proidea.hu online termékinformációs katalógus

Uponor PE-Xa a professzionális fűtési és hűtési megoldás


2012. február 28.

Az Uponor több mint 40 éves innovációja

Az Uponor a PE-Xa csöveit évtizedek óta Engel eljárással gyártja. A gyártás során a PE-Xa csövek térhálósítása nagynyomású eljárással történik, mivel a térhálósítási módszerek közül ezzel érhető el a legnagyobb térhálósítási fok. A folyamatos rendszerszemléletű fejlesztés garantálja a szakemberek ezreinek, hogy a csövek, idomok, kiegészítők, szerszámok és a szolgáltatások mind egy kézből nyújtják az egyik legmegbízhatóbb technológiát a vízellátás, felületfűtés-hűtés és a távvezetéki rendszer felhasználás területén.

17 évvel ezelőtt kifejlesztette az Uponor az egyszerű, de zseniális Quick and Easy rendszert, amely nyomásálló és tartós kötést teremt cső és idom között, mindössze 25 másodperc alatt. Az innovatív megoldás azt a visszazsugorodási effektust használja ki, amely csak a térhálósított PE-Xa csöveknél érvényesül. Ez hosszú távon tartós kötést hoz létre a cső és az idom között. A speciális réz ötvözetből készült szerelvények mellett kínálatukban megtalálhatók a magasan fejlett polyphenylsulfone (PPSU) anyagból készült idomok is. A PPSU idomok lefedik a 16-63 mm-es mérettartományt.
 
A térhálósított polietilén cső molekulaszerkezete


A kötéstechnológia bemutatása három lépésben:

1. lépés:
Q&E gyűrű elhelyezése a csövön ütközésig tolva
  2. lépés:
a cső és a Q&E gyűrű együttes tágítása


  3. lépés:
a cső csatlakoztatása az idommal - és már kész is!

Uponor PPSU idom Q&E-vel
És hogyan kapcsolódik mindez az energiahatékony megoldásokhoz?
Oly módon, hogy azokban a rendszerekben, melyek esetében elsődleges szempont a komfort és az energiahatékonyság, egy fűtési vagy hűtési feladat megoldásához elengedhetetlen feltétel az alkalmazott anyagok 100%-os rendszer szintű megbízhatósága. És ez az, amit az Uponor PE-Xa rendszerek biztosítanak.

Alkalmazási területek:

Meleg- és hidegvízellátás:
Legmagasabb szintű higiéniai követelmények a tiszta ivóvíz érdekében.
Az Uponor a háztartások meleg és hideg vízellátásához komplett rendszert kínál, amely széles körű csővezeték, idom és tartozékválasztékot foglal magában, hasonlóan a radiátoros fűtési rendszerekhez. Ez a vízellátási megoldás tiszta, higiénikus, könnyen szerelhető és rugalmas kivitelezést tesz lehetővé. A rugalmasság azt jelenti például, hogy a rendszert T elágazásos és osztós megoldással is lehet szerelni. Az osztós megoldásnál kevesebb csőkötésre van szükség, így csökken a szerelés munkaideje. Az Uponor PE-Xa vízellátási rendszer részelemei felhasználhatók felújításoknál és új épületeknél is egyaránt, valamint alkalmasak a tégla vagy betonfalba süllyesztett vízvezetékrendszer szerelésére, a faszerkezetű épületekben a rendszer takart kivitelezésre, és a pince és a padlásterekben a nyílt nyomvonalvezetésre is.

Fűtés- és hűtésellátás:
Az Uponor eval PE-Xa csövek ideálisan alkalmasak a radiátoros és a felületfűtési és hűtési rendszerek kiépítésére. A fűtési rendszer és a szerelvények korróziójának megelőzése érdekében az Uponor eval PE-Xa csövek EVOH réteggel vannak bevonva. Az egyre emelkedő komfort és az alacsony beruházási és üzemeltetési költségek igényeinek a kielégítésére, egyre többször használjuk a helyiségek határoló szerkezeteit, azaz a falakat, mennyezeteket, padlókat a helyiségek fűtésére, hűtésére. Az energiaátadás az emberek és a felületek között elsősorban sugárzással valósul meg. A természethez hasonlóan a legtöbb élőlény ilyen módon szabályozza a hőháztartását. A sugárzófűtéssel-hűtéssel ellátott helyiségek egészségesebb környezettet, és bizonyítottan jobb hőérzetet nyújtanak, emiatt az emberek kényelme, motiváltsága, valamint a teljesítőképessége is magasabb.

A rendszert szerelhetjük falra vagy mennyezetre, akár fűtésre vagy akár hűtésre is alkalmazhatjuk. Ha a hűtési igény az elsődleges, akkor a mennyezet, mint hőátadó felület, ellenkező esetben az oldalfal kínálkozik kézenfekvő megoldásnak.

Mennyezethűtés   Falfűtés

Az Uponor felületfűtési-, hűtési rendszerei a mai kor szolgálatában állnak, növelve annak elvárásait az épített környezetben lévő lakótér komfortjának kialakításával.

Előnyök:
  • PE-Xa cső - az egyedülálló "memória" effektussal
  • Egyszerű, gyors és biztonságos szerelés
  • Széles körű méret és tartozékválaszték
  • Kiváló mechanikai szilárdsági mutatók
  • Jól bevált minőség
  • Abszolút megbízható befektetés
  • Legalább 50 éves élettartamra tervezve
  • Alacsony energiafelhasználás
A PE-Xa csövek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. A vállalat több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, jelen van több mint 100 országban, az éves árbevétele meghaladja az 1 milliárd €-t. A cég több mint 20 éve nyújt ügyfelei számára sugárzó fűtési-hűtési, radiátoros, vízellátási, valamint távhőellátással kapcsolatos megoldásokat Magyarországon is. Az alkalmazások rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereken keresztül. Folyamatos fejlesztések energiahatékony termékeket eredményeznek, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembevételével. Az Uponor célja a jobb emberi környezet kialakítása a minőség szem előtt tartásával.
További hírek a Műanyag csőrendszerek termékkategóriában
További hírek a Csőrendszerek, idomok, folyókák termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Uponor  PE-Xa  falfűtés  mennyezethűtés