proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent a Mapei Mapelan TPO alkalmazástechnikai kézikönyve


2019. január 30.

Megoldás a lapostetők csapadékvíz elleni szigetelésére

A TPO jelentése hőre lágyuló (thermoplastic) poliolefin. A TPO vízszigetelő lemezek legjellemzőbb felhasználási helye új és meglévő könnyűszerkezetes lapostetők csapadékvíz elleni szigetelése. Ezek a lemezek igen jól felveszik az ilyen típusú épületeknél gyakori szerkezeti mozgásokat, ugyanakkor alacsonyabb hajlásszögű tetők esetén is alkalmazhatóak, mivel a műszaki adottságoknál fogva képesek tökéletes vízzárást biztosítani. De további alkalmazási területei is vannak a lapostetőn kívül is, hiszen kiválóan alkalmasak alagutak, alépítmények, víztározók egyrétegű vízszigetelésére is.

A módszer előnye, hogy:
  • Nagyon gyorsan, beázás mentessé lehet tenni a szigetelendő épületet.
  • A belső munkákat hamarabb lehet megkezdeni, a kivitelezési idő lerövidül.
  • A tetőszigetelés kivitelezése gépesítve van az önjáró hegesztő készülékekkel.
  • A szigetelő tekercsek nagyobb mérete miatt is nagyon hatékony munkavégzést lehet elérni.
A lemezek rugalmas tulajdonsága az alap polimerek különleges kémiai szerkezetének köszönhetőek: a rugalmasság a molekulaláncok kémiai kapcsolatában rejlik. Ez a kémiai kapcsolat rendkívül stabil és nehéz megváltoztatni, ezáltal a lemez különösen hosszú ideig megőrzi a tulajdonságait: nagyobb ellenállás agresszív anyagokkal szemben, nagyobb ellenállás a szélsőséges időjárással és a mikrobiológiai támadással szemben.

A Mapeplan TPO további előnyei a hagyományos PVC lemezekkel szemben:
  • Homogén összetétel, nem tartalmaz lágyítókat és klórt, ezáltal környezetbarát.
  • Kiemelkedően hosszú élettartam.
  • Jobb mechanikai tulajdonságok: szakítószilárdság és átlyukadással szembeni ellenállás.
  • Nagyobb vegyi ellenállóság (például olajálló, bitumenálló).
  • Nem igényel elválasztó réteget (nincs lágyító vándorlás).
  • Smart White hővisszaverő felület.
A Mapeplan TPO felső felülete ún. Smart White, fehér színű. Ez a különleges fehér szín biztosítja az optimális fényvisszaverődést. A tetőfelület hőmérsékletét 50%-kal csökkenti, ezáltal csökkentve az épület felmelegedését és a hűtési költségeket is.

Mapeplan TPO csapadékvíz szigetelési rendszer - Smart White hővisszaverő felület

Mapeplan TPO alkalmazásával készült referenciák:

Auchan áruház, Törökbálint
Auchan áruház, Törökbálint - A visszaverődő sugarak növelik a rendszer hatékonyságát

Martos Flóra Kollégium, Budapest
Martos Flóra Kollégium, Budapest - Csapadékvíz szigetelés bitumenes zsindelyfedéssel kombinálva

A kézikönyv célja tervezési és kivitelezési megoldások bemutatása a műszakilag helyesen beépített hő- és vízszigetelések alkalmazására nem hasznosított tetőkön, Mapelan T M rugalmas poliolefin (FPO/TPO) műanyag szigetelőlemezzel.

A csapadékvíz szigetelések kulcsfontosságúak egy lapostető szerkezeténél. Egy sikeres épület a tetőszigetelésnél kezdődik, aminek biztosítania kell a vízhatlanságot, alkalmasságot és hosszú élettartamot, mert egy beázás esetén minden addig elvégzett munka egy magas színvonalú tető készítésére kárba vész.

A képre kattintva megtekintheti a Mapelan TPO alkalmazástechnikai kézikönyvet.

Mapelan TPO alkalmazástechnikai kézikönyv

A Mapeplan TPO csapadékvíz szigetelési rendszer letölthető kézikönyvét a hír alatti termékképre kattintva töltheti le. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
További hírek a Műanyag szigetelőlemezek termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Mapei  Mapelan  T  M  TPO  Polyglass  alkalmazástechnikai  kézikönyv  lapostető  csapadékvíz  szigetelési  rendszer  csapadékvíz  vízszigetelés  tetőszigetelés  vízszigetelő  lemez  mechanikailag  rögzített