proidea.hu online termékinformációs katalógus

Vízzáró áttörések szigetelt falazatokon


2015. október 14.

A Hauff-Technik tömítőcsalád speciális védőcsövei a vízzárásra és a külső fali szigetelés folytonosságára nyújtanak megoldást

A fali áttörések kialakításának első lépése általában egyszerű feladat. Magfuratot készítünk, vagy védőcsövet építünk be. A második lépés valamivel bonyolultabb. Meg kell oldani a haszoncső és az áttörés közötti vízzárást. Még komplikáltabbá teheti a feladatot, ha a külső fali szigetelés folytonosságáról is gondoskodni kell.
Erre nyújtanak tökéletes műszaki megoldást a Hauff-Technik tömítőcsalád speciális védőcsövei.

UFR védőcső
Új építésű létesítményeknél jöhet szóba az ún. UFR védőcső. Ez a vastag falú, formastabil védőcső 100, 125, 150, 200, 250, és 300 mm belső átmérővel kerül forgalomba, maximum 300 mm hosszban. A védőcső különlegessége abban rejlik, hogy külső felületén három helyen EPDM gumigyűrű található, melyek a falazat és a védőcső külső felülete közötti vízzárást biztosítják. Vízzáró gumigyűrűk nélkül beépített műanyag védőcsöveknél (pl.: KG, PVC) előbb-utóbb tapasztalható, hogy a betonzat elválik a cső külső felületétől, és erős ázolgás, szivárgás lép fel!

UFR védőcső

Továbbá az UFR védőcső rendelkezik egy peremrésszel, mely alkalmassá teszi, hogy külső fali szigeteléssel összedolgozható, összemelegíthető legyen. A megoldás, amit kínál, egyszerűen (pl. bitumenes) kivitelezhető, műszakilag biztos, és nem utolsó sorban jóval kedvezőbb árfekvésű a fém átvezetéseknél.

Laza peremes védőcsövek

A tapasztalatok szerint új építésű vagy akár meglévő falazatoknál a legelterjedtebb és legbiztosabb megoldást az ún. laza peremes védőcsövek képviselik. Ezek az átvezetések készülhetnek rozsdamentes kivitelben (pl. élelmiszeripari felhasználáshoz) vagy horganyzott, galvanizált felületű acélból.

Az átvezetések kialakításuktól függően falazatba is beépíthetőek, de már meglévő falazatokban kialakított furatokba is behelyezhetőek, esetleg falon kívüli csőcsonkkal falazatra szerelhetőek.


Szorítókötés

A fix peremből kiálló menetes csavarszárak a szigetelés felhelyezését követően az ún. laza peremek rögzítésére szolgálnak. Ezzel a szorítókötéssel akár 2,5-5 baros nyomásállóságot is el lehet érni.HSD vagy HRD szorítógyűrűs tömítés

Utolsó lépésként gondoskodni kell a haszoncső és a védőcső közötti rés vízzáró tömítettségéről is. Erre tökéletes megoldás a Hauff-Technik Hungária Kft. által forgalmazott HSD vagy HRD szorítógyűrűs tömítés. A HSD tömítések 2,5 bar, a HRD tömítések akár 5 baros nyomásállóságot is képesek produkálni.


HRD-SSG tömítés családMeg kell még említeni a HRD-SSG tömítés családot, mely a piacon egyedüliként kínálja az ún. szuperszegmens technológiát.


A Hauff-Technik vízzáró fali áttörésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképere, ha árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a Hauff-Technik Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-3700 Kazincbarcika, Jókai tér 5.
Telefon: +36 48 513 069
Fax: +36 48 513 068
E-mail:
Web: www.hauff-technik.hu
Nagy Andrea
értékesítési vezető +36 30 696 4976
   
   
   
A Hauff-Technik GmbH. a kábel és csőátvezetési technológiában az európai piacon már több mint 65 éve jelen van és napjainkban is folyamatosan fejleszti a termékeit. Magyarországon közel 10 éve van jelen a kivitelezői építőiparban. A Hauff-Technik Hungária Kft. 2009 májusától a Hauff-Technik GmbH. kábel- és csőtömítési rendszereket gyártó vállalat magyarországi kizárólagos képviselete.
További hírek a Falátvezetések, födémátvezetések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hauff-Technik  vízzáró  áttörések  faláttörés  falazat  szorítógyűrűs  tömítés  védőcső  UFR  HSD  HRD  HRD-SSG