős épület kiemelt részeire tévedve egy adatlap jelenik meg, ami röviden összefoglalja az adott helyszín kivitelezéséhez kapcsolódó fontosabb kérdéseket és a megoldandó problémákat. A lábazati zónáról például megtudhatjuk, hogy a talaj közelsége különleges terhelésnek teszi ki az itt használt anyagokat, a fürdőszobáról azt, hogy a tartós burkolat titka a megfelelő rétegrend alapján kiválasztott termékekben rejlik, a teraszról pedig azt, hogy a megfelelő vízelvezetés hiányában a víz mindig megtalálja az utat a romboláshoz.

A részletes tudnivalók a Tovább gombra kattintva jelennek meg. A látogatók a megjelenő oldalon az épületrész kialakítására vagy felújítására vonatkozó valamennyi kérdésükre választ találhatnak, valamint megismerkedhetnek azokkal a termékekkel, komplett rendszerekkel és megoldásokkal, amelyeket a Lasselsberger-Knauf kínál számukra. A sok képpel, videókkal, szakmai tanácsokkal, laikusok számára is érthető megfogalmazással és áttekinthető ábrákkal fűszerezett tájékoztatók mind azt a célt szolgálják, hogy az érdeklődők átfogó képet kapjanak a kivitelezési folyamatok lépéseiről, valamint segítséget a megfelelő termékek és rendszerek kiválasztásához.

Az eddig felsoroltakon kívül van még néhány hasznos online kütyü, amik miatt az építkezés vagy felújítás előtt állóknak érdemes felkeresniük az új honlapot. A cég az elmúlt évek során nagy energiákat fektetett olyan speciális kalkulátorok fejlesztésébe, amelyek komoly segítséget jelentenek a tervezéshez. Ezek az eszközök különböző munkálatokhoz nyújtanak szakmai támogatást a mezei felhasználók számára. Például egy hidegburkoláshoz vagy homlokzat-felújításhoz, amelyek rendkívül összetett munkának számítanak, komoly előkészületeket és szakértelmet igényelnek. A megrendelőnek sokszor fogalma sincs róla, milyen anyagokra, milyen technológiákra van szükség a kívánt cél eléréséhez, és a kivitelező munkájának ellenőrzésére sincs mindig lehetősége.

Itt jönnek képbe a Lasselsberger-Knauf online kalkulátorai, amelyek kézen fogva vezetik át a felhasználót a tervezési fázis lehetséges buktatóin. Az alkalmazások működésének alapja, hogy pontosan azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeket egy lelkiismeretes kivitelezőnek fel kell tennie a munka elvállalásakor. A végeredmény egy ábra a javasolt technológiákról, megoldásokról vagy épp az optimális rétegrendről, valamint egy tételes anyaglista, amelyhez egy gombnyomással árajánlat kérhető, sőt, szakértői konzultációt is lehet igényelni a tervek verifikálásához.

De hogy pontosan milyen kalkulátorokról is van szó? Jó néhány akad belőlük az új honlapon. Kezdjük a Hidegburkolás-kalkulátorral, ami a megfelelő hidegburkolási rétegrend kiválasztásához ad támpontot. Ehhez párosul egy másik hasznos kütyü, a Fuga anyagmennyiség számoló, ami az alapparaméterek megadása után megmondja, hogy a kiválasztott fugázóanyagból mennyit kell vásárolni a teljes felület fugázásához. A Hőszigetelés-kalkulátor nem meglepő módon alapvetően a megfelelő hőszigetelési rétegrend kiválasztásához nyújt segítséget. Az Aljzatképzés és a Vakolás kalkulátorok szintén az optimális rétegrend kialakításához szükséges anyagok listáját adják meg. Végezetül megtalálható a felületen a cég Színtervezője is, aminek használatával az Inspiration színrendszerre támaszkodva látványosan lehet elkészíteni a ház teljes színtervét.

A Lasselsberger-Knauf új honlapjára folyamatosan kerülnek fel új információk, tippek és trükkök, érdemes tehát időnként vissza-visszatérni, és újra körbenézni a virtuális családi házban, amelynek ajtaja mindig nyitva áll a látogatók előtt.

Kategóriák

Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...