Siemens szelepkiválasztó csúszka

Az elektronikus csúszka segítségével méretezhetők a menetes és karimás szelepek

A program használata egyszerű:
  • Alapadatként ismerni kell a Q, (hőteljesítmény, példaként 28 kW), Delta T (hőmérséklet különbség, pl.20 K) és Delta P (nyomás esés, pl. 10 kPa) értéket.
  • A csúszka felső sávját eltolva (mutató nyilat ráhelyezve és a bal egér gombot nyomva tartva mozgatható) a Q értéket (28 kW) hozzá kell csúsztatni a Delta T értékéhez (20 K) - mely után a térfogatáram érték (1,2 m³/h) a felső sáv alján leolvasható.
  • A Delta P 10 kPa-hoz ebben a helyzetben a 4-es kvs érték áll a legközelebb, ezért választjuk a 4-es kvs-értéket, és leolvassuk, hogy ekkor a valós Delta P 9 kPa lesz.
  • Ezután már csak az alsó sáv eltolásával ki kell választanunk a 4-es kvs értékkel rendelkező szelepek közül a számunkra megfelelőt.
  • A csúszka bal alsó sarkában egy gombnyomással átválthatunk a menetes/karimás szelepek között (Threaded Connections / Flanged Connections).
Az elektronikus csúszka letölthető a Siemens honlapjáról (link: www.siemens.hu/szelepek - az oldal alján, a letöltések végén), vagy megnyitható közvetlenül internet böngészővel (link: Siemens_szelepkivalaszto_csuszka).
Természetesen a Siemens online komplex termékkiválasztó programja továbbra is elérhető és ugyancsak használható: www.siemens.hu/hit (magyar verzió), illetve a mindig legfrisebb adatbázist tartalmazó www.siemens.com/hit-global-en (nemzetközi verzió).

A Siemens menetes és karimás szelepekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, ha a Siemens szelepméretező programmal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Siemens Zrt. - BT CPS Épületgépészeti Termékek és Rendszerek munkatársától, használja az Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
Siemens VXP45 típusú 3-járatú menetes szabályozó szelepek Siemens VXG44 típusú 3-járatú menetes szabályozó szelepek
 
Siemens menetes szabályozószelepek
2 termék

A menetes szabályozó szelepek számos fűtési, hűtési, légtechnikai alkalmazáshoz alkalmazhatók. Szakszerű beépítésüket gyári csatlakozó hollandi szettek teszik lehetővé. Jellemzően DN10 … DN40 méretekben érhetők el, kvs= 0,25 … 25 m³/h térfogatáram tartományhoz.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Siemens VXF22 típusú 3-járatú karimás szabályozószelepek Siemens VVF42 típusú 2-járatú karimás szabályozószelepek Siemens VXF42 típusú 3-járatú karimás szabályozószelepek
 
Siemens karimás szabályozószelepek
3 termék

A Siemens karimás szabályozó szelepei HVAC alkalmazások minden típusához kínálnak megoldást. Választhatók PN6, PN10, PN16, PN25 vagy PN40 nyomásfokozatban, egyutú vagy kétutú kivitelben, 20 mm vagy 40 mm szelepszár elmozdulással, DN15 .... DN150 méretig. A termékválaszték olyan speciális kiviteleket is tartalmaz, mint a szilikon mentes kialakítású modellek, a nyitott körökhöz is használható termékek, a gőz vagy akár a termoolaj szabályozására is használható kivitelek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szelepek és keverőcsapok
Szelepek és keverőcsapok
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...