Korszerű FactPlus szigetelés került a Szívkórházba

Balatonfüredi Szívkórház, energetikai felújítás

Hazánk egyik patinás, a XVIII. századra visszanyúló történetű intézményének, a Balatonfüredi Szívkórház épületének energetikai felújítása készült el a napokban. A homlokzati hőszigetelésen és a nyílászárók cseréjén túlmenően a magastető födémének utólagos hőszigetelése is fontos feladat volt. Az eredetileg tervezett hagyományos könnyű kőzetgyapot lemez helyett terítették el a födémen az új FactPlus 039 típusú szigetelőanyagukat. A hőszigetelendő felület cca. 5000 m², míg az alkalmazott anyagvastagság 2x10 cm volt.

A tetőhéjalás megbontása nélkül, a folyamatosan működő kórházi üzem mellett elgondolható, milyen komoly kihívást jelentett a mintegy 1000 m³ szigetelőanyag tetőtérbe juttatása: lifttel, folyosókon, lépcsősorokon keresztül.
Galéria

Balatonfüredi Szívkórház, energetikai felújítás
(Kivitelező: Hunép-Capital-Bau Kft.)
A FactPlus szigetelőanyag egyik látványos jellemzője, hogy a csomagolás eltávolítása után veszi föl névleges méretét, azaz ekkor nagy mértékben tömörödik ki. Ennek köszönhetően kevesebb mint a fele, inkább csak harmada volt az a térfogatmennyiség a hagyományos szigetelőanyaghoz képest, amit a korlátozott kézi erővel és létszámmal jóval könnyebben, sokkal rövidebb idő alatt sikerült a tetőtérbe juttatni. Tömegét tekintve is több mint 10 tonnával kevesebb volt a megmozgatásra váró anyag mennyisége, hiszen egy azonos hőszigetelési képességekkel rendelkező FactPlus tábla súlya átlagosan csak fele egy hagyományos kőzetgyapot tábláénak. (Természetesen az EN 13162 szerint minden lényeges műszaki adatában megegyező tulajdonságú termék váltotta a már megszokott könnyű kőzetgyapot lemezt.)

Végül, de nem utolsósorban a környezet terhelésére is érdemes gondolnunk: a FactPlus 039 alkalmazásával a födémhőszigetelés kiszállítása 9 (!) teherautóval kevesebb szállítmányozással volt megoldható. Kilenc kamionnal kevesebb zajongott, pöfögött, füstölgött a Balaton-felvidéken keresztül.
Galéria

A könnyen mozgatható, tömör csomagok már a tetőtérben sorakoznak
Galéria

A FactPlus ásványgyapot tábla kicsomagoláskor veszi föl névleges méretét
Galéria

Ugyanakkora felület azonos minőségű szigeteléséhez szükséges könnyű kőzetgyapot illetve FactPlus mennyisége
A FactPlus ásványgyapot szigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...