A ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelő termékek alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken

A ROCKWOOL széles termékpalettája lehetőséget ad a hőszigeteléssel szemben támasztott elvárásoknak megfelelő tervezésre, kivitelezésre

Mint számos más városban világszerte, Magyarországon is megannyi jelentős épületnél használják a ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyagait országszerte. Debrecenben a Párizsi udvar épületének vagy a budapesti Üllői úti Ferencvárosi Stadion, Groupama Aréna szigeteléséhez, de a Gresham-palota szecessziós épületének felújítása során is. A referencia-lista folyamatosan bővül.
Magyarországon a ROCWOOL 1994 óra van jelen, és számos, Magyarországon ikonikusnak számító épület létrejöttéhez járultak már hozzá.


A Hotel Clark **** épülete Budapest egyik legszebb részén, a Lánchíd budai oldalán, Dunára néző panorámájával 2017 év végén készült el teljesen. A terület 26 éve üresen állt (gyakran nevezték a sajtóban a város legértékesebb foghíjtelkének is), helyén egykor a budai világörökséghez tartozó, Ybl Miklós által tervezett palota volt.

A hotel szigeteléséhez ROCKWOOL Fixrock FB1 típusú, fekete üvegfátyol-kasírozású homlokzati hőszigetelő lemezt használtak fel. A fekete üvegfátyol-kasírozásnak köszönhetően a lemez nem látszik a nyitott hézagokban, ezt átszellőztetett homlokzatok szigetelésére használják. (Ilyenkor a hőszigetelés közvetlenül érintkezik külső, áramló levegővel, az üvegfátyol-kasírozás pedig megakadályozza az áramló levegő behatolását a szálak közé).
ROCKWOOL Steprock HD lépéshang-szigetelő lemezt használtak a padlók, födémek lépészaj szigetelésére. Ez egy speciális műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, csupasz kőzetgyapot lemez, ami különösen alkalmas szintközi födémek lépéshang-szigetelésére, és nemcsak a födém feletti helyiségben keletkező kopogó hangot, hanem a léghangokat is szigeteli.

A debreceni Párizsi Udvart összesen öt ütemben építik, a teljes komplexum 300 lakást és 4000 m²-nyi üzletterületet foglal majd magába, végleges átadása 2020-ra várható. Az épület homlokzatát ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű, vakolható, homlokzati, kőzetgyapottal szigetelték, melyből a beruházás első ütemében 14.000 m² került beépítésre. A teljes projektben kb. 65.000 m² ROCKWOOL hőszigetelő anyag kerül felhasználásra.

Az épületnél elsősorban a kőzetgyapot szigetelőanyag kiváló hangelnyelő tulajdonsága volt a fő szempont, amivel az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat sikerült is teljes mértékben lecsökkenteni, ezzel is a lehető legnagyobb nyugalmat és komfortot biztosítva a jövőbeni lakóknak.

Az Üllői úti Ferencvárosi Stadiont, azaz a Groupama Aréna épületét 2014 augusztusában adták át, ami nemcsak sportesemények színhelye, hanem számos kulturális-, üzleti- és magánrendezvényt is rendeznek itt. A stadion garázs feletti "A" pálya alatt felépített, háromszintes VIP mélygarázs legfelső szintjének felső födémje kapott ROCKWOOL Ceilingrock szigetelőanyagot, ami 6.000 m²-nyi felületen történt beépítésével biztosították a nem fűtött garázshelyiség feletti szinten lévő, már fűtött helyiségek szigetelését.

E kőzetgyapot termék elsősorban zárt terű, lefelé hűlő födémek, például garázsok vagy pincék hőszigeteléséhez javasolt, egy oldalon speciális üvegfátyollal ellátott hőszigetelő termékek. Ez a festhető, speciális fehér üvegfátyol megakadályozza a kőzetszálak kiporzását és esztétikus megjelenést biztosít.

A fent említett épületek kivitelezői - mivel minden esetben több száz embert befogadó létesítményekről van szó - olyan szigetelőanyagot kívántak felhasználni, amely a legkényelmesebb és egyben a legbiztonságosabb benntartózkodás feltételeit elégíti ki.

A kőzetgyapot nem éghető, esetleges tűz esetén hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, a tűzterjedést akadályozza. Szintén fontos, hogy a beépített termékek az egészségre nem károsak: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készülnek.

A projekteknél alkalmazott ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelések letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Frontrock Max E kétrétegű (inhomogén) vakolható homlokzati hőszigetelő lemez

A Frontrock Max E lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzatának neméghető, páraáteresztő hő- és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására. Tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és kockázati osztály besorolású épületnél korlátozás nélkül beépíthető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Fixrock FB1 homlokzati hőszigetelő lemez

A Fixrock FB1 (Fleece, Black, 1sided, egyoldali fekete üvegfátyol kasírozású termék) lemezek kedvezően alkalmazhatók szerelt homlokzatburkolatos, hátul szellőztetett légréteges falszerkezetek hőszigeteléseként még akkor is, ha a burkolóelemek közötti hézagok nyitottak. Szerelt, hátul szellőztetett légréteges és légréteg nélküli falszerkezetekbe.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Steprock HD terhelhető kőzetgyapot lemez

A Steprock HD lemez különösen alkalmas szintközi födémek lépéshang- szigetelésére száraz esztrich (például farost-, faforgács-, gipszkarton lemez) úsztatott réteg alatt. Nemcsak a födém feletti helyiségben keletkező kopogó hangot, hanem a léghangokat is szigeteli.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Ceilingrock lefelé hűlő födémek hőszigetelő lemeze

A Ceilingrock kőzetgyapot lemezek elsősorban zárt terű lefelé hűlő födémek (pl. garázs, illetve pince) hőszigetelésére javasolt egy oldalon speciális üvegszövet kasírozással ellátott hőszigetelő termékek, amelyek nem zsugorodnak, így pontos kivitelezés mellett a későbbiekben sem kell tartani a vonalmenti hőhidak kialakulásától.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...