proidea.hu online termékinformációs katalógus

Vízhatlanságot biztosító szigetelés, kémiai adalékszerekkel


2013. november 11.

Cegléd Városi Uszoda rekonstrukciója Penetron Admix betonadalékszer alkalmazásával

A Penetron PRAH technológia magas hidrosztatikai nyomás mellett tesztelve.
A kristályos PRAH adalékszereknél megfigyelhető általános folyamathoz hasonlóan a Penetron Admix® aktív összetevői víz jelenlétében reakcióba lépnek a cementhidratálás melléktermékeivel a friss és a megkötött betonban. Ezek a reakciók fokozzák a hidratációt, és további kalcium-szilikát-hidrát molekulákat és oldhatatlan kristályokat hoznak létre a beton mátrix teljes tömegében. Ezek az oldhatatlan képződmények lecsapódnak a betonkeverék természetes pórusaiban és hajszálereiben, és radikálisan csökkentik a beszivárgást, illetve megszüntetik a beton vízáteresztő képességét. A Penetron Admix® betonhoz történő adagolása során keletkező kristályrács a beton élettartama során később kialakuló hajszálrepedéseket is véglegesen tömíti. A Penetron termékeket kiterjedt laboratóriumi vizsgálatoknak vetették alá magas hidrosztatikai nyomásnak megfelelő feltételek között (többek között az ASTM D5084, NBR 10.787/94, USAE CRD C48, BS EN 12390-8 DIN 1048-5 és MSZ 4798-l:2004 szabvány feltételeinek megfelelően). Ezekben a vizsgálatokban a kristályrács a kontroll mintákkal összehasonlítva megszüntette a betonminták vízáteresztő képességét; a kezelt betonban még magas hidrosztatikai nyomás mellett sem tapasztaltak be és átszivárgást. A következő esettanulmány jól szemlélteti, hogy a Penetron Admix alkalmazásával milyen eredmény érhető el az átszivárgás megszüntetésében, állandó hidrosztatikai nyomás mellett.

Projekt neve: Cegléd Városi Uszoda Rekonstrukció I.ütem
Kivitelező: ZÁÉV Zrt.

Az első ütemben készült termál medencénél a többszörösen tört kizsaluzott 12 cm vastagságú nyersbeton felületen jól látszottak a munkahézagok és egyes bedolgozásból eredő szétosztályozódás nyomai, amelyek egy részén, a medencék vízzel való feltöltése után intenzív átnedvesedések, átfolyások keletkeztek (képek 1. sorozat).Körülbelül 5-10 nap alatt, azonban ezek az átnedvesedések, a folyamatos átszivárgás hatására tökéletesen tömítődtek, a szerkezet a folyamatos víznyomás ellenére kiszáradt (képek 2. sorozat).
A Penetron technológia alkalmazásának, illetve a fentebb ismertetett hatásmechanizmus lezajlásának és a szakmailag kifogástalan kivitelezésnek köszönhetően a 910 m² vízfelületű és 1855 m³ víztartalmú medencéknél a feltöltést követően csak a párolgás hatására csökkent a víz mennyisége.

A Penetron Admix betonadalékszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-8628 Nagycsepely, Dózsa Gy. u. 2.
Telefon: +36 30 700 8522
Fax: +36 84 367 594
E-mail:
Web: www.penetron.hu
   
   
   
   
   
Márkanevek: Penetron
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Penetron  PRAH  PRAN  vízáteresztő  képesség  adatlékszer  betonadalék  betonadalékszer  Chem-Beton