proidea.hu online termékinformációs katalógus

Nagyvastagságú XPS hőszigetelések alkalmazása, kivitelezési szabályok IV.


2018. október 17.

A mai előírások és a hamarosan életbe lépő következő szint megköveteli az összes épületszerkezet megfelelő hővédelmét

Kell-e hőszigetelés a falak külső oldalára? Az épület lábazatát is le kell hőszigetelni? Tényleg kell a vasbetonszerkezetek elé több hőszigetelés, ha mindenhova kerül legalább 15 cm? A válasz egyszerű. Igen. A mai előírások és a hamarosan életbe lépő következő szint megköveteli az összes épületszerkezet megfelelő hővédelmét.

XPS a THR-ben (Teljes Hőszigetelő Rendszerben)

Be kell látni, hogy az egyrétegű falszerkezetek elérték műszakilag és gazdaságosságilag reális teljesítőképességük határát. Mára világos, hogy a tartószerkezeti, hőtehetetlenségi és akusztikai szempontból is kifogástalan falazatok, csak megfelelő négyzetméter faltömeg mellett érhetők el. Úgy energetikailag, mint akusztikailag a kellő léghang-gátlás érdekében is kívánatos, hogy egy térelhatároló falazat négyzetméterenként legalább 400-450 kg tömegű legyen. A mai, hazai kínálatban találhatók olyan falazóelemek, amelyek egyrétegű fallal képesek 0,24 W/m²K alatti U érték elérésére, nem érik el a 300 kg-ot sem négyzetméterenként. Azaz, ha mindennek meg szeretnénk felelni akkor réteges falszerkezetekben kell gondolkodni.

Falak hőszigetelése

Ahhoz, hogy a falak, külső határolószerkezetek felülete egyforma hőszigetelési teljesítményű lehessen, elengedhetetlen a gyengébb hővédelmet nyújtó tartószerkezetek többlethőszigetelése. Ezért kell a koszorúk, vasbeton pillérek előtt több hőszigetelést beépíteni. Erre kiválóan alkalmas a RAVATHERM XPS 300 WB, mely már a betonozás előtt bennmaradó zsaluként is elhelyezhető. Mivel a zártcellás polisztirolhab hőszigetelés nedvességre nem érzékeny és nem vesz fel vizet, így a betonozáskor a beton víz-cement tényezőjét sem változtatja meg, garantálva annak állandó minőségét a teljes keresztmetszetben. Alkalmazási helytől függően 5-8-10 és 12 cm vastagságban szokás használni.

RAVATHERM XPS hőszigetelés
Épületlábazatok hőszigetelése

Hasonlóan fontos az épületlábazat lábazat hőszigetelése is. Ha az öltözködésből hozunk hozzá példát, télen eléggé fázna a lábunk zokni nélkül. A padló pereme magasságában hőszigetelés nélkül jelentős hőveszteség alakulna ki, a páralecsapódás és későbbi penészképződés veszélyéről nem is beszélve. Az ilyen, nedvességnek vagy felületi terhelésnek fokozottan kitett helyeken, mint pl. ragasztott burkolat alatt vagy lábazatokon az XPS szükséges. A RAVATHERM XPS érdesített felületéhez kiválóan tapad a homlokzati hőszigetelő rendszer ragasztója és a hálóbeágyazás is könnyen megvalósítható. Végleges felületképzése sokféle lehet, a lábazati vékonyvakolattól a 2-3 cm vastag kőburkolatig bármi megvalósítható. Ajánlott hőszigetelésvastagságok ebben a zónában 14 cm-től felfelé. Az optimális a 20 cm lenne.
RAVATHERM XPS hőszigetelés
A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés

A RAVATHERM XPS 300 WB zártcellás polisztirolhab alkalmas vakolt, tégla vagy kőburkolatú falak-, lábazatok-, beton és vasbeton felületek hőhidas szerkezetek-, átszellőztetett- vagy maghőszigetelt falak hőszigetelésére. A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelő lemezek felülete gyárilag érdesített, amely nagyszilárdságú tapadást eredményez monolit beton, vasbeton szerkezetekhez, vakoló- és ragasztóhabarcsokkal, oldószermentes ragasztókkal rögzítve. A kék színű RAVATHERM XPS 300 WB extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; vakolathordó; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  RAVATHERM  XPS  nagyvastagságú  XPS  hőszigetelés  RAVATHERM  XPS  300  WB  bennmaradó  zsalu  hőhíd