proidea.hu online termékinformációs katalógus

Penetron® rendszerrel szigetelt vasbeton szerkezetek


2013. március 04.

Vízhatlan betonszerkezet, amely öngyógyító, repedéstömítő mechanizmussal rendelkezik

A Penetron kristályosodó termékei mára piacvezetővé váltak és 4 évtizede a világ 71 országában biztosítják a víznyomásnak és korróziós hatásoknak kitett vasbeton szerkezetek védelmét.
A Penetron Admix-szal készült “Fehér kád” egy vízhatlan betonszerkezet, amely öngyógyító, repedéstömítő mechanizmussal rendelkezik.
Nagy hidrosztatikus nyomásnak is ellenáll. Kiváltja a hagyományos víznyomás elleni szigetelést, szükségtelenné teszi a kátrányt tartalmazó termékek használatát.

A betonfelület sérülése esetén is megtartja vízzáró és vegyszerálló tulajdonságait. Automatikusan tömíti a max. 0,4 mm-es repedéseket.
A Penetron® „fehér kád” egy beton szerkezet, amely nagy hidrosztatikai nyomással szemben is vízhatlan, porszáraz belső felületű mégpedig a beton belső szerkezetének köszönhetően, így elegendő előnyökkel jár az építő és a tulajdonos számára is. A rendszer jelentős előnyökkel bír a hagyományos víznyomás elleni, vízhatlanságot biztosító szigetelési eljárásokkal szemben.

2012-ben készült el a Market Zrt. és a Moratus Kft. kivitelezésében A Budapest XII. kerületében a Hegyvidék Bevásárló Központ mélygarázsa Penetron Admix adalékszerrel.
 
A ZÁÉV Zrt. a sárvári, a büki, az igali, a bükkszéki és a 2012-ben átadott nagykátai fürdőberuházásoknál az épületek és a medencék víznyomás elleni szigetelését is Penetron termékekkel végezte.
2012-ben a Verbau Kft. a Kecskeméti Piac mélygarázsának víznyomás elleni, vízhatlanságot biztosító szigetelését Penetron Admix-szal adalékolt betonnal valósította meg.
2011-ben a Hérosz Zrt. és a H-Szerk Kft. kivitelezésében a Városligeti Műjégpálya tófelszín alatti gépészeti alagútjainak szigetelésénél követelmény volt a víznyomásnak kitett szerkezet vízhatlansága.

A beton szilárdulása során keletkező zsugorrepedések, és a kivitelezési hibából adódó egyéb repedések, tömítetlen szerkezeti részek, a feltöltött tó felől érkező víznyomás és szerkezetbe lépő nedvesség hatására a Penetron kristályok kiépülésével teljesen tömítődtek. A szerkezet a folyamatos víznyomás mellett kiszáradt és vízhatlanná vált.

1. kép: a beton hajszálcső-rendszerében lévő nedvesség; 2. kép: az ecsettel vagy permetezővel felvitt, illetve adalék (Penetron Admix) Penetron behatol a hajszálcsövekbe, ahol oldhatatlan kristályokat képez, és fokozatosan kiszárítja a betont; 3. kép: a Penetron egyre mélyebben elterjed a beton szerkezetében, ezáltal folyamatos védelmet nyújt a betonnak a víz behatolásával és a vegyszerek hatásával szemben.

2011-ben készült el a Richter Gedeon Zrt. dorogi gyárában a Colas-Alterra Zrt. kivitelezésében az a záportározó, amely szigeteltségét Penetron Admix adalékszerrel valósították meg. A gyógyszergyártó cég telephelyén korábbi években több víztározó utólagos szigetelését is a Penetron rendszerrel sikerült megoldani.
2012-ben több ipari csarnok víznyomás elleni szigetelése, illetve a csarnokok mellett a gépalapok vízhatlansága is a Penetron rendszerrel lett megoldva.
Ezek közül a projektek közül is kiemelkedik a szombathelyi LUK csarnok kivitelezése, ahol a Vasi-Árcsi Kft Penetron Admix adalékszerrel biztosította a szerkezetek víznyomás elleni szigeteltségét.

Ha a Penetron fehér kád technológiával kapcsolatban további információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-8628 Nagycsepely, Dózsa Gy. u. 2.
Telefon: +36 30 700 8522
Fax: +36 84 367 594
E-mail:
Web: www.penetron.hu
   
   
   
   
   
Márkanevek: Penetron
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Chem  Beton  Penetron  fehér  kád  betonszerkezet  szigetelés  vasbeton  rendszer  repedéstömítő  öngyógyító