proidea.hu online termékinformációs katalógus

Korszerű FactPlus szigetelés került a Szívkórházba


2013. február 15.

Balatonfüredi Szívkórház, energetikai felújítás

Hazánk egyik patinás, a XVIII. századra visszanyúló történetű intézményének, a Balatonfüredi Szívkórház épületének energetikai felújítása készült el a napokban. A homlokzati hőszigetelésen és a nyílászárók cseréjén túlmenően a magastető födémének utólagos hőszigetelése is fontos feladat volt. Az eredetileg tervezett hagyományos könnyű kőzetgyapot lemez helyett terítették el a födémen az új FactPlus 039 típusú szigetelőanyagukat. A hőszigetelendő felület cca. 5000 m², míg az alkalmazott anyagvastagság 2x10 cm volt.

A tetőhéjalás megbontása nélkül, a folyamatosan működő kórházi üzem mellett elgondolható, milyen komoly kihívást jelentett a mintegy 1000 m³ szigetelőanyag tetőtérbe juttatása: lifttel, folyosókon, lépcsősorokon keresztül.
 
Balatonfüredi Szívkórház, energetikai felújítás
(Kivitelező: Hunép-Capital-Bau Kft.)

A FactPlus szigetelőanyag egyik látványos jellemzője, hogy a csomagolás eltávolítása után veszi föl névleges méretét, azaz ekkor nagy mértékben tömörödik ki. Ennek köszönhetően kevesebb mint a fele, inkább csak harmada volt az a térfogatmennyiség a hagyományos szigetelőanyaghoz képest, amit a korlátozott kézi erővel és létszámmal jóval könnyebben, sokkal rövidebb idő alatt sikerült a tetőtérbe juttatni. Tömegét tekintve is több mint 10 tonnával kevesebb volt a megmozgatásra váró anyag mennyisége, hiszen egy azonos hőszigetelési képességekkel rendelkező FactPlus tábla súlya átlagosan csak fele egy hagyományos kőzetgyapot tábláénak. (Természetesen az EN 13162 szerint minden lényeges műszaki adatában megegyező tulajdonságú termék váltotta a már megszokott könnyű kőzetgyapot lemezt.)

Végül, de nem utolsósorban a környezet terhelésére is érdemes gondolnunk: a FactPlus 039 alkalmazásával a födémhőszigetelés kiszállítása 9 (!) teherautóval kevesebb szállítmányozással volt megoldható. Kilenc kamionnal kevesebb zajongott, pöfögött, füstölgött a Balaton-felvidéken keresztül.

A könnyen mozgatható, tömör csomagok már a tetőtérben sorakoznak
 
A FactPlus ásványgyapot tábla kicsomagoláskor veszi föl névleges méretét
 
Ugyanakkora felület azonos minőségű szigeteléséhez szükséges könnyű kőzetgyapot illetve FactPlus mennyisége

A FactPlus ásványgyapot szigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  FactPlus  Knauf  Insulation  szigetelés  szigetelőanyag  ásványgyapot  födém