proidea.hu online termékinformációs katalógus

Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer


2018. szeptember 28.

Tűzbiztos homlokzat kialakítása

Tűzbiztos homlokzat

Jelen épület esetében (Újfehértói Általános Iskola) az energetikai korszerűsítés során a nyílászárók cserélésén kívül a homlokzat is megújult, egyben hőszigetelést is kapott.
A hőszigetelő rendszert a Knauf Insulation szállította. A szigetelés FKD N Thermal jelű kőzetgyapot lemezekből készült, 15 cm alkalmazott vastagságban. Ezen szigetelő anyag napjainkban a kategória legjobbjának számító, közölt (deklarált) hővezetési tényezője = 0,034 W/m·K.
A rendszer többi elemét egy jó nevű magyar vakolat és festékgyártó szállítja, a Poli-Farbe Kft. A rendszer ragasztója, egyben ágyazó tapasza önmagában A1 tűzvédelmi besorolással rendelkezik (a minősítés száma: A-48/2014). A teljes rendszer tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0.

Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer

A felületképzés KI szilikon vakolat, kapart hatású 1,5 mm vagy gördülőszemcsés 2 mm struktúrákban, a rendszer alapozójával együtt (a mm adat a legnagyobb szemcseméretet jelöli), a színválaszték 199 színárnyalat, a Colorbox Harmony színkártya alapján. A ragasztáson túl elengedhetetlen rögzítést, amelynek típusa Thermofix CF, a Fischer Hungary szállítja a rendszerhez. Ezt a dübelt a beszállító előrejelzése alapján rövidesen korszerűbb rögzítőelem, a Thermoz CN Plus kombinált acélszöges dűbel fogja leváltani.
Természetesen a kivitelezéshez szükséges egyéb kiegészítők, hálók, profilok, sínek is elérhetőek. Ez a technológia már hazánkban is hosszú évtizedek óta ismert és alkalmazott módszer az energetikailag korszerűtlen homlokzatok felújítása során.
A rendszer megfelelőségét az A-28/1/2014 sorszámú Nemzeti Műszaki Értékelés igazolja, a komponensek megfelelőségét a gyártók teljesítménynyilatkozatai tanúsítják.

Az FKD N Thermal jelű kőzetgyapot lemezek letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  kontakt  hőszigetelő  rendszer  tűzbiztos  homlokzat  FKD  N  Thermal  jelű  kőzetgyapot  lemez  hőszigetelés