Nagyvastagságú XPS hőszigetelések alkalmazása, kivitelezési szabályok IV.

A mai előírások és a hamarosan életbe lépő következő szint megköveteli az összes épületszerkezet megfelelő hővédelmét

RAVATHERM XPS hőszigetelés
RAVATHERM XPS hőszigetelés

Épületlábazatok hőszigetelése

Hasonlóan fontos az épületlábazat lábazat hőszigetelése is. Ha az öltözködésből hozunk hozzá példát, télen eléggé fázna a lábunk zokni nélkül. A padló pereme magasságában hőszigetelés nélkül jelentős hőveszteség alakulna ki, a páralecsapódás és későbbi penészképződés veszélyéről nem is beszélve. Az ilyen, nedvességnek vagy felületi terhelésnek fokozottan kitett helyeken, mint pl. ragasztott burkolat alatt vagy lábazatokon az XPS szükséges. A RAVATHERM XPS érdesített felületéhez kiválóan tapad a homlokzati hőszigetelő rendszer ragasztója és a hálóbeágyazás is könnyen megvalósítható. Végleges felületképzése sokféle lehet, a lábazati vékonyvakolattól a 2-3 cm vastag kőburkolatig bármi megvalósítható. Ajánlott hőszigetelésvastagságok ebben a zónában 14 cm-től felfelé. Az optimális a 20 cm lenne.
RAVATHERM XPS hőszigetelés
RAVATHERM XPS hőszigetelés

A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés

A RAVATHERM XPS 300 WB zártcellás polisztirolhab alkalmas vakolt, tégla vagy kőburkolatú falak-, lábazatok-, beton és vasbeton felületek hőhidas szerkezetek-, átszellőztetett- vagy maghőszigetelt falak hőszigetelésére. A RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelő lemezek felülete gyárilag érdesített, amely nagyszilárdságú tapadást eredményez monolit beton, vasbeton szerkezetekhez, vakoló- és ragasztóhabarcsokkal, oldószermentes ragasztókkal rögzítve. A kék színű RAVATHERM XPS 300 WB extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; vakolathordó; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...