proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Chem-Beton 2000 Kft. termékeivel bővült a katalógus


2009. március 25.

Az ICS Penetron LTD termékeinek kizárólagos hazai forgalmazója

A Penetron termékek a világ vezető betonszigetelő termékei, több mint 60 országban a tömegközlekedési alagutaktól völgyzáró gátakon, atomerőműveken, szennyvíztisztítókon, medencéken át, a mélygarázsokig számtalan helyen alkalmazzák a betonfelületek szigetelésére, védelmére.

Alkalmazásával a betonszerkezetek pH 3 és 11 között válnak vegyszerállóvá, illetve 16 bar víznyomásig vízzáróvá. Hagyományos szigetelési rendszerek alkalmazásához képest jelentős, akár 40%-os szigetelési költség takarítható meg.

A Penetron rendszer:
A Penetron egy cementszerű, hajszálerekben ható, vízzáró termékcsalád. Ez a hagyományos cementből, kvarcból, speciális minőségű homokból és többféle aktiváló vegyszerből álló keverék minden eddiginél hatékonyabb vízzáró betonrendszer kialakítását teszi lehetővé.

1. A Penetron vegyszer az ozmózisnyomás, a Brown-mozgás és a szárazrészecske-reakció révén beszivárog a beton hajszálereibe.
2. A Penetron aktív összetevői reakcióba lépnek a beton különböző ásványi anyagaival, és oldhatatlan kristályokat képeznek, amelyek kitöltik a maximum 400 mikron szélességű repedéseket, pórusokat és üregeket. Ez a kristálynövekedés a beton legmélyebb rétegeiben (a tapasztalatok szerint az alkalmazás helyétől akár 1 méteres távolságban) is végbemegy.
3. A vízmolekulák (és számos egyéb vegyszer) ezután már nem tud áthatolni a betonon, de a levegő át tud jutni rajta, ezáltal a beton képes a lélegzésre, és elkerülhető a páranyomás kialakulása.
4. Nedvesség hiányában a Penetron összetevői észrevétlenül ott maradnak az anyagban, de ha a nedvesség bármikor újra megjelenik, a szigetelési folyamat automatikusan újra beindul, és beszivárog a beton még mélyebb rétegeibe.

A Penetron az alkalmazás után folyamatos szigetelést biztosít. A Penetron állandó hatását a cég ISO 9002-es minőségbiztosítási szabványa garantálja.
Hatásmechanizmus


Ha a Chem-Beton 2000 Kft. termékeivel kapcsolatban további információt szeretne megtudni, kattintson az alábbi céglogóra.
 
 

Cég
Székhely: H-8628 Nagycsepely, Dózsa Gy. u. 2.
Telefon: +36 30 700 8522
Fax: +36 84 367 594
E-mail:
Web: www.penetron.hu
   
   
   
   
   
Márkanevek: Penetron
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Chem-Beton  Penetron  vízzáró  vízszigetelő  betonvédő  beton  betonszigetelés  betonszerkezet  vegyszerálló