proidea.hu online termékinformációs katalógus

Kossuth téri mélygarázs és látogatóközpont Austrotherm szigeteléssel


2014. szeptember 16.

Austrotherm XPS TOP 70-es lemezek alkalmazásával

A Kossuth tér átalakítása már régóta foglalkoztatja a magyar közéletet és a politikát. 2011-ben az országgyűlés határozatban döntött az Országház környezetének, azaz a Kossuth térnek a rekonstrukciójáról, melynek során egy mélygarázs és látogatóközpontot is kialakítottak.
A mélygarázs és látogatóközpont a tér északi oldalán helyezkedik el, közvetlenül a Parlament épületének szomszédságában. A látogatóközpont a felső szinten, a műtárgy teljes alapterületének nagyjából a felén helyezkedik el, és összekötő folyosókkal csatlakozik az Országházhoz. A látogatóközpont kültéri kapcsolatait a Kossuth Lajos tér felőli bejárati lépcső és személyfelvonó, valamint a felső rakparti gyalogos bejárat biztosítják. Ugyanezen a szinten, a látogatóközpont mellett, a mélygarázs zárófödémén átlagosan mintegy 3,6 méternyi föld feltöltés készül, ami az érintett terület későbbi korlátok nélküli parkosítását hivatott biztosítani.
A garázs elérhető a Balassi Bálint utca felőli főbejáraton keresztül, vagy a felső rakpart felől a rakparti bejárati alagúton keresztül, ahol a mélygarázsba vezető rámpához lehet lejutni. A mélygarázs 592 gépkocsi, 10 motorkerékpár és 30 kerékpár egyidejű befogadására alkalmas. Különös feladatot adott a tervezőknek a látogatóközpont és a garázs rakparti bejáratainak árvízvédelmi biztosítása, és a felszínen készülő szobor terhét (1.300 tonna!) viselő tartószerkezet kialakítása.

Az építmény hőszigeteléséhez a különösen nagy szilárdságú Austrotherm XPS TOP 70-es lemezeket alkalmazták. Az extrém módon terhelhető hőszigetelő anyag nedves környezetben is tartósan megőrzi kiváló hőszigetelő képességét és mechanikai tulajdonságát. A mélygarázs és látogató központhoz több mint 800 m³ hőszigetelő anyag lett beépítve.
 
Az Austrotherm XPS TOP 70 szigetelő lemez letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9028 Győr, Fehérvári u. 75.
Telefon: +36 96 515 114
Fax: +36 96 515 120
E-mail:
Web: www.austrotherm.hu
Kruchina Sándor
vezető szaktanácsadó +36 30 226 2993
   
   
   
Az Austrotherm Kft.-t a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dämmstoffe Nowotny alapította 1990-ben, expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok gyártására. Győrben, a házgyár területén kezdődött meg a termelés 1991. márciusában. A folyamatos gyártmányfejlesztés és az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyár beindítását is.
Márkanevek: Austrotherm EPS, Austrotherm XPS, Expert, Expert Fix, Expert Drén, Expert geodrén, Grafit
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Austrotherm  XPS  TOP  70  lemez  szigetelés  hőszigetelés