Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer

Tűzbiztos homlokzat kialakítása

Tűzbiztos homlokzat
Tűzbiztos homlokzat
Galéria

Jelen épület esetében (Újfehértói Általános Iskola) az energetikai korszerűsítés során a nyílászárók cserélésén kívül a homlokzat is megújult, egyben hőszigetelést is kapott.
A hőszigetelő rendszert a Knauf Insulation szállította. A szigetelés FKD N Thermal jelű kőzetgyapot lemezekből készült, 15 cm alkalmazott vastagságban. Ezen szigetelő anyag napjainkban a kategória legjobbjának számító, közölt (deklarált) hővezetési tényezője = 0,034 W/m·K.
A rendszer többi elemét egy jó nevű magyar vakolat és festékgyártó szállítja, a Poli-Farbe Kft. A rendszer ragasztója, egyben ágyazó tapasza önmagában A1 tűzvédelmi besorolással rendelkezik (a minősítés száma: A-48/2014). A teljes rendszer tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0.

Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer
Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszer
Galéria


A felületképzés KI szilikon vakolat, kapart hatású 1,5 mm vagy gördülőszemcsés 2 mm struktúrákban, a rendszer alapozójával együtt (a mm adat a legnagyobb szemcseméretet jelöli), a színválaszték 199 színárnyalat, a Colorbox Harmony színkártya alapján. A ragasztáson túl elengedhetetlen rögzítést, amelynek típusa Thermofix CF, a Fischer Hungary szállítja a rendszerhez. Ezt a dübelt a beszállító előrejelzése alapján rövidesen korszerűbb rögzítőelem, a Thermoz CN Plus kombinált acélszöges dűbel fogja leváltani.
Természetesen a kivitelezéshez szükséges egyéb kiegészítők, hálók, profilok, sínek is elérhetőek. Ez a technológia már hazánkban is hosszú évtizedek óta ismert és alkalmazott módszer az energetikailag korszerűtlen homlokzatok felújítása során.
A rendszer megfelelőségét az A-28/1/2014 sorszámú Nemzeti Műszaki Értékelés igazolja, a komponensek megfelelőségét a gyártók teljesítménynyilatkozatai tanúsítják.

Az FKD N Thermal jelű kőzetgyapot lemezek letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

[an error occurred while processing this directive]

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...