proidea.hu online termékinformációs katalógus

RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelést kapott a Szegedi Dóm előlépcső födéme és oldalfala


2015. szeptember 01.

Fontos szempont volt, hogy a hőszigetelő lemezek nagy nyomószilárdsággal rendelkezzenek és képesek legyenek ellenállni a terhelésnek

Amikor a Szegedi Dómról hallunk, akkor az azt körülvevő tér is megjelenik képzeletünkben. Nem véletlen, hiszen a Fogadalmi templom és a Dóm tér szorosan összeforr egymással, a két világháború közötti időszak legszebb építészeti alkotásai és a város legemblematikusabb együttese. Az 1879-es árvíz után Szeged elöljárói megfogadták, hogy az árvíztől való megmenekülésért építenek egy templomot. A fogadalmi templom néven ismert épületet Schulek Frigyes és Foerk Ernő tervei alapján építették, neoromán stílusban, a párizsi Sacré Coeur-székesegyház mintájára. Az építés viszonylag későn, 1913-ban kezdődött és az első világháború miatt egy időre megszakadt. Így az építkezés a végső simításokkal együtt 1926-ban fejeződött be, és 1930-ban szentelték fel a templomot. A szegedi fogadalmi templom Magyarország negyedik legnagyobb székesegyháza, melynek monumentalitását még jobban kiemeli a Rerrich Béla tervei alapján épült Dóm tér, amelyről szintén elmondható egy "leg", méghozzá az, hogy Európa egyik legnagyobb mozgó szabadtéri színpadát alakítják itt ki minden nyáron.

A Szegedi Dóm rekonstrukciója 2014-ben kezdődött el, kétmilliárd forintos uniós forrásból valósult meg. A felújítás során a templom és környezete külső és belső sérüléseit javították ki, illetve kulturális és közösségi rendezvények befogadására alkalmas tereket alakítottak ki.
A templom egyes részei és a tér alatti építmények új hőszigetelő réteget kaptak, melynek tervezése során fontos szempont volt, hogy a hőszigetelő lemezek nagy nyomószilárdsággal rendelkezzenek, és képesek legyenek ellenállni a használat során adódó gyalogos forgalmi és gépjármű terhelésnek.
Éppen ezért esett a választás a RAVATHERM XPS 500 SL termékre. RAVATHERM XPS hőszigetelést kapott az előlépcső födéme és oldalfala is, amelyen keresztül lehet bejutni az altemplom fogadó részébe és a szabadtéri színpad kiszolgáló egységébe is.
A zártcellás szerkezetnek nagy jelentősége volt a mélyépítésnél, mert 3-4 méter mélyen történt a lemezek elhelyezése. Mivel a hőszigetelő lemez elsődleges alkalmazási területe itt a pinceoldalfalak hővédelmére irányult, így fontos szempont volt az is, hogy vízálló anyag kerüljön a falak külső oldalára. A hőszigetelés természetesen betölti másodlagos funkcióját is, védelmet nyújtva a vízszigetelő rétegnek a mechanikai sérülésekkel szemben.
A RAVATHERM XPS 500 SL hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés

A zárt cellaszerkezetű RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés tökéletes megoldás nagy igénybevételű fordított tetők és padlószerkezetek hőszigetelésére. A RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. A kék színű RAVATHERM XPS 500 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  RAVATHERM  XPS  500  SL  hőszigetelés  hővédelem  hőszigetelő  lemez  zártcellás  Szegedi  Dóm  pinceoldalfal