Korszerű munkahézagképzés és zárás Aquaflexactiv elemekkel

Korszerű munkahézagképzés és zárás Aquaflexactiv elemekkel – videó

Mélyépítési vasbeton szerkezetek vízzáró munkahézagainak kialakítása a legmagasabb szintű fogazott fugakialakítással és kettős védelemmel egy munkafázisban, kivitelezőbarát, egyszerűen összeépíthető rendszerelemekkel

Az Aquaflexactiv termékcsalád egy olyan kettős szigetelő hatású fugalemez rendszer, melynek magas minőségű és nagy duzzadókapacitású nátrium-bentonit bevonata nedvesség hatására megduzzad, ezáltal öninjektáló módon aktívan lezárja a munkahézagot és a környező repedéseket is. Így alakul ki a kettős aktív és passzív védelem (duzzadóbevonat által a kitöltési elv, a fugalemezek révén pedig a labirintus elv).

Az Aquaflexactiv hézagképző- és szigetelő rendszerben ennek a kettős szigetelőhatásnak az előnyeit kombinálják munkahézagképző zsaluzati elemekkel, irányított repedéseket szabályozó profilokkal, aktív víztömör fugalemezekkel és bokafalmagasító kosarakkal, valamint duzzadóbevonattal ellátott zsaluanker-átkötésekkel.

A rendszer elemei könnyen és gyorsan beépíthetőek, a csatlakozások és különböző munkahézag típusok csatlakozási csomópontjai rendszerelemekkel kivitelezhetők, ezzel elkerülhető a helyszíni barkácsolás. Alkalmazásukkal egyidejűleg magas hatékonyságú fogazott (teherátadó) hézagképzés és hézagzárás biztosítható.

Korszerű munkahézagképzés és zárás Aquaflexactiv elemekkel – videó
Korszerű munkahézagképzés és zárás Aquaflexactiv elemekkel – videó

A lentebb elérhető videóanyag folyamatában bemutatja egy mélyépítési vízzáró vasbeton szerkezet alaplemez-alaplemez munkahézag és a kapcsolódó munkahézagok alkalmazható elemtípusait, valamint azok beépítését.

Láthatjuk a különböző rendszerelemek csatlakozásának kialakításait, amelyek kompletté teszik a vasbeton szerkezet munkahézagainak védelmét.

A videóban ismertetett rendszerelemek időrendi sorrendben:

 • F/AS-GT alaplemez-alaplemez vízzáró zsaluzati elem, amely önhordó, helyszíni megtámasztást nem igényel, csak rögzíteni kell a vasszereléshez a merevítőbordáknál
 • F/AS-GT alaplemez-alaplemez vízzáró zsaluzati elem síkváltó típus, a fugalemez irányváltásainak rendszereleme
 • ACF 165 szerelőlábas fugalemez alaplemez-fal vízszintes munkahézagba, sarokmerev kialakítással a stabil pozícióban tartáshoz
 • F/AS elemek függőleges irányú beépítése fal-fal függőleges munkahézagokba
 • ACB165 szorítószerkezet közbenső dilatációs szalag és ACF165 fugalemez csatlakoztatásához, mely a dilatációs hézag és a munkahézagok találkozásának szakszerű és víztömör kialakítását teszi lehetővé
 • F/AS zsaluzati elemek térszín alatti kéregfal elemek csatlakozási hézagainak vízzáró kialakításához

A videó végén látható a munkahézagok fogazott kialakításának tervezési, statikai biztonsággal kapcsolatos előnye, amely vízzárási igény esetén fokozott jelentőséggel bír.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

Korszerű munkahézagképzés és zárás Aquaflexactiv elemekkel – videó
Korszerű munkahézagképzés és zárás Aquaflexactiv elemekkel – videó

A Bau-Haus Kft. által gyártott Aquaflexactiv rendszer az elmúlt bő másfél évtized alatt számos hazai projekten került beépítésre és teljesít kiválóan.

A cég műszaki értékesítő kollégái szaktudásukkal helyszíni beépítési segítséget nyújtanak, csomóponti kialakítások megtervezésében és kivitelezésében is közreműködnek. Igény esetén alvállalkozók részére is ingyenes helyszíni betanítást biztosítanak Magyarország teljes területén.

Referenciaprojektek:

 • Budapest Központi Szennyvíztisztító telep
 • Metro 4 projekt bizonyos állomásai
 • Debrecen Szennyvíztisztító
 • Nyíregyháza Szennyvíztisztító
 • Haller-Kert Irodaház
 • MOL Székház Toronyépület
 • Kopaszi-gát Budapart projekt
 • Eger városi strandfürdő
 • Debrecen Járásbíróság

és még számtalan lakóház, mélygarázs és lakópark, valamint irodaház projekt, ipari létesítmény.

A hírben szereplő termékek
Aquaflexactiv duzzadóbevonatos munkahézagképző és hézagszigetelő rendszer
 
Aquaflexactiv duzzadóbevonatos munkahézagképző és hézagszigetelő rendszer

Az Aquaflexactiv szigetelő rendszer újszerű kombinált elemcsalád, mely számtalan vízzáró hézagképzési feladat megoldását egységes rendszerben teszi lehetővé. Összetevői horganyzott lemezből vágással előállított elemek, melyeket tapadásközvetítő és duzzadó bevonatok egészítenek ki és érvényes ÉME engedéllyel rendelkeznek.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Hézagképző anyagok, hézagszigetelések
Hézagképző anyagok, hézagszigetelések
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...