proidea.hu online termékinformációs katalógus

Nehezebben elérhető vagy bonyolult munkafelületek vízszigetelése Mapei Planiseal 88 vízszigetelő habarccsal


2018. június 29.

Vízszigetelés gyorsan és egyszerűen, kézi vagy gépi bedolgozással

Napjainkban egyre fontosabb lett az egyszerűen bedolgozható anyagokkal való munkavégzés, amit erősen indokol a szakemberhiány, és a megnövekedett építőipari munkák száma, ami hatványozottan igaz a vízszigetelésekre.

A Planiseal 88 vízszigetelő habarcs, bár nem új termék (Idrosilex Pronto néven már sok projekten bizonyított), de sokféle alkalmazhatósága mégis újra és újra a reflektorfénybe helyezi ezt a kiváló tulajdonságokkal rendelkező anyagot.

A Planiseal 88 egy cementalapú, adalékanyagokból és műgyantából álló előkevert, por alapú vízszigetelő habarcs, amit ha egyszerűen az előírt mennyiségű vízzel összekeverünk, majd felhordjuk a felületre, a megszilárdulást követően egy kiváló tapadású és vízszigetelő felületet kapunk.

Ez a felület tökéletesen szigetel, még 1 atmoszféra negatív víznyomás esetén is. Többféle felhordhatósága alkalmassá teszi a nehezebben elérhető vagy bonyolult munkafelületekre történő bedolgozásra is. Mivel az anyag jól szórható géppel is, ezért egy egyszerű vakológéppel vagy az ilyen anyagok szórását lehetővé tévő szóró eszközökkel is könnyű munkavégzést tudunk elérni.

Különösen előnyös ez olyan felületeken, ahol esetleg a hagyományos szigetelő lemezek már nem teszik lehetővé a kívánt vízszigetelési kivitelezést.

Miért fontos a szórásos technológia?

Sokkal kisebb emberi erőforrás ráfordításával nagyobb munkavégzést lehet elérni azonos idő alatt. Mivel jelenleg az építőiparban a munkaerőhiány a legnagyobb problémaforrás, amennyiben a Planiseal 88-at és a gépi technológiát választjuk, nagymértékben függetlenedni tudunk ettől a problémától.

Hol használhatjuk a Planiseal 88-at?

Alkalmazhatjuk ivóvíztározók vagy ivóvizet tartalmazó medencék, pincék külső és belső falainak, nedves helyiségek (vízóraaknák), ciszternák, felvonóaknák, aluljárók, öntözőcsatornák, vasbetonból készült esővíztartályok alapfalainak és vasbeton alaplemezek falazatok alatti vízszintes szigetelésére is.

OTH (Országos Tisztiorvosi Hivatal) ivó- és fürdővíz-ellátási (max. 40 °C) engedéllyel rendelkező termék, amely e követelményeknek is megfelel.

Minden esetben két rétegben kell felhordani a szigetelést, és a két réteg felhordása között nem telhet el 24 óránál több idő, a végső rétegvastagság pedig minimum 2-3 mm legyen, megfelelve a védekezés fokozatának. Az így elkészült felületek 7 nap után vízterhelésnek kitehetőek.

A termék szürke és fehér színben is elérhető, amennyiben azt az esztétika megköveteli, plusz bevonatot a felület nem igényel.
Planiseal 88 vízszigetelő habarcs alkalmazása Planiseal 88 vízszigetelő habarcs alkalmazása

A Planiseal 88 vízszigetelő habarcs letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha információt vagy árajánlatot szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Planiseal  88  Idrasilex  Pronto  vízszigetelés  vízszigetelő  habarcs  Mapei