Zöld irodaházak RAVATHERM XPS hőszigeteléssel

A megfelelő hőszigetelés nagyban hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez és az épület termikus burkának kialakításához

Corvin IV.: Technology and Science Park

Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja, a Corvin Negyed ingatlanfejlesztési projektje negyedik üteméhez érkezett. A negyedik ütem neve Technology and Science Park, amely fordított tetővel és a Balatonfűzfőn gyártott zártcellás polisztirolhab hőszigeteléssel épül fel.

A 2004-ben induló beruházások sikerére való tekintettel a Futureal Csoport folyamatosan bővít. Az összesen 42 ezer m² bérbeadható alapterületű Corvin Irodák I-II. foglaltsága meghaladja a 95%-ot, a harmadik ütem a 45%-ot, ezért a folyamatosan jelentkező bérlői igényekre reagálva a Futureal a IV. ütem megépítése mellett döntött. Az negyedik ütem első ütemében irodák épülnek, a többi ütem pedig a leendő piaci igényekhez fog igazodni. Az azonban már most egyértelmű, hogy minden igényt kielégítő és élvezhető munkahelyet vagy akár lakóhelyet teremtenek Budapest belvárosában.

A Corvin IV. korunk épületenergetikai követelményeknek teljes mértékben megfelelő irodaház (BREEAM very good certifikáció), mely értékét növelik a felhasznált építőanyagok is, ilyen például a prémium minőségű RAVATHERM XPS hőszigetelés. Berki János, a Futureal projektigazgatója egy interjúban úgy fogalmaz: "Egy ilyen projektet mindig megelőz egy erős értékelemzés, amikor megnézzük, hogy mit szeretnénk betenni a házba, milyen anyagokkal fogunk dolgozni, vagy milyen technológiák épülnek be."

Ma már egyre többen figyelnek arra, hogy irodájuk, lakókörnyezetük energiahatékony és egészséges legyen, amely hosszú távon is fenntartható, és ennek egyik alappillére az épület megfelelő hőszigetelése.

A leendő irodakomplexum tetejére kerülő RAVATHERM XPS hőszigetelést közel 7500 m²-en építik be, elsősorban az épület lapostetőjébe. A fordított rétegrend elismert lapostető szigetelési megoldás, melynek hőszigetelése extrudált polisztirolhab lemezekkel szintén több évtizedes múltra tekint vissza Európában. Az RAVATHERM XPS 300 SL lapok anyagszerkezetüknek köszönhetően több évtizeden keresztül megőrzik kiváló hőszigetelő képességüket, megtartják alakjukat és ellenállnak mindenfajta őket érő nedvességnek. A képeken jól látható, hogy a RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelő táblák és a leterhelő kavicsréteg közé vízterelő fólia, azaz vízzáró de páraáteresztő, nem nedvszívó elválasztó réteg kerül, mely a leterheléssel egyszerre biztosítja a hőszigetelő táblák megfelelő stabilitását szélterhelés és felúszás ellen.
V17 zöld irodaház

A 13 ezer m² hasznos alapterületű környezettudatos épületbe RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelések kerültek beépítésre.


Az épület lapostetője és lábazata összesen több mint 250 m³ RAVATHERM XPS hőszigetelést kapott.
Az épület a mai energetikai követelményeknek a lehető legjobban megfelel a korszerű gépészeti és elektronikus megoldások, és környezetbarát építőanyagok felhasználásának köszönhetően. "Az épületbe hosszútávon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagok kerülnek beépítésre és a komplexum BMS vezérlésű, energiatakarékos üzemeltetésű lesz."

A ház termikus burkának folytonossága érdekében a tető mellett a padló és a lábazat is RAVATHERM XPS hőszigetelést kapott. A talajjal érintkező vagy fűtetlen padlók igen jelentős hőveszteséget okoznak az épületben. A jól kialakított padló hőszigetelés energiatakarékos, a hőveszteség csökkentésén túl jelentősen növeli a belső tér komfortját és a hőszigetelt padlójú épület sokkal hatékonyabban hasznosítja a padlószerkezet hőtároló kapacitását is. Mivel a padlónak el kell viselnie a rá nehezedő terheket, a nagy nyomószilárdság és az alaktartósság alapvető követelmény a hőszigeteléssel szemben.
A 300 kPa nyomószilárdság hosszútávon is képes megtartani a padló önsúlyát és az épületbe kerülő bútorok, felszerelések súlyát is.
Nordic Light irodaház

Még ebben az évben elkészül a Nordic Light irodaház első üteme. A Skanska legújabb magyarországi fejlesztése a harmadik "zöld” irodaház, amely a RAVATHERM Hungary Kft. referencia épülete.


Az irodaház a Váci úti irodafolyosón épül fel, és a főváros egyik legmodernebb és legexkluzívabb irodaépülete lesz, amely 26 ezer m²-en kínálja majd irodáit. Az építkezés első fázisában 6600 m²-nyi, a második fázisban 19600 m²-nyi irodaterülettel szolgál majd a leendő bérlőknek.

A Nordic Light beruházója, a svéd Skanska a Mérték Stúdiót bízta meg az épület megtervezésére, és a tervezők a LEED "Gold" minősítés elnyerését tűzték ki célul. A tervtanácson kiemelt dicséretet kapott, és az építési engedély mellett megkapta az LEED arany előkvalifikációt is.
A nyolcemeletes épület a legmodernebb építési megoldásokat vonultatja fel a lehető legkiválóbb építőanyagok felhasználásával.

Az épület megfelelő hőszigetelése nagyban hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez és az épület termikus burkának kialakításához. Így a Nordic Light irodaépület parkolótetőként funkcionáló lapostetője RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelést kapott. A RAVATHERM XPS 300 SL kiváló hőszigetelő képessége és vízállósága mellett nagy nyomószilárdságának köszönhetően az erős, állandó igénybevételének is képes hosszú ideig ellenállni. Ezek a tulajdonságai maximálisan ideálissá teszik lapostetők és parkolótetők hőszigetelésére is.
A RAVATHERM XPS hőszigetelések műszaki katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés	RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS hőszigetelés
5 termék

A kék színű RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezek lehetővé teszik az olyan különleges igénybevételű épületrészek hőszigetelését, mint az épületlábazatok, lapostetők, pincefalak, ipari padlók, homlokzatok. Az XPS (extrudált polisztirolhab) egy olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetű hőszigetelés, mely kiváló hőszigetelő képessége mellett vízálló, sőt nagy nyomószilárdságának köszönhetően ellenáll az állandó, több tonnás fizikai terhelésnek is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...