proidea.hu online termékinformációs katalógus

Zöld irodaházak RAVATHERM XPS hőszigeteléssel


2016. július 29.

A megfelelő hőszigetelés nagyban hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez és az épület termikus burkának kialakításához

Corvin IV.: Technology and Science Park

Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja, a Corvin Negyed ingatlanfejlesztési projektje negyedik üteméhez érkezett. A negyedik ütem neve Technology and Science Park, amely fordított tetővel és a Balatonfűzfőn gyártott zártcellás polisztirolhab hőszigeteléssel épül fel.

A 2004-ben induló beruházások sikerére való tekintettel a Futureal Csoport folyamatosan bővít. Az összesen 42 ezer m² bérbeadható alapterületű Corvin Irodák I-II. foglaltsága meghaladja a 95%-ot, a harmadik ütem a 45%-ot, ezért a folyamatosan jelentkező bérlői igényekre reagálva a Futureal a IV. ütem megépítése mellett döntött. Az negyedik ütem első ütemében irodák épülnek, a többi ütem pedig a leendő piaci igényekhez fog igazodni. Az azonban már most egyértelmű, hogy minden igényt kielégítő és élvezhető munkahelyet vagy akár lakóhelyet teremtenek Budapest belvárosában.

A Corvin IV. korunk épületenergetikai követelményeknek teljes mértékben megfelelő irodaház (BREEAM very good certifikáció), mely értékét növelik a felhasznált építőanyagok is, ilyen például a prémium minőségű RAVATHERM XPS hőszigetelés. Berki János, a Futureal projektigazgatója egy interjúban úgy fogalmaz: "Egy ilyen projektet mindig megelőz egy erős értékelemzés, amikor megnézzük, hogy mit szeretnénk betenni a házba, milyen anyagokkal fogunk dolgozni, vagy milyen technológiák épülnek be."

Ma már egyre többen figyelnek arra, hogy irodájuk, lakókörnyezetük energiahatékony és egészséges legyen, amely hosszú távon is fenntartható, és ennek egyik alappillére az épület megfelelő hőszigetelése.

A leendő irodakomplexum tetejére kerülő RAVATHERM XPS hőszigetelést közel 7500 m²-en építik be, elsősorban az épület lapostetőjébe. A fordított rétegrend elismert lapostető szigetelési megoldás, melynek hőszigetelése extrudált polisztirolhab lemezekkel szintén több évtizedes múltra tekint vissza Európában. Az RAVATHERM XPS 300 SL lapok anyagszerkezetüknek köszönhetően több évtizeden keresztül megőrzik kiváló hőszigetelő képességüket, megtartják alakjukat és ellenállnak mindenfajta őket érő nedvességnek. A képeken jól látható, hogy a RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelő táblák és a leterhelő kavicsréteg közé vízterelő fólia, azaz vízzáró de páraáteresztő, nem nedvszívó elválasztó réteg kerül, mely a leterheléssel egyszerre biztosítja a hőszigetelő táblák megfelelő stabilitását szélterhelés és felúszás ellen.

V17 zöld irodaház

A 13 ezer m² hasznos alapterületű környezettudatos épületbe RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelések kerültek beépítésre.


Az épület lapostetője és lábazata összesen több mint 250 m³ RAVATHERM XPS hőszigetelést kapott.
Az épület a mai energetikai követelményeknek a lehető legjobban megfelel a korszerű gépészeti és elektronikus megoldások, és környezetbarát építőanyagok felhasználásának köszönhetően. "Az épületbe hosszútávon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagok kerülnek beépítésre és a komplexum BMS vezérlésű, energiatakarékos üzemeltetésű lesz."

A ház termikus burkának folytonossága érdekében a tető mellett a padló és a lábazat is RAVATHERM XPS hőszigetelést kapott. A talajjal érintkező vagy fűtetlen padlók igen jelentős hőveszteséget okoznak az épületben. A jól kialakított padló hőszigetelés energiatakarékos, a hőveszteség csökkentésén túl jelentősen növeli a belső tér komfortját és a hőszigetelt padlójú épület sokkal hatékonyabban hasznosítja a padlószerkezet hőtároló kapacitását is. Mivel a padlónak el kell viselnie a rá nehezedő terheket, a nagy nyomószilárdság és az alaktartósság alapvető követelmény a hőszigeteléssel szemben.
A 300 kPa nyomószilárdság hosszútávon is képes megtartani a padló önsúlyát és az épületbe kerülő bútorok, felszerelések súlyát is.

Nordic Light irodaház

Még ebben az évben elkészül a Nordic Light irodaház első üteme. A Skanska legújabb magyarországi fejlesztése a harmadik "zöld” irodaház, amely a RAVATHERM Hungary Kft. referencia épülete.


Az irodaház a Váci úti irodafolyosón épül fel, és a főváros egyik legmodernebb és legexkluzívabb irodaépülete lesz, amely 26 ezer m²-en kínálja majd irodáit. Az építkezés első fázisában 6600 m²-nyi, a második fázisban 19600 m²-nyi irodaterülettel szolgál majd a leendő bérlőknek.

A Nordic Light beruházója, a svéd Skanska a Mérték Stúdiót bízta meg az épület megtervezésére, és a tervezők a LEED "Gold" minősítés elnyerését tűzték ki célul. A tervtanácson kiemelt dicséretet kapott, és az építési engedély mellett megkapta az LEED arany előkvalifikációt is.
A nyolcemeletes épület a legmodernebb építési megoldásokat vonultatja fel a lehető legkiválóbb építőanyagok felhasználásával.

Az épület megfelelő hőszigetelése nagyban hozzájárul az energiafelhasználás csökkentéséhez és az épület termikus burkának kialakításához. Így a Nordic Light irodaépület parkolótetőként funkcionáló lapostetője RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelést kapott. A RAVATHERM XPS 300 SL kiváló hőszigetelő képessége és vízállósága mellett nagy nyomószilárdságának köszönhetően az erős, állandó igénybevételének is képes hosszú ideig ellenállni. Ezek a tulajdonságai maximálisan ideálissá teszik lapostetők és parkolótetők hőszigetelésére is.
A RAVATHERM XPS hőszigetelések műszaki katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  ravatherm  xps  extrudált  polisztirolhab  hőszigetelés  hőszigetelő  lap  irodaház  lapostető  lábazat