Volcano termoventilátoros fűtések alkalmazása

Volcano - az ipari fűtési megoldás, de nem csak nagy helyiségekhez

Volcano termoventilátoros fűtések alkalmazása
Volcano termoventilátoros fűtés alkalmazása asztalosműhelyben

A mai napig könnyen találkozhatunk helytelenül tervezett fűtési rendszerekkel vagy felhasználásuk szerint nem megfelelő fűtési megoldásokkal. Ennek számos oka lehet.

Gyakori az is, hogy egy korszerűsített helyiség cserél gazdát, aki joggal feltételezheti, hogy a fűtéssel már nem kell foglalkoznia. Aztán egyre csak jönnek a panaszok.

Ne feledjük, fűtési rendszert alkalmazás és igény szerint választunk, nem (csupán) teljesítmény szerint!

Például egy szerelőüzem munkaállásainak ideális fűtése nem valószínű, hogy megegyezik egy raktárcsarnokéval, hiába ugyanazt a fűtési teljesítményt "visszük be" a helyiségbe. Más elrendezésű, méretezésű és valószínűleg eltérő mennyiségű fűtőkre lehet szükség.

Volcano termoventilátoros fűtések alkalmazása
Volcano termoventilátoros fűtés alkalmazása hajójavító műhelyben

De miért válasszunk vizes rendszert, hiszen megannyi más is elérhető ma a piacon?

  • mert olcsón üzemeltethetők
  • mert természetes módon a levegőt melegítik
  • mert kiválóan szabályozhatók
  • mert nagyon hosszú az életciklusuk

De biztosan van hátránya is!

A Volcano a melegvizes rendszerek talán egyetlen hiányosságát küszöböli ki: a lassú felmelegedést. Egy kihűlt helyiséget pusztán konvekciós (hőáramlásos) módon sok idő lenne felmelegíteni, de Volcano-val másodpercek alatt is meleg varázsolható minden helyiségbe.

Volcano termoventilátoros fűtések alkalmazása
Volcano termoventilátoros fűtés alkalmazása autójavító műhelyben

Mi a működési elv?

A VTS méretgazdaságossága lévén a leghatékonyabb hőcserélőket tudja beépíteni a Volcano készülékekbe. Ezek pillanatok alatt melegszenek fel és a piac legfejlettebb, saját gyártású ventilátoraival vezetik be a hőcserélőről a beltérbe a meleget. Gyakorlatilag amint meleg víz éri a hőcserélőt, máris fűthet a Volcanoval. Az EC motor számos más előnye mellett a jóformán hallhatatlan működés teszi az elektromotorok királyává.

És más nem is kell? Kis áram és melegvíz és kész is?

Igen, kész is. Egyszerű 230 V-os tápellátásról és 3/4"-os vizes bekötésekkel működtethető minden Volcano berendezés. Vezérelhetősége igény szerint lehet potméteres manuális, vagy teljesen automatikus, de működhet vezérlésmentesen is (maximum fordulaton).

Volcano termoventilátoros fűtések alkalmazása
Volcano termoventilátoros fűtés alkalmazása sportcsarnokban

Hogyan helyezzük el?

Nagyobb belterületű helyiségeket általánosan több oldalról, körben elhelyezett készülékekkel, azonos légvetési irányban szokás fűteni. Így lehet a meleget alacsony magasságban, egyenletes fűtésen tartani. Ettől természetesen el lehet térni a felhasználási igény, vagy a helyiségben elhelyezett tereptárgyak függvényében. Például egy szerelőüzemben az egyes szerelési fázisokat lehet javasolt külön fűteni, míg ugyanígy lehet tökéletes megoldás a mennyezetről merőlegesen lefelé fújni egy raktár esetén.

Hogyan kell méretezni, illetve, hogy lehet kiszámolni a megfelelő rendszert?

Van erre dedikált méretezőprogram is, elérhető az alábbi linken, de természetesen szívesen segítenek a VTS munkatársai is, őket a megadott elérhetőségeken bátran kereshetik!

https://ehcad.vtsgroup.com

Karbantartás, garancia?

A Volcano fűtők szinte karbantartásmentes készülékek. Amennyiben a hőcserélő vagy a ventilátorlapát elporosodna, úgy levegőspray-el fújja ki, esetleg nedves ronggyal tisztogassa meg a ventilátorlapátot. Karbantartási javaslatokat a készülék műszaki leírásában talál és minden esetben tartsa be a biztonsági javaslatokat! A VTS 3 év cseregaranciát vállal minden Volcano készülékre és 2 év cseregaranciát minden automatikaelemre.

Volcano termoventilátoros fűtések alkalmazása
Volcano termoventilátoros fűtés alkalmazása kertészetben

Hol lehet megvásárolni?

A VTS-nél ezek a készülékek mindig elérhetők raktárról és országszerte megtalálhatók viszonteladó partnereiknél is.

A VTS irodáját is fel lehet keresni?

Természetesen. A járványügyi helyzetre vonatkozó szabályok betartása mellett elérhető a cég budapesti irodája, de a munkatársak telefonon és emailen is elérhetőek.

A hírben szereplő termékek
VOLCANO termoventilátorok
 
VOLCANO termoventilátorok

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi, kiküszöbölve az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét. A VOLCANO termoventilátor ötvözi a legújabb technológiai megoldásokat és dizájnt a hatékonysággal. Az egyedi technológiai megoldások, mint a legújabb fejlesztésű ventilátor és megnövelt légszállítási tartomány, lehetővé teszik a VOLCANO VR számára, hogy a helység karakterének és légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt alkalmazza. A VOLCANO VR4 és VOLCANO Mini 3 igazi hőszivattyús működésre optimalizált gépek, melyek jó hatásfokkal alkalmazhatók hűtésre is. Hűtéshez, a kondenzáció elvezetéséhez elérhető csepptálca is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Termoventilátorok
Termoventilátorok
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...