Kossuth téri mélygarázs és látogatóközpont Austrotherm szigeteléssel

Austrotherm XPS TOP 70-es lemezek alkalmazásával

A Kossuth tér átalakítása már régóta foglalkoztatja a magyar közéletet és a politikát. 2011-ben az országgyűlés határozatban döntött az Országház környezetének, azaz a Kossuth térnek a rekonstrukciójáról, melynek során egy mélygarázs és látogatóközpontot is kialakítottak.
A mélygarázs és látogatóközpont a tér északi oldalán helyezkedik el, közvetlenül a Parlament épületének szomszédságában. A látogatóközpont a felső szinten, a műtárgy teljes alapterületének nagyjából a felén helyezkedik el, és összekötő folyosókkal csatlakozik az Országházhoz. A látogatóközpont kültéri kapcsolatait a Kossuth Lajos tér felőli bejárati lépcső és személyfelvonó, valamint a felső rakparti gyalogos bejárat biztosítják. Ugyanezen a szinten, a látogatóközpont mellett, a mélygarázs zárófödémén átlagosan mintegy 3,6 méternyi föld feltöltés készül, ami az érintett terület későbbi korlátok nélküli parkosítását hivatott biztosítani.
A garázs elérhető a Balassi Bálint utca felőli főbejáraton keresztül, vagy a felső rakpart felől a rakparti bejárati alagúton keresztül, ahol a mélygarázsba vezető rámpához lehet lejutni. A mélygarázs 592 gépkocsi, 10 motorkerékpár és 30 kerékpár egyidejű befogadására alkalmas. Különös feladatot adott a tervezőknek a látogatóközpont és a garázs rakparti bejáratainak árvízvédelmi biztosítása, és a felszínen készülő szobor terhét (1.300 tonna!) viselő tartószerkezet kialakítása.

Az építmény hőszigeteléséhez a különösen nagy szilárdságú Austrotherm XPS TOP 70-es lemezeket alkalmazták. Az extrém módon terhelhető hőszigetelő anyag nedves környezetben is tartósan megőrzi kiváló hőszigetelő képességét és mechanikai tulajdonságát. A mélygarázs és látogató központhoz több mint 800 m³ hőszigetelő anyag lett beépítve.
 
Az Austrotherm XPS TOP 70 szigetelő lemez letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Austrotherm XPS TOP 70 SF hőszigetelés

Alkalmazás: fordított tető, pincefal szigetelés, lemezalap alatti hőszigetelés, talajon fekvő padló hőszigetelés, padló szigetelés. A termék lépcsős élképzésű. Az Austrotherm XPS® TOP 70 rózsaszínű extrudált polisztirol hab. A zárt cellaszerkezetű anyag vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak. Az Austrotherm XPS® TOP termékek széndioxid gáz habosításúak, így FCKW-t és HFCKW-t (halogénezett és részben halogénezett szénhidrogéneket, freonokat) nem tartalmaznak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...