Puren lapostető-szigetelés alkalmazása

Vékony, hatékonyan hőszigetel, tűzbiztos és gazdaságos

A Puren lapostetőkhöz kifejlesztett termékpalettája az acél trapézlemezzel kialakított tetők kivitelezéséhez is minden szükséges hőszigetelő lemezt és egyéb rendszerelemet biztosít.
A lapostetőknek sokféle követelménynek kell megfelelniük és a legkülönbözőbb módon kivitelezhetők. Az ipari vagy raktárcsarnokoknál, a sportlétesítményeknél, a vásárcsarnokoknál, ugyanúgy mint az iroda- és az igazgatási épületeknél a tetőszerkezet gazdaságos megvalósítása gyakran döntő szerepet játszik. Korszerű, filigrán szerkezetekre van szükség, amelyeket gyorsan és költségkímélően lehet kivitelezni, tűzbiztosak és igen nagy teherbírásúak, időtállóak, nem igényelnek sok karbantartást és mindezek mellett hatékony és tartós hőszigeteléssel rendelkeznek. Ezeknek a komoly elvárásoknak a Puren már jól bevált poliuretán keményhab hőszigetelő elemeivel és rendszereivel könnyen eleget lehet tenni. A kitűnő műszaki jellemzőket hatékonysággal és gazdaságossággal ötvözve, optimális megoldást nyújtanak a kereskedelmi épületeknél és a mérnöki létesítményeknél. Különböző tűzvédelmi osztályú termékek állnak rendelkezésre, fokozott követelmények esetén a Puren tetőelemek nehezen éghető változatban is elérhetők és a teherbírásuk is egészen a gépjárművel járható lapostetőkhöz való alkalmasságig fokozható. A kivitelezés történhet mechanikai rögzítéssel és ragasztással is. Zöldtetők is kialakíthatók velük és a biztos vízelvezetéshez szükséges lejtésképzés is megoldható. A Puren lapostető termékpalettájából minden feladathoz meg lehet találni a megfelelő megoldást.
puren lapostető szigetelés
puren lapostető szigetelés
Puren lapostető elemek nagy felületű könnyűszerkezetes tetőkhöz - 40 mm vastagságtól minden további intézkedés nélkül, önmagukban is tűzbiztosak
A Puren termékek a legújabb tűzvédelmi vizsgálatok eredményei alapján az egyhéjú, hőszigetelt, acélszerkezetes tetőkhöz is jól alkalmazhatók. A PIR keményhab önkioltó, nem izzik, az égve csepegés sem jellemző rá. A vizsgált tetőszerkezeteknél nem jutott át a külső térbe sem láng, sem füst, a tűz nem terjedt tovább és a hőszigetelés is ép maradt. Az építési és a tűzvédelmi szabályzatok a nagy felületű tetőknél magas tűzvédelmi követelményeket állapítanak meg. Az MSZ EN 13165 szerinti REI 15 fokozatról kapott tanúsítvánnyal a Puren keményhabrendszerek a lapos és kishajlású tetőknél - amelyeket elsősorban ipari és kereskedelmi létesítményeknél alkalmaznak - a legszigorúbb tűzvédelmi előírásokat is kielégítik.
puren lapostető szigetelés
puren lapostető szigetelés
puren lapostető szigetelés
puren lapostető szigetelés
puren lapostető szigetelés
puren lapostető szigetelés
Hatékony hőszigetelő-képesség és nagy nyomószilárdság - az alátámasztások közti fesztávolság a lehető legnagyobb lehet
A Puren lapostetőelemek 10 cm vastagsággal tudják azt a hőszigetelést biztosítani, amit a korábbi anyagok csak 16 cm-rel tudtak teljesíteni. A vékonyabb hőszigetelő réteg több szempontból is előnyös: nemcsak a kisebb önsúly miatt, hanem a rövidebb rögzítőelemek révén is, ezenkívül a szegélyezések is kevesebb anyagot igényelnek, például a tető széleinél vagy a felülvilágítóknál. Elsősorban a felújításoknál lehet azokat a komoly többletköltségeket elkerülni, amit például a tartószerkezet megerősítése, a szegélydeszkák és az attikák megmagasítása jelentene egyébként. Egyidejűleg a Puren nagyteljesítményű hőszigeteléseinek 100 - 150 kPa-os nyomószilárdsága (a DIN EN 826 szerint vizsgálva) is kétszerese a többi hozzá hasonlítható hőszigetelésének. Különleges követelmények esetén 820 kPa-ig is meg lehet növelni a nyomószilárdságot (a tartós nyomószilárdság 164 kPa). Az ehhez társuló magas hajlító- és nyírószilárdságnak köszönhetően az alátámasztások közti fesztávolság a lehető legnagyobb lehet.
A Puren lapostető szigetelésekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a puren GmbH munkatárástól, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
puren MV PIR szigetelőpanel puren NE-B2 PIR szigetelőpanel puren FD-L PIR hőszigetelés puren PIR lejtés hőszigetelés
 
puren PIR hőszigetelő panelek lapostetőhöz
7 termék

PUR/PIR keményhabból készült lapostető-szigetelőpanelek. Kínálatuk magában foglalja mind a rétegzett, mind a nem rétegzett PUR/PIR-termékeket, valamint a B2 építőanyag osztály (közepesen gyúlékony) mellett a B1 építőanyag osztályt (nehezen gyúlékony) és az új európai "C” tűzvédelmi osztályozást. Emellett a csarnoktetőkhöz és nagyobb nyomásnak kitett lapostetőkhöz kifejlesztett szigeteléseket.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...