Uponor PE-Xa a professzionális fűtési és hűtési megoldás

Az Uponor több mint 40 éves innovációja

Az Uponor a PE-Xa csöveit évtizedek óta Engel eljárással gyártja. A gyártás során a PE-Xa csövek térhálósítása nagynyomású eljárással történik, mivel a térhálósítási módszerek közül ezzel érhető el a legnagyobb térhálósítási fok. A folyamatos rendszerszemléletű fejlesztés garantálja a szakemberek ezreinek, hogy a csövek, idomok, kiegészítők, szerszámok és a szolgáltatások mind egy kézből nyújtják az egyik legmegbízhatóbb technológiát a vízellátás, felületfűtés-hűtés és a távvezetéki rendszer felhasználás területén.

17 évvel ezelőtt kifejlesztette az Uponor az egyszerű, de zseniális Quick and Easy rendszert, amely nyomásálló és tartós kötést teremt cső és idom között, mindössze 25 másodperc alatt. Az innovatív megoldás azt a visszazsugorodási effektust használja ki, amely csak a térhálósított PE-Xa csöveknél érvényesül. Ez hosszú távon tartós kötést hoz létre a cső és az idom között. A speciális réz ötvözetből készült szerelvények mellett kínálatukban megtalálhatók a magasan fejlett polyphenylsulfone (PPSU) anyagból készült idomok is. A PPSU idomok lefedik a 16-63 mm-es mérettartományt.
Galéria


A kötéstechnológia bemutatása három lépésben:

Galéria
1. lépés:
Q&E gyűrű elhelyezése a csövön ütközésig tolva
  2. lépés:
a cső és a Q&E gyűrű együttes tágítása


  3. lépés:
a cső csatlakoztatása az idommal - és már kész is!
Uponor PPSU idom Q&E-vel
És hogyan kapcsolódik mindez az energiahatékony megoldásokhoz?
Oly módon, hogy azokban a rendszerekben, melyek esetében elsődleges szempont a komfort és az energiahatékonyság, egy fűtési vagy hűtési feladat megoldásához elengedhetetlen feltétel az alkalmazott anyagok 100%-os rendszer szintű megbízhatósága. És ez az, amit az Uponor PE-Xa rendszerek biztosítanak.

Alkalmazási területek:

Meleg- és hidegvízellátás:
Legmagasabb szintű higiéniai követelmények a tiszta ivóvíz érdekében.
Az Uponor a háztartások meleg és hideg vízellátásához komplett rendszert kínál, amely széles körű csővezeték, idom és tartozékválasztékot foglal magában, hasonlóan a radiátoros fűtési rendszerekhez. Ez a vízellátási megoldás tiszta, higiénikus, könnyen szerelhető és rugalmas kivitelezést tesz lehetővé. A rugalmasság azt jelenti például, hogy a rendszert T elágazásos és osztós megoldással is lehet szerelni. Az osztós megoldásnál kevesebb csőkötésre van szükség, így csökken a szerelés munkaideje. Az Uponor PE-Xa vízellátási rendszer részelemei felhasználhatók felújításoknál és új épületeknél is egyaránt, valamint alkalmasak a tégla vagy betonfalba süllyesztett vízvezetékrendszer szerelésére, a faszerkezetű épületekben a rendszer takart kivitelezésre, és a pince és a padlásterekben a nyílt nyomvonalvezetésre is.

Fűtés- és hűtésellátás:
Az Uponor eval PE-Xa csövek ideálisan alkalmasak a radiátoros és a felületfűtési és hűtési rendszerek kiépítésére. A fűtési rendszer és a szerelvények korróziójának megelőzése érdekében az Uponor eval PE-Xa csövek EVOH réteggel vannak bevonva. Az egyre emelkedő komfort és az alacsony beruházási és üzemeltetési költségek igényeinek a kielégítésére, egyre többször használjuk a helyiségek határoló szerkezeteit, azaz a falakat, mennyezeteket, padlókat a helyiségek fűtésére, hűtésére. Az energiaátadás az emberek és a felületek között elsősorban sugárzással valósul meg. A természethez hasonlóan a legtöbb élőlény ilyen módon szabályozza a hőháztartását. A sugárzófűtéssel-hűtéssel ellátott helyiségek egészségesebb környezettet, és bizonyítottan jobb hőérzetet nyújtanak, emiatt az emberek kényelme, motiváltsága, valamint a teljesítőképessége is magasabb.

A rendszert szerelhetjük falra vagy mennyezetre, akár fűtésre vagy akár hűtésre is alkalmazhatjuk. Ha a hűtési igény az elsődleges, akkor a mennyezet, mint hőátadó felület, ellenkező esetben az oldalfal kínálkozik kézenfekvő megoldásnak.
Galéria
Mennyezethűtés   Falfűtés
Az Uponor felületfűtési-, hűtési rendszerei a mai kor szolgálatában állnak, növelve annak elvárásait az épített környezetben lévő lakótér komfortjának kialakításával.

Előnyök:
  • PE-Xa cső - az egyedülálló "memória" effektussal
  • Egyszerű, gyors és biztonságos szerelés
  • Széles körű méret és tartozékválaszték
  • Kiváló mechanikai szilárdsági mutatók
  • Jól bevált minőség
  • Abszolút megbízható befektetés
  • Legalább 50 éves élettartamra tervezve
  • Alacsony energiafelhasználás
A PE-Xa csövek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
4 termék

Engel eljárással térhálósított polietilén cső sugárzó fűtések / hűtések, konvekciós fűtések / hűtések, vízellátás és klímarendszerek építéséhez. Nincs vízkőlerakódás. Korrózió és kopásálló. Rugalmas és hosszú élettartamú. 9,9-110 mm mérettartomány. Quick & Easy kötéstechnológia. Memóriaeffektus (emlékezőképesség).

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Műanyag csőrendszerek
Műanyag csőrendszerek
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...