proidea.hu online termékinformációs katalógus

Knauf Insulation lejtéskorrekciós elemek


2013. január 04.

Lejtésviszonyok kialakítása csarnoképületeken

Ipari csarnokok, áruházak esetében a szerkezet adta alaplejtés vezeti a vizet az attikák melletti, illetve többhajós csarnok esetében a mezőbeni lefolyósorhoz. A lefolyók közti vápaszakaszokban - amennyiben további műszaki megoldást nem alkalmazunk - kedvezőtlen esetben megállhat a víz, ami a vízszigetelés károsodásához vezethet.
A Knauf Insulation Kft. lejtéskorrekciós elemeivel a lefolyók közti vápaszakaszt „feltöltjük”, így akadályozva meg a káros pangó vízfelületek kialakulását.
Elemek:
A korrekciós elemsor négyfajta kétirányba lejtő vágott elem és egy 40 mm vastagságú alátétlemez alkalmazásával vezeti pontra a vizet a tetőkön. Az elemek a szerkezeti vápára merőlegesen 8%-ot, a szerkezeti vápával párhuzamosan 2%-ot emelkednek. Megkülönböztetünk a lefolyótól jobbra eső (a’, b’, c’, d’) és balra eső (a, b, c, d) elemeket.
A táblák befoglaló mérete 500x1000 mm, ez alól kivételt csak a korrekció szélén fekvő a, b típusú elemek sora képez. Az elemsor által képzett vápa egy méteren 25 cm-t „nyit” a szerkezeti vápa vonalához képest.

Praktikum:
Az elemek méretéből adódóan a hulladék mérséklése céljából praktikus a lefolyók távolságát páros egész méterre beállítani. A korrekciós elemeket célszerű a konstans vastagságú rétegek közé fektetni.
A keletkező vápa a tetőfelületről érkező vizet összegyűjti és a lefolyóba vezeti. Nem szerencsés, ha a vápa áthalad a felépítményen, mert a felépítmény „kerülgetése” ékelemekkel költséges és komplikált. Ilyen esetben a lefolyó elmozdítása is megoldhatja a problémát.

Tervezés:
A Knauf Insulation Kft. a tető alaprajz és a jellemző metszetek ismeretében díjmentesen konszignálja a szükséges elemek darabszámát, valamint fektetési tervet készít.

Referenciák:
Mercedes gyártócsarnokai, Kecskemét
Rehau csarnok, Győr
Oetker csarnok, Jánossomorja
Vasas csarnok, Budapest
Pannon Lézer csarnok, Tata
Bosch, Budapest
Auchan bővítés, Kecskemét
BÉTA, Makó Gully
Modine, Mezőkövesd
Decathlon, Szombathely
Példák problémás lejtésviszonyokra:

Vonalra lejt a tető, nincs korrekció
 
A tervnél nagyobb kupolák belemetszenek a lejtésbe

Ha a lejtéskorrekciós elemekkel kapcsolatban árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  lejtésképző  elem