proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az ország jelenleg legnagyobb irodaháza, a Telekom székház két és fél év alatt épült fel


2018. november 23.

A 100 ezer négyzetméteres épület zöldtetőit 2000 köbméternyi RAVATHERM XPS 300 SL hőszigeteléssel borították

Telekom székház zöldtető RAVATHERM XPS 300 SL hőszigeteléssel
Az irodaház már a kivitelezés során is több rekordot megdöntött, például a bejáratnál felállított hét darab, egyenként 22 méter magas pillér vagy a több mint 15 ezer négyzetméteres, elemes üveghomlokzat is ezek közé tartozik. A Budapest arculatát is meghatározó épületet a T-Systems cégcsoport hosszú távon bérli a WING Zrt. leányvállalatától.

A hatalmas beruházáson átlagosan naponta megközelítőleg 1000 szakember, 150 beszállító és alvállalkozó dolgozott 28 hónapon keresztül. Az irodaház tervezésekor a fenntarthatóság mellett fő szempont volt a kreatív és inspiráló munkakörnyezet kialakítása. Ennek egyik igen látványos és több szempontból is hasznos megjelenési formája a zöldtetős kialakítás. Azon kívül, hogy tetszetős, segíti a csapadékvízháztartást, csökkenti a csatornák terheltségét, megköti a port és jótékony hatást gyakorol nyáron a környezet felmelegedésére is.

A lapostetőt, amelyen a zöldtetőt kialakították, érdemes volt fordított rétegrenddel elkészíteni. Nagy előnye, hogy a kivitelezés alatt nagy biztonságot és munkaszervezési szabadságot biztosít, illetve a használat során megvédi a vízszigetelést az esetleges tetőn végzett munkák sérülésveszélyeitől. Ebbe a rétegrendbe speciális, zártcellás polisztirolhab hőszigetelést kell beépíteni.

A RAVATHERM XPS ellátja az épület hővédelmét, elbírja a felette lévő rétegek súlyát amellett, hogy vízálló és könnyen beépíthető.
Telekom székház zöldtető RAVATHERM XPS 300 SL hőszigeteléssel
“A Telekom székház világszínvonalú épülete jó példája annak, hogyan képzeli el a WING a jövő irodaházait.”– hangsúlyozta a bejáráson Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. “Beruházásaink esetén fontosnak tartjuk, hogy a szó szoros és átvitt értelmében is minőségi munkahelyeket teremtsünk.”

Érdekességek az épületről
 • 1 épület, ami 3 nagy budapesti irodaháznak felel meg
 • Az épület önmagában a budapesti irodapiac majd 2 százalékát teszi ki
 • Az épület bruttó alapterülete: 105 000 m² (3 szint mélygarázs + földszint + 8 emelet)
 • Bérbeadható terület: 58 000 m²
 • Közel 4000 munkaállomás, közel 4500 munkahely
 • Konferenciaközpont 300 fő kapacitással, részlegesen 2 szint belmagassággal
 • Két étterem (350 + 150 fő befogadóképesség) 2600 adagos konyhával, kávézó
 • Fitnesz központ, 700 m² fitneszterem, futópálya a tetőteraszon
 • 2000 m² belső kert (3 belső udvar)
 • 150 m² felületű belső tó
 • A mélygarázst 3 lehajtón lehet elérni
 • Parkolóhelyek a mélygarázsban: 1.350 db autó, 50 motor, 344 kerékpár
 • 50 elektromos autótöltő
 • 16 öltöző-zuhanyzó kapcsolódik a mélygarázshoz
A RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés adatlapját letöltheti a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  RAVATHERM  XPS  300  SL  hőszigetelés