Gerendaház szigetelése Knaufinsulation FactPlus ásványgyapottal

A 2018. január 1-jétől kötelezően érvénybe lépő költségoptimalizált hőátbocsátási tényező érték követelményszintje, vagy annál jobb érték is elérhető

Valószínűleg a fa volt az egyike az első alapanyagoknak, amiből az őseink lakhelyüket építették. Napjainkban ismét kezd előtérbe kerülni a fából való építkezés. A Németh-Fa Kft. (Lenti) a legmodernebb CNC technológiával állít elő minőségi faipari termékeket, legyen szó fa nyílászáróról, svédpadlóról, tetőszerkezetről vagy faházról. Ezen hírlevélben egy gerendaház szigetelési lehetőségét mutatnak be.

A gerendaház falszerkezete különböző vastagságú gerendából készülhet (84, 110, 124, illetve 164 mm). Az itt bemutatott gerendaház falszerkezete:
  • 84 mm vastag gerendafal
  • 100 mm vastagságú FactPlus 039 szigetelés
  • párazáró fólia
  • hajópadló
Az épület funkcióját tekintve gyümölcsaszaló épület, ideiglenes használattal, így a fokozott hőszigetelésre nem volt igény, de természetesen a tartószerkezet belső oldalára tetszőleges vastagságban elhelyezhető hőszigetelő réteggel bármilyen hőátbocsátási tényező érték elérhető: akár a 2018. január 1.-től kötelezően érvénybe lépő költségoptimalizált követelményszint, vagy annál jobb érték is.

A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, az újrafelhasználási és a környezetvédelmi pozíciója is előnyös. Előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete. A környezettudatos, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – ECOSE® technológiával – készül a FactPlusTM termék is, így ezen szigetelőanyag alkalmazása kézenfekvő választás a gerendaházak hőszigetelésénél.

A gerendaházat építő szakemberek szerint a FactPlusTM szigeteléssel a munka is hatékonyabb és komfortosabb, a régebben alkalmazott könnyű kőzetgyapot szigeteléssel szemben, mivel nem kell gyakori technikai szünetet tartani, hogy a munka közbeni por irritációtól megszabaduljanak. A jövőben igyekeznek az összes faháznál a FactPlusTM szigetelést használni, legyen az gerendaház, rönkház, vagy fa vázszerkezetű épület.
A FactPlus ásványgyapottal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Ásványgyapot szigetelések
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...