SmartRoof tetőszigetelések a Knaufinsulation-tól

A DDP sorozat továbbfejlesztésének eredményeként javuló hőtechnikai tulajdonságok jellemzik a termékcsaládot

A KnaufInsulation ez év második felétől értékesíti a magyar piacon a SmartRoof tetőszigeteléseket. A korábbi évekből jól ismert DDP sorozat továbbfejlesztésének eredményeként javuló hőtechnikai tulajdonságok jellemzik a termékcsalád egyes típusait.
 
SmartRoof Top
70 kPa λD = 0,038 [W/mK]

SmartRoof Normal
60 kPa λD = 0,037 [W/mK]
javasolt felső rétegek
 
SmartRoof Thermal
50 kPa λD = 0,036 [W/mK]

SmartRoof Base
30 kPa λD = 0,035 [W/mK]
javasolt alsó rétegek
SmartRoof Normal
SmartRoof Normal
 
SmartRoof Thermal
SmartRoof Thermal

A képeken látható csarnok építése során alsó rétegként a SmartRoof Base 14 cm, míg felső rétegként SmartRoof Top 6 cm vastagságban került beépítésre. Az alsó és felső rétegek illetve vastagságuk különböző kombinációit alapvetően a hő technikai előírások/elvárások tükrében érdemes és szükséges figyelembe venni.

Mindegyik termék A1 éghetetlen, és teljes keresztmetszetében hidrofóbizált. A táblaméretek is igazodnak az eddig megszokottakhoz. Ezen tető esetében a rétegtervi hőátbocsátási tényező U [W/m2K] 0,18 érték alá került.

Példaként: SmartRoof Base 15 cm és SmartRoof Normal 6 cm alkalmazásával az U értékét sikerült volna 0,17 [W/m2K] alá szorítani. Javaslatuk szerint általában célszerű alsó rétegként vastagabb, jobb hővezetéssel rendelkező anyagot beépíteni. A SmartRoof Base mechanikai tulajdonságainak köszönhetően mindemellett bőven ellenáll a kivitelezés során keletkező fizikai behatásoknak.

Felső, vékonyabb réteg lehet a még mindig kiemelkedő hővezetési tényezővel rendelkező Smart-Roof Normal. A kivitelezés során fellépő mechanikai terhelés döntő hányada a felső réteget veszi igénybe. A mechanikai rögzítés és a teljes vízszigetelés elvégzése mind-mind a felső rétegen zajlik, ellentétben az alsó réteggel, amelynek csupán a felső réteg ráterítését, mint munkafolyamatot kell elviselnie.


Ha a SmartRoof tetőszigetelésekkel kapcsolatban további információt, árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...