VENTUS biofilter a szabadkai regionális hulladékgazdálkodási központban

A Pureco terméke hozzájárul a hulladéklerakó levegőjének tisztaságához

A 2018-ban átadásra kerülő szabadkai regionális hulladékgazdálkodási központ Békova és Orom között félúton található. A korszerű beruházás a régió 260 ezer lakosa által termelt hulladékot kezeli, a fejlesztés hosszú távú célja a hulladékgazdálkodáshoz való újfajta hozzáállás megteremtése, mely lehetővé teszi a hulladék gazdasági újraértékelését, ugyanakkor pedig biztosítja az emberek egészségvédelmének és a környezet megóvásának a legmagasabb szintjét.

A Pureco munkatársai nagyon büszkék arra, hogy a levegőtisztaság-védelem egyik speciális területén, a légkör különböző szaganyagokkal történő szennyeződés elleni védekezésnél, innovatív berendezésükkel, a VENTUS biofilterrel részesei lehetnek ennek a jelentős környezetvédelmi fejlesztésnek.

VENTUS biofilter a szabadkai regionális hulladékgazdálkodási központban
VENTUS biofilter a szabadkai regionális hulladékgazdálkodási központban


A beruházás eredményeképpen megoldották a regionális hulladéklerakó előválogató épületének komplett légkezelését: a rendszer zsákos porleválasztó berendezéssel először eltávolítja a levegőben lévő port, majd a beépített VENTUS L, 20 000 m³/h kapacitású biofilter megtisztítja a keletkezett bűzös levegőt.

A VENTUS L nevű rendszer UV stabil PP szendvicspanelből álló kerete kellő szilárdságot ad a nagyobb légáram megtisztításához szükséges berendezések tárolására. Az óránként 20 000 köbméter levegő megtisztítása nem jelenti azt, hogy óriási beton berendezés került a műtárgyak mellé, hiszen a VENTUS L-nek csak az alapja készül betonból. Gyorsan, könnyen telepíthető, esztétikus megoldás, moduláris kialakításának köszönhetően széleskörűen használható a termék. Az egységek speciális, megerősített HDPE építőelemekből készültek, így vegyszerállóak és robusztusak. A rendszer automatikusan működik, gyakorlatilag csak felügyeletet igényel.

A nagy kapacitású VENTUS biofilter rendszerük immár nem csak Bulgáriában, a Stara Zagora városa melletti települési szilárdhulladék-lerakónál lévő komposztáló épülethez telepítve bizonyította hatékonyságát, hanem kiváló működésével Szerbiában is hozzájárul a levegő tisztaságához.

VENTUS biofilter Szabadkán
VENTUS biofilter Szabadkán


A VENTUS kompakt biofilterek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
VENTUS kompakt biofilter
 
VENTUS kompakt biofilter

Állandó légáramlást biztosító kompakt biofilter, mely elsősorban a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szennyvíztisztító telepekhez, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez, az ott keletkezett szaghatás csökkentésére lett kifejlesztve. Emellett használhatóak minden olyan területen, ahol fontos a szagkoncentráció mérséklése.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyvíztisztító berendezések
Szennyvíztisztító berendezések
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...