proidea.hu online termékinformációs katalógus

SmartRoof tetőszigetelések a Knaufinsulation-tól


2015. november 06.

A DDP sorozat továbbfejlesztésének eredményeként javuló hőtechnikai tulajdonságok jellemzik a termékcsaládot

A KnaufInsulation ez év második felétől értékesíti a magyar piacon a SmartRoof tetőszigeteléseket. A korábbi évekből jól ismert DDP sorozat továbbfejlesztésének eredményeként javuló hőtechnikai tulajdonságok jellemzik a termékcsalád egyes típusait.
 
SmartRoof Top
70 kPa λD = 0,038 [W/mK]

SmartRoof Normal
60 kPa λD = 0,037 [W/mK]
javasolt felső rétegek
 
SmartRoof Thermal
50 kPa λD = 0,036 [W/mK]

SmartRoof Base
30 kPa λD = 0,035 [W/mK]
javasolt alsó rétegek

SmartRoof Normal
 
SmartRoof Thermal

A képeken látható csarnok építése során alsó rétegként a SmartRoof Base 14 cm, míg felső rétegként SmartRoof Top 6 cm vastagságban került beépítésre. Az alsó és felső rétegek illetve vastagságuk különböző kombinációit alapvetően a hő technikai előírások/elvárások tükrében érdemes és szükséges figyelembe venni.

Mindegyik termék A1 éghetetlen, és teljes keresztmetszetében hidrofóbizált. A táblaméretek is igazodnak az eddig megszokottakhoz. Ezen tető esetében a rétegtervi hőátbocsátási tényező U [W/m2K] 0,18 érték alá került.

Példaként: SmartRoof Base 15 cm és SmartRoof Normal 6 cm alkalmazásával az U értékét sikerült volna 0,17 [W/m2K] alá szorítani. Javaslatuk szerint általában célszerű alsó rétegként vastagabb, jobb hővezetéssel rendelkező anyagot beépíteni. A SmartRoof Base mechanikai tulajdonságainak köszönhetően mindemellett bőven ellenáll a kivitelezés során keletkező fizikai behatásoknak.


Felső, vékonyabb réteg lehet a még mindig kiemelkedő hővezetési tényezővel rendelkező Smart-Roof Normal. A kivitelezés során fellépő mechanikai terhelés döntő hányada a felső réteget veszi igénybe. A mechanikai rögzítés és a teljes vízszigetelés elvégzése mind-mind a felső rétegen zajlik, ellentétben az alsó réteggel, amelynek csupán a felső réteg ráterítését, mint munkafolyamatot kell elviselnie.


Ha a SmartRoof tetőszigetelésekkel kapcsolatban további információt, árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  SmartRoof  tetőszigetelések  a  Knaufinsulation  SmartRoof  Top  SmartRoof  Normal  SmartRoof  Thermal  SmartRoof  Base