Penetron® rendszerrel szigetelt vasbeton szerkezetek

Vízhatlan betonszerkezet, amely öngyógyító, repedéstömítő mechanizmussal rendelkezik

A Penetron kristályosodó termékei mára piacvezetővé váltak és 4 évtizede a világ 71 országában biztosítják a víznyomásnak és korróziós hatásoknak kitett vasbeton szerkezetek védelmét.
A Penetron Admix-szal készült “Fehér kád” egy vízhatlan betonszerkezet, amely öngyógyító, repedéstömítő mechanizmussal rendelkezik.
Nagy hidrosztatikus nyomásnak is ellenáll. Kiváltja a hagyományos víznyomás elleni szigetelést, szükségtelenné teszi a kátrányt tartalmazó termékek használatát.

A betonfelület sérülése esetén is megtartja vízzáró és vegyszerálló tulajdonságait. Automatikusan tömíti a max. 0,4 mm-es repedéseket.
A Penetron® „fehér kád” egy beton szerkezet, amely nagy hidrosztatikai nyomással szemben is vízhatlan, porszáraz belső felületű mégpedig a beton belső szerkezetének köszönhetően, így elegendő előnyökkel jár az építő és a tulajdonos számára is. A rendszer jelentős előnyökkel bír a hagyományos víznyomás elleni, vízhatlanságot biztosító szigetelési eljárásokkal szemben.
2012-ben készült el a Market Zrt. és a Moratus Kft. kivitelezésében A Budapest XII. kerületében a Hegyvidék Bevásárló Központ mélygarázsa Penetron Admix adalékszerrel.
 
A ZÁÉV Zrt. a sárvári, a büki, az igali, a bükkszéki és a 2012-ben átadott nagykátai fürdőberuházásoknál az épületek és a medencék víznyomás elleni szigetelését is Penetron termékekkel végezte.
2012-ben a Verbau Kft. a Kecskeméti Piac mélygarázsának víznyomás elleni, vízhatlanságot biztosító szigetelését Penetron Admix-szal adalékolt betonnal valósította meg.
2011-ben a Hérosz Zrt. és a H-Szerk Kft. kivitelezésében a Városligeti Műjégpálya tófelszín alatti gépészeti alagútjainak szigetelésénél követelmény volt a víznyomásnak kitett szerkezet vízhatlansága.

A beton szilárdulása során keletkező zsugorrepedések, és a kivitelezési hibából adódó egyéb repedések, tömítetlen szerkezeti részek, a feltöltött tó felől érkező víznyomás és szerkezetbe lépő nedvesség hatására a Penetron kristályok kiépülésével teljesen tömítődtek. A szerkezet a folyamatos víznyomás mellett kiszáradt és vízhatlanná vált.
1. kép: a beton hajszálcső-rendszerében lévő nedvesség; 2. kép: az ecsettel vagy permetezővel felvitt, illetve adalék (Penetron Admix) Penetron behatol a hajszálcsövekbe, ahol oldhatatlan kristályokat képez, és fokozatosan kiszárítja a betont; 3. kép: a Penetron egyre mélyebben elterjed a beton szerkezetében, ezáltal folyamatos védelmet nyújt a betonnak a víz behatolásával és a vegyszerek hatásával szemben.
2011-ben készült el a Richter Gedeon Zrt. dorogi gyárában a Colas-Alterra Zrt. kivitelezésében az a záportározó, amely szigeteltségét Penetron Admix adalékszerrel valósították meg. A gyógyszergyártó cég telephelyén korábbi években több víztározó utólagos szigetelését is a Penetron rendszerrel sikerült megoldani.
2012-ben több ipari csarnok víznyomás elleni szigetelése, illetve a csarnokok mellett a gépalapok vízhatlansága is a Penetron rendszerrel lett megoldva.
Ezek közül a projektek közül is kiemelkedik a szombathelyi LUK csarnok kivitelezése, ahol a Vasi-Árcsi Kft Penetron Admix adalékszerrel biztosította a szerkezetek víznyomás elleni szigeteltségét.
Ha a Penetron fehér kád technológiával kapcsolatban további információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...