ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

Segítségével elkerülhetők a parkolóházban kialakuló forgalmi dugók, torlódások

Valószínűleg sok gépjármű sofőrrel előfordult már, hogy dolgára sietve nehezen vagy egyáltalán nem talált parkolóhelyet a céljához legközelebb eső utcákban. Ha pedig a közelben lévő parkolóházat, mélygarázst is próbálta meg, hosszú perceket bolyongott míg megtalálta a számára legmegfelelőbb helyet, miközben bosszankodott a beláthatatlan szintek és parkoló sorok labirintusában. Ha az utolsó pillanatban meglátta, hogy nem messze volt egy szabad férőhely, amikor közelebb ért láthatta, hogy egy kisebb gépjármű foglalta el a helyet, vagy éppen láthatóvá vált a felfestés, hogy bizony az egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott férőhely.

ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer
ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

A ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszere a fentieket mind orvosolja. Ez egy minden környezeti viszony mellett, kültéren és beltéren egyaránt kiválóan használható megoldás, amely rendkívül kényelmes áttekintési lehetőséget biztosít, ha a parkolóházban gépjárművel haladva nem láthatók a számunkra megfelelő parkolóhelyek. Segítségével elkerülhetők a parkolóházban kialakuló forgalmi dugók, torlódások. Többé nem jelentkezik felesleges bolyongás, valamint a lekérdezhető statisztikák révén megszüntethetők a fizetésekkel való visszaélések.

ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer
ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

A parkolóhelyet keresők jól látható jelzések mentén a lehető leggyorsabban juthatnak el egy szabad parkolóhelyhez a keresgélés helyett. Ezáltal stresszmentes és kellemes parkolási élményt nyújt, ami a látogatók nagyfokú megelégedettségéhez vezet.
Ezzel a rendszerrel nem csak hogy jövedelmezőbbé teheti a parkolóhelyet kínáló szolgáltatását, de a konkurens garázsokkal szemben is versenyelőnyhöz juthat, ahol ilyen rendszer még nem került kiépítésre.
Ha egy irodaház üzemeltetéséről beszélünk, akkor a legtöbb bevételt kell realizálni, lehetőleg kevés költségvonzattal. Ez a mélygarázs vagy parkolóház szintjeire is vonatkozik. Magas kiadásokat jelent ha van egy folyamatosan üzemelő szellőztető rendszer. A ParkSol integrálható a épületgépészeti megoldásokkal, így ténylegesen csak akkor szükséges ezen rendszereket elindítani, amikor a ParkSol jelzi, hogy egy bizonyos szint felett van a kihasználtsága a parkolónak. Összességében elmondható, hogy egy környezetbarát létesítményt biztosít számunkra és bizonyos üzemeltetési költségeket is mérsékel.
Ami ennél is jelentősebb gazdasági érv a rendszer mellett, hogy a percre pontos online adatok lehetővé teszik az üzemeltetőnek, hogy közel 100%-ra növelje a kihasználtságot, ezzel jelentős többletbevételhez jutva.

Távkijelző egység
ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

A rendszer felépítését tekintve meglehetősen egyszerű. Az egyes parkolóhelyek középpontja felett található a mennyezetre vagy kábeltálcára szerelt ultrahangos érzékelő, amely folyamatosan "figyeli" az alatta mért távolságot a parkoló alsó burkolatáig. Amennyiben egy gépjármű áll az eszköz alá, értelemszerűen csökken ez a távolság, így az érzékelő elküld egy jelet a távkijelző egységnek, hogy a piros, tehát a foglalt jelzést jelenítse meg. A távkijelzők fénye egyébként választható. Különböző színek használatával tisztább képet biztosít az érkező sofőrök számára az egyedi férőhelyeket illetően, mint például a fehér szín a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket jelentheti, míg a kék az elektromos autó töltési lehetőséggel ellátott férőhelyeket. A sima zöld szín jelenti az általános szabad helyeket. Minden esetben ha foglalt az adott parkoló, pirosra vált a távkijelző színe.

Ha foglalt az adott parkoló, pirosra vált a távkijelző színe.
ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

1 zónában 127 db érzékelő lehet sorba kötve, amelyek vezérléséért, tápellátásáért és az adatok feldolgozásáért a zóna kontroller felelős. Ezen zóna kontrollerek LAN hálózaton kapcsolódnak egymáshoz, kvázi hálózati elosztóként (switchként) funkcionálnak. Ebből a felépítéséből adódik, hogy igen nagy számú parkolóhely kezelését teszi lehetővé a rendszer. Az eszközök IP66-os védettségűek, tehát teljes mértékben védettek por ellen és erős vízsugár vagy vízbe merítés ellen is.
Azon túlmenően, hogy az egyes férőhelyek foglaltságát kijelezzük, lehetőség van a beláthatatlan sorok elejére vagy a parkoló bejáratához nagy fényerejű LED táblák elhelyezésére. Ezek, a hozzájuk rendelt érzékelők állapotáról adnak visszajelzést, hogy az adott útirányban vagy az egész parkolóban összesen hány szabad férőhely lelhető fel.

Igen nagy számú parkolóhely kezelését teszi lehetővé a rendszer.
ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer - megoldás parkolóhelyek keresésekor

A rendszer lelke a menedzsment szoftver. A LAN hálózatba kötött zóna kontrollerek és LED táblák a szervernek küldik tovább az információkat és a szoftver alkalmas arra, hogy valós időben jelenítse meg egy térképes felületen az egyes férőhelyeket és azok állapotát. Lehetőség van különböző riportok lekérdezésére, amelyek rendkívül jól használhatók marketing és értékesítési tevékenységünk bővítésére. Ezek a riportok tartalmazhatnak adatokat a parkoló teljes kihasználtságáról, energiahatékonyságról, férőhely optimalizálásról, de lekérdezhetjük, hogy melyik napszakban bonyolítjuk le a legnagyobb forgalmat stb. A szoftveren keresztüli vezérléssel akár egy, de akár több érzékelő egyidejű lefoglalására is lehetőség van, amellyel pl.: a közeledő VIP vendégeinknek kedveskedhetünk.

A világon többfelé is használják már a rendszert Észak-Európától Afrikáig, az Egyesült Államoktól a Közel-Keletig. Magyarországon működő legnagyobb rendszer egy 1400 férőhelyes 3 szintes mélygarázs, ahol 1400 érzékelő és ugyanennyi távkijelző került felszerelésre további 65 db LED tábla mellett, elősegítve ezzel a kényelmes és gördülékeny parkolási élményt.

A hírben szereplő termékek

ParkSol parkoló rendszerek
 
ParkSol parkoló rendszerek

A ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszer ultrahangos és egyéb speciális foglaltságjelző érzékelőivel a férőhelyek foglaltsági állapotát érzékeli és a távkijelzők segítségével jelzi. Nagyméretű LED táblákkal pedig az érkező gépjármű sofőröket az üres helyek felé tereli a rendszer. Használatával lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy parkolóhelyenként jelenítsék meg a foglaltsági állapotát a parkolónak, mélygarázsnak. Stresszmentes és gördülékeny parkolási élményt nyújt. Grafikus alaprajz megjelenítő menedzsment szoftverével valós időben lehet tájékozódni a parkolóhelyek állapotáról, telítettségéről, amelyekről riportok készíthetők.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Beléptető és parkoló rendszerek
Beléptető és parkoló rendszerek
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...