proidea.hu online termékinformációs katalógus

MPN 038 kőzetgyapot tetőszigetelést kapott az Avalon Park sörkertje


2019. március 01.

Ecose technológia a Knauf Insulation gyártósorain

MPN 038 kőzetgyapot tetőszigetelést kapott az Avalon Park sörkertje

A méltán népszerű és nívós üdülőközpont (Avalon Park, Miskolctapolca) idén tavasszal egy sörkert épülettel bővült. Mind a magas, mind pedig az alacsony hajlásszögű tetőrész a klasszikus MPN 038 kőzetgyapot szigetelést kapta.

Az anyag jellemzői:
  • A1 éghetetlen
  • hidrofóbizált
  • ön- és alaktartó kőzetgyapot alapú hőszigetelő tábla
A beépítési vastagság: 20 cm.

Deklarált hővezetési tényező (λ): 0,038 W/m·K, R = 5,25 m²·K/W.
A szerkezetet emelt magasságú szarufa képezi 15 + 5 cm vastagságban, megfelelő párazárással alul, illetve tetősík fóliával közvetlenül a héjalás alatt.

A Knauf Insulation számos európai gyárában állít elő hasonló terméket (könnyű kőzetgyapot szigetelő lemez). A magyar piacot is kiszolgáló Nová Baňa gyáregység a közeljövőben fogja az Ecose technológiát gyártósorain bevezetni, illeszkedve a több gyárban már végrehajtott technológiai váltáshoz.

A majdani technológiaváltás következtében a „klasszikus” is környezetbarát kötőanyagot kap. Nem lesz szúrós, inkább selymes tapintású és az anyag kiporzása is jelentősen csökkenni fog. A jelenlegi technológia szerint a kötőanyag kémiai eredetű formaldehid származék. Érdekes módon a szálas szigetelések tapintásakor nem az üveg vagy kőzet elemi szálai okozzák a szúrós érzetet, hanem maga a kötőanyag. Ennek lecserélése okozza majd a „klasszikus” valóban környezet- és felhasználóbarát tulajdonságait.

A MPN 038 kőzetgyapot szigetelést jobban megismerheti, ha a hír alatti képre vagy terméknévre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Ecose  technológia  MPN  038  kőzetgyapot  szigetelés  hőszigetelő  tábla  Avalon  Park  Miskolctapolca