proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gerendaház szigetelése Knaufinsulation FactPlus ásványgyapottal


2015. május 29.

A 2018. január 1-jétől kötelezően érvénybe lépő költségoptimalizált hőátbocsátási tényező érték követelményszintje, vagy annál jobb érték is elérhető

Valószínűleg a fa volt az egyike az első alapanyagoknak, amiből az őseink lakhelyüket építették. Napjainkban ismét kezd előtérbe kerülni a fából való építkezés. A Németh-Fa Kft. (Lenti) a legmodernebb CNC technológiával állít elő minőségi faipari termékeket, legyen szó fa nyílászáróról, svédpadlóról, tetőszerkezetről vagy faházról. Ezen hírlevélben egy gerendaház szigetelési lehetőségét mutatnak be.

A gerendaház falszerkezete különböző vastagságú gerendából készülhet (84, 110, 124, illetve 164 mm). Az itt bemutatott gerendaház falszerkezete:
  • 84 mm vastag gerendafal
  • 100 mm vastagságú FactPlus 039 szigetelés
  • párazáró fólia
  • hajópadló
Az épület funkcióját tekintve gyümölcsaszaló épület, ideiglenes használattal, így a fokozott hőszigetelésre nem volt igény, de természetesen a tartószerkezet belső oldalára tetszőleges vastagságban elhelyezhető hőszigetelő réteggel bármilyen hőátbocsátási tényező érték elérhető: akár a 2018. január 1.-től kötelezően érvénybe lépő költségoptimalizált követelményszint, vagy annál jobb érték is.

A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, az újrafelhasználási és a környezetvédelmi pozíciója is előnyös. Előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete. A környezettudatos, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – ECOSE® technológiával – készül a FactPlusTM termék is, így ezen szigetelőanyag alkalmazása kézenfekvő választás a gerendaházak hőszigetelésénél.

A gerendaházat építő szakemberek szerint a FactPlusTM szigeteléssel a munka is hatékonyabb és komfortosabb, a régebben alkalmazott könnyű kőzetgyapot szigeteléssel szemben, mivel nem kell gyakori technikai szünetet tartani, hogy a munka közbeni por irritációtól megszabaduljanak. A jövőben igyekeznek az összes faháznál a FactPlusTM szigetelést használni, legyen az gerendaház, rönkház, vagy fa vázszerkezetű épület.
A FactPlus ásványgyapottal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knaufinsulation  FactPlus  ásványgyapot  hőátbocsátási  tényező  szigetelés