VTS VR-D ventilátorral a beltéri légrétegződés elkerülésére

A rétegződésgátló keverőventilátorok gondos számítást és megfelelő alkalmazást igényelnek

A nagyobb belterületű gyár- vagy üzemcsarnokok gyakran okoznak fejtörést a fűtési rendszer kiválasztásakor. Ezek a helyszínek alapvetően nem temperáltak, nem is tartoznak a legjobban szigetelt épülettípusok közé és a munkások sem napi 24 órában vannak jelen. Ez a helyzet a szokásos felület- vagy radiátoros fűtési megoldásoknál többet kíván.

Helyszíni adottságok és igények függvényében sok lehetőség felmerülhet, de ha fontos a jól szabályozható és személyre szabható fűtés, úgy a Volcano termoventilátorok biztos megoldást nyújtanak. Ugyanis, a Volcano termoventilátorok egy általános problémára adnak azonnali választ: "Itt vagyunk, hideg van, fűteni kellene, de most!"

A termoventilátorok jellegzetessége, hogy amint elérhető meleg víz, azonnal teljes fűtőértékkel bírnak. A ventilátorral pedig azonnal oda juttatható a meleg, ahol arra szökség van. Fontos tulajdonság továbbá, hogy a termoventilátor a levegőt fűti, természetes melegérzetet nyújtva. Míg a sötéten sugárzó és infra paneles megoldások nem fűtik fel a környezetet, a termoventilátor természetes módon, a levegőn keresztül nyújt hőérzetet.
A meleg azonban felfelé száll, a gazdaságos üzemeléshez pedig rétegződésmentes hőmérséklet szükséges. Ugyanis a belterek fűtése akkor a leggazdaságosabb, ha mindenhol egyforma a levegő hőmérséklete. Ezért is érdemes óvakodni a különböző hőmérsékletű légrétegektől, mert gazdaságtalanná teszik a fűtést.

A rétegződésgátló keverőventilátorokat is, csakúgy, mint a fűtési rendszer többi elemét, gondosan ki kell számolni és megfelelően alkalmazni. A nem helyesen megválasztott rétegződésgátló szintúgy okozhat gazdaságtalan működést. A VTS ezt nem is bízta a véletlenre, VR-D típusú keverőventilátora ugyanis 6500m³/h légszállítással rendelkezik és függőleges irányú légvetése eléri a 15 m-t. A beltér sajátosságai függvényében a keverőventilátor is általában helyszíni számítást igényel, de pár alapszabály azért segítségünkre van:
  • a keverőventilátornak kellően erősnek kell lennie, hogy a függesztési magasságból le tudja keverni a levegőt a padlóig
  • a keverőventilátort a teljes belmagasság 3/4-nél, vízszintesen rögzítjük
Vezérlés tekintetében több opció is lehetséges. Leggyakrabban a fűtési ciklus indulásával egyszerre indul a rétegződésgátlás is, de lehetséges egy, a magasba helyezett termosztát vezérjele alapján is.

Természetesen minderre kiváló megoldást ajánl a VTS, készülékeihez pedig 5 év gyártói garanciát ad.

A VR-D keverőventilátorról bővebben olvashat, ha a hír alatti terméksorra, illetve hírre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

VOLCANO termoventilátorok
 
VOLCANO termoventilátorok

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi, kiküszöbölve az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét. A VOLCANO termoventilátor ötvözi a legújabb technológiai megoldásokat és dizájnt a hatékonysággal. Az egyedi technológiai megoldások, mint a legújabb fejlesztésű ventilátor és megnövelt légszállítási tartomány, lehetővé teszik a VOLCANO VR számára, hogy a helység karakterének és légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt alkalmazza. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

A VTS új rétegződésgátló ventilátora, a VR-D gyakorlati használatban
A VTS új rétegződésgátló ventilátora, a VR-D gyakorlati használatban
Hogyan spórolhatunk légtechnikával az üzemeltetési költségeken?
A VTS új rétegződésgátló ventilátora, a VR-D gyakorlati használatban

Kategóriák

Termoventilátorok
Termoventilátorok
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...