Csarnok rendszerű épületek, kazettás acélfalak utólagos hőszigetelése Knauf FactPlus termékekkel

Szigetelés több százszoros megtérüléssel

Egy közismert élelmiszergyártó cég döntött úgy, hogy korábban épített és teljes mértékben hőszigetelés nélkül készült csarnokait (hidegraktár) a falak hőszigetelésével teszi alkalmassá kész és/vagy félkész termékeinek tárolására. A megbízó a kivitelező vállalat (aki korábban is dolgozott már ezzel az anyaggal) javaslatára fogadta el a FactPlus LRB 037 típusát. A műszaki adatlapok, engedélyek és tanúsítványok bekérése után, és biztosító társaságával is egyeztetve született a döntés.

Az alkalmazott vastagság 200 mm, az összes szigetelendő felület 4200 m²/20 cm, a szigetelés mennyisége: 840 m³ volt. A szállítási feladat mindössze 3 teherautóval volt megoldható, szemben a hagyományos könnyű kőzetgyapot lemezek alkalmazása során igényként jelentkező 11 teherautóval.

Kiemelik a hőszigetelő anyag nagyfokú állékonyságát, és rugalmasságát. A beépítés során az egymásra helyezett táblák hajlíthatóak, könnyedén beilleszthetőek, szinte összefeszülnek, mechanikai sérülésük veszélye nélkül.

Műszaki adatok EN 13162 szerint:
MW-EN 13162-T2-WS-WL(P)-AFr5- MU1
A CE jelölési kód szerint a termék nem akadályozza a pára átjutását (µ = 1), ellenőrzött hosszú és rövid idejű vízfelvétele miatt páralecsapódás vagy nedvességbejutás veszélye esetén, azaz külső falakban, magastetőkben igazoltan beépíthető, áramlási ellenállásának köszönhetően válaszfalakban is alkalmazható.
A 200 mm vastagságú FactPlus hővezetési ellenállása:
R = d / λ = 200 / 0,037 = 5,40 m²K / W
U érték: 0,18 W / m²K

Az alkalmazott hőszigetelés eredményeként a csarnokok temperáló fűtésére felhasznált energia jelentősen csökkent. Mindössze 200 mm-es szigeteléssel a falakra előírt „U” értéket az előírásnak kevesebb, mint felére le tudták vinni. Ennek fontosságát az üzemeltetési költségek csökkenésén túl öko-fenntarthatósági és környezetvédelmi (CO2 emisszió) szempontból is értékelniük szükséges. Az alkalmazott hőszigetelés segítségével és az épület várható élettartama során négyszázszor (!) annyi energia takarítható meg, mint amennyit a szigetelőanyag előállítása, szállítása, beépítése során elhasználták.
A FactPlus ásványgyapot szigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
Galéria
Galéria

Látványos különbség: FactPlus a hagyományos könnyű kőzetgyapot ellenében
Galéria

Odakint még hideg van, a csarnokban már gazdaságosan fűtött a klíma
(Kivitelező: FC Generál Kft., Nyíregyháza)

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...