proidea.hu online termékinformációs katalógus

VTS VR-D ventilátorral a beltéri légrétegződés elkerülésére


2016. augusztus 31.

A rétegződésgátló keverőventilátorok gondos számítást és megfelelő alkalmazást igényelnek

A nagyobb belterületű gyár- vagy üzemcsarnokok gyakran okoznak fejtörést a fűtési rendszer kiválasztásakor. Ezek a helyszínek alapvetően nem temperáltak, nem is tartoznak a legjobban szigetelt épülettípusok közé és a munkások sem napi 24 órában vannak jelen. Ez a helyzet a szokásos felület- vagy radiátoros fűtési megoldásoknál többet kíván.

Helyszíni adottságok és igények függvényében sok lehetőség felmerülhet, de ha fontos a jól szabályozható és személyre szabható fűtés, úgy a Volcano termoventilátorok biztos megoldást nyújtanak. Ugyanis, a Volcano termoventilátorok egy általános problémára adnak azonnali választ: "Itt vagyunk, hideg van, fűteni kellene, de most!"

A termoventilátorok jellegzetessége, hogy amint elérhető meleg víz, azonnal teljes fűtőértékkel bírnak. A ventilátorral pedig azonnal oda juttatható a meleg, ahol arra szökség van. Fontos tulajdonság továbbá, hogy a termoventilátor a levegőt fűti, természetes melegérzetet nyújtva. Míg a sötéten sugárzó és infra paneles megoldások nem fűtik fel a környezetet, a termoventilátor természetes módon, a levegőn keresztül nyújt hőérzetet.
A meleg azonban felfelé száll, a gazdaságos üzemeléshez pedig rétegződésmentes hőmérséklet szükséges. Ugyanis a belterek fűtése akkor a leggazdaságosabb, ha mindenhol egyforma a levegő hőmérséklete. Ezért is érdemes óvakodni a különböző hőmérsékletű légrétegektől, mert gazdaságtalanná teszik a fűtést.

A rétegződésgátló keverőventilátorokat is, csakúgy, mint a fűtési rendszer többi elemét, gondosan ki kell számolni és megfelelően alkalmazni. A nem helyesen megválasztott rétegződésgátló szintúgy okozhat gazdaságtalan működést. A VTS ezt nem is bízta a véletlenre, VR-D típusú keverőventilátora ugyanis 6500m³/h légszállítással rendelkezik és függőleges irányú légvetése eléri a 15 m-t. A beltér sajátosságai függvényében a keverőventilátor is általában helyszíni számítást igényel, de pár alapszabály azért segítségünkre van:
  • a keverőventilátornak kellően erősnek kell lennie, hogy a függesztési magasságból le tudja keverni a levegőt a padlóig
  • a keverőventilátort a teljes belmagasság 3/4-nél, vízszintesen rögzítjük
Vezérlés tekintetében több opció is lehetséges. Leggyakrabban a fűtési ciklus indulásával egyszerre indul a rétegződésgátlás is, de lehetséges egy, a magasba helyezett termosztát vezérjele alapján is.

Természetesen minderre kiváló megoldást ajánl a VTS, készülékeihez pedig 5 év gyártói garanciát ad.

A VR-D keverőventilátorról bővebben olvashat, ha a hír alatti terméksorra, illetve hírre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1146 Budapest, Hungária krt. 162. Hermina Business Tower B
Telefon: +36 1 436 0100
Fax: +36 1 439 1636
E-mail:
Web: www.vtsgroup.hu
Web: www.vtseuroheat.hu
Koós Sándor
EUROHEAT üzletágvezető +36 30 574 5873, +36 1 436 0100
   
   
   
   
Az 1989-ben, Lengyelországban bejegyzett VTS ma már 19 országban van jelen. A VTS a légkezelő berendezések egyik piacvezető gyártója.
Hír
A VTS új rétegződésgátló ventilátora, a VR-D gyakorlati használatban
2015.08.18    
További hírek a Termoventilátorok termékkategóriában
További hírek a Légtechnika termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  VTS  VR-D  típusú  keverőventilátor  rétegződésgátló  ventilátor