proidea.hu online termékinformációs katalógus

A ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelő termékek alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken


2018. április 04.

A ROCKWOOL széles termékpalettája lehetőséget ad a hőszigeteléssel szemben támasztott elvárásoknak megfelelő tervezésre, kivitelezésre

Mint számos más városban világszerte, Magyarországon is megannyi jelentős épületnél használják a ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyagait országszerte. Debrecenben a Párizsi udvar épületének vagy a budapesti Üllői úti Ferencvárosi Stadion, Groupama Aréna szigeteléséhez, de a Gresham-palota szecessziós épületének felújítása során is. A referencia-lista folyamatosan bővül.
Magyarországon a ROCWOOL 1994 óra van jelen, és számos, Magyarországon ikonikusnak számító épület létrejöttéhez járultak már hozzá.


A Hotel Clark **** épülete Budapest egyik legszebb részén, a Lánchíd budai oldalán, Dunára néző panorámájával 2017 év végén készült el teljesen. A terület 26 éve üresen állt (gyakran nevezték a sajtóban a város legértékesebb foghíjtelkének is), helyén egykor a budai világörökséghez tartozó, Ybl Miklós által tervezett palota volt.

A hotel szigeteléséhez ROCKWOOL Fixrock FB1 típusú, fekete üvegfátyol-kasírozású homlokzati hőszigetelő lemezt használtak fel. A fekete üvegfátyol-kasírozásnak köszönhetően a lemez nem látszik a nyitott hézagokban, ezt átszellőztetett homlokzatok szigetelésére használják. (Ilyenkor a hőszigetelés közvetlenül érintkezik külső, áramló levegővel, az üvegfátyol-kasírozás pedig megakadályozza az áramló levegő behatolását a szálak közé).
ROCKWOOL Steprock HD lépéshang-szigetelő lemezt használtak a padlók, födémek lépészaj szigetelésére. Ez egy speciális műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, csupasz kőzetgyapot lemez, ami különösen alkalmas szintközi födémek lépéshang-szigetelésére, és nemcsak a födém feletti helyiségben keletkező kopogó hangot, hanem a léghangokat is szigeteli.

A debreceni Párizsi Udvart összesen öt ütemben építik, a teljes komplexum 300 lakást és 4000 m²-nyi üzletterületet foglal majd magába, végleges átadása 2020-ra várható. Az épület homlokzatát ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű, vakolható, homlokzati, kőzetgyapottal szigetelték, melyből a beruházás első ütemében 14.000 m² került beépítésre. A teljes projektben kb. 65.000 m² ROCKWOOL hőszigetelő anyag kerül felhasználásra.

Az épületnél elsősorban a kőzetgyapot szigetelőanyag kiváló hangelnyelő tulajdonsága volt a fő szempont, amivel az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat sikerült is teljes mértékben lecsökkenteni, ezzel is a lehető legnagyobb nyugalmat és komfortot biztosítva a jövőbeni lakóknak.

Az Üllői úti Ferencvárosi Stadiont, azaz a Groupama Aréna épületét 2014 augusztusában adták át, ami nemcsak sportesemények színhelye, hanem számos kulturális-, üzleti- és magánrendezvényt is rendeznek itt. A stadion garázs feletti "A" pálya alatt felépített, háromszintes VIP mélygarázs legfelső szintjének felső födémje kapott ROCKWOOL Ceilingrock szigetelőanyagot, ami 6.000 m²-nyi felületen történt beépítésével biztosították a nem fűtött garázshelyiség feletti szinten lévő, már fűtött helyiségek szigetelését.

E kőzetgyapot termék elsősorban zárt terű, lefelé hűlő födémek, például garázsok vagy pincék hőszigeteléséhez javasolt, egy oldalon speciális üvegfátyollal ellátott hőszigetelő termékek. Ez a festhető, speciális fehér üvegfátyol megakadályozza a kőzetszálak kiporzását és esztétikus megjelenést biztosít.

A fent említett épületek kivitelezői - mivel minden esetben több száz embert befogadó létesítményekről van szó - olyan szigetelőanyagot kívántak felhasználni, amely a legkényelmesebb és egyben a legbiztonságosabb benntartózkodás feltételeit elégíti ki.

A kőzetgyapot nem éghető, esetleges tűz esetén hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, a tűzterjedést akadályozza. Szintén fontos, hogy a beépített termékek az egészségre nem károsak: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készülnek.

A projekteknél alkalmazott ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelések letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
Telefon: +36 1 225 2405
Fax: +36 1 225 2401
E-mail:
Web: www.rockwool.hu
ROCKWOOL Ügyfélszolgálat  
  +36 1 225 2405
   
   
   
A ROCKWOOL vállalatcsoport a világ vezető szállítója a kőzetgyapot termékek terén. Küldetésük, hogy vevőik számára preferált szállítókká váljanak versenyképes márkatermékeikkel, beleértve a szaktanácsadást is, és eközben hozzááruljanak az energiahatékonyság, a tűzbiztonság, a jobb akusztika és a beltéri klíma megvalósulásához.
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  ROCKWOOL  ásványgyapot  kőzetgyapot  szigetelés  hőszigetelés  hőszigetelő  lemez  tűzgátló  szerkezetek  tűzgátlás  tűzvédelem  Fixrock  FB1  üvegfátyol-kasírozás  átszellőztetett  homlokzatok  Steprock  HD  lépéshang-szigetelő  lemez  lépéshang  szigetelés  hangszigetelés  Frontrock  Max  E  homlokzati  hőszigetelés  homlokzatszigetelés  Ceilingrock  födém  garázs  pince  lefelé  hűlő  födém  födémszigetelés