Vízzáró áttörések szigetelt falazatokon

A Hauff-Technik tömítőcsalád speciális védőcsövei a vízzárásra és a külső fali szigetelés folytonosságára nyújtanak megoldást

A fali áttörések kialakításának első lépése általában egyszerű feladat. Magfuratot készítünk, vagy védőcsövet építünk be. A második lépés valamivel bonyolultabb. Meg kell oldani a haszoncső és az áttörés közötti vízzárást. Még komplikáltabbá teheti a feladatot, ha a külső fali szigetelés folytonosságáról is gondoskodni kell.
Erre nyújtanak tökéletes műszaki megoldást a Hauff-Technik tömítőcsalád speciális védőcsövei.
UFR védőcső
UFR védőcső

Új építésű létesítményeknél jöhet szóba az ún. UFR védőcső. Ez a vastag falú, formastabil védőcső 100, 125, 150, 200, 250, és 300 mm belső átmérővel kerül forgalomba, maximum 300 mm hosszban. A védőcső különlegessége abban rejlik, hogy külső felületén három helyen EPDM gumigyűrű található, melyek a falazat és a védőcső külső felülete közötti vízzárást biztosítják. Vízzáró gumigyűrűk nélkül beépített műanyag védőcsöveknél (pl.: KG, PVC) előbb-utóbb tapasztalható, hogy a betonzat elválik a cső külső felületétől, és erős ázolgás, szivárgás lép fel!

UFR védőcső
UFR védőcső


Továbbá az UFR védőcső rendelkezik egy peremrésszel, mely alkalmassá teszi, hogy külső fali szigeteléssel összedolgozható, összemelegíthető legyen. A megoldás, amit kínál, egyszerűen (pl. bitumenes) kivitelezhető, műszakilag biztos, és nem utolsó sorban jóval kedvezőbb árfekvésű a fém átvezetéseknél.

Laza peremes védőcsövek
Laza peremes védőcsövek


A tapasztalatok szerint új építésű vagy akár meglévő falazatoknál a legelterjedtebb és legbiztosabb megoldást az ún. laza peremes védőcsövek képviselik. Ezek az átvezetések készülhetnek rozsdamentes kivitelben (pl. élelmiszeripari felhasználáshoz) vagy horganyzott, galvanizált felületű acélból.

Az átvezetések kialakításuktól függően falazatba is beépíthetőek, de már meglévő falazatokban kialakított furatokba is behelyezhetőek, esetleg falon kívüli csőcsonkkal falazatra szerelhetőek.


Szorítókötés
Szorítókötés


A fix peremből kiálló menetes csavarszárak a szigetelés felhelyezését követően az ún. laza peremek rögzítésére szolgálnak. Ezzel a szorítókötéssel akár 2,5-5 baros nyomásállóságot is el lehet érni.HSD vagy HRD szorítógyűrűs tömítés
HSD vagy HRD szorítógyűrűs tömítés


Utolsó lépésként gondoskodni kell a haszoncső és a védőcső közötti rés vízzáró tömítettségéről is. Erre tökéletes megoldás a Hauff-Technik Hungária Kft. által forgalmazott HSD vagy HRD szorítógyűrűs tömítés. A HSD tömítések 2,5 bar, a HRD tömítések akár 5 baros nyomásállóságot is képesek produkálni.


HRD-SSG tömítés család
HRD-SSG tömítés család
Meg kell még említeni a HRD-SSG tömítés családot, mely a piacon egyedüliként kínálja az ún. szuperszegmens technológiát.


A Hauff-Technik vízzáró fali áttörésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképere, ha árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a Hauff-Technik Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Hauff-Technik védőcsövek

A jól záró épületátvezetés már a falban szakszerűen kialakított magfurattal kezdődik. Zsaluzatba történő tömör beépítéshez, bevakoláshoz és utólagos tiplizéshez is kínálnak termékeket. A nyomásos víz és földbe szivárgó esővíz esetén a DIN 18195 6. részének előírásai szerint használandó sűrű bitumenbevonat vagy vízzáró membrán is megbízhatóan beköthető a fix/laza peremszerkezetek segítségével.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Falátvezetések, födémátvezetések
Falátvezetések, födémátvezetések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...