Kenhető szigetelés alkalmazása kültérben

Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs a Henkel-től


 
Kültérben, a burkolatot érő hatások rendkívüli terhelést jelentenek. A hőingadozás, a fagy erodáló hatása az évek során komolyan próbára teszik az elkészült munkát. A szabályosan beépített mozgási hézagok, továbbá a burkoló lapok üregmentes ragasztása mellett, arról is gondoskodni kell, hogy a fugázó anyagon keresztül beszivárgó víz ne haladhasson tovább a betonaljzatba. Ha ez mégis megtörténik, számolni kell azzal, hogy a betonaljzatot idővel a fagy károsítja, így a burkolat elválik az alapfelülettől. Kopogtatásra üregre utaló hangot ad, "kotyog". A burkolat ettől a ponttól kezdve gyakorlatilag tönkrementnek tekinthető.
A Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs kiválóan alkalmas kültéri, hidegburkolat alatti szigetelésre. (Ha olyan felületen alkalmazzuk - pl. kültéri teraszon -, amely alatt valamilyen helyiség található, az elsődleges szigetelést a szerkezetbe épített lemezszigetelés látja el. A kenhető szigetelés csak a betonaljzat felületét védi.)

A Ceresit CR 166 ezen kívül megvédi az épületszerkezetek talajjal érintkező, vízszintes és függőleges felületeit (pl. alap, támfal, pincefalazat stb.) a talajpára, szivárgó víz, valamint nyomás nélküli és nyomással rendelkező talajvíz ellen. Alkalmas hézagmentesen kifugázott téglafalazat, betonfelületek, valamint cementvakolatok védelmére. Ajánlott monolit ivó- és esővíz tartályok, úszómedencék belső szigetelésénél 5 méteres mélységig, valamint erkély, terasz és fürdőszoba víz elleni szigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt, vízszintes és függőleges felületen. Vízzáró bevonatként védelmet nyújt a beton és vasbeton szerkezeteknek a csapóeső és a fröccsenő víz ellen. Képes a zsugorodásból származó hajszálrepedések áthidalására max. 0,6 mm szélességig. Szilárdulás után rugalmas védőbevonatot képez a széndioxid (karbonátosodás), a kloridok és a szulfátok ellen. 3 mm rétegvastagságban felhordva 7 cm vastag betonfedéssel egyenértékű védelmet biztosít a vasbeton szerkezetek esetében. Alapok és pincék talajjal érintkező, vízszintes felületeinek szigetelése esetén - a negatív víznyomás elleni védelem érdekében - a két réteg szigetelőhabarcs közé erősítő hálót (min. 60 g/m² súlyú) kell beágyazni, megfelelő átlapolással. Másik megoldás: leterhelő betonréteg készítése a két rétegben szigetelt felületre.

A Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs "B" komponensét (8 liter), ami egy folyékony műgyanta diszperzió az "A" porkomponenshez (24 kg) kell folyamatos gépi keverés mellett adagolni, majd csomómentesre keverni.
Kb. 5 perc pihentetés és rövid, ismételt átkeverést követően a habarcs felhordható. A bekevert anyagot 1 órán belül fel kell használni. Az első réteg felhordását ecsettel vagy nyeles kefével javasoljuk a jobb tapadás érdekében. Ebben az esetben a bekevert cementhabarcshoz egy kevés vizet kell adagolni (kb. 2 liter/32 kg) a megfelelő konzisztencia kialakítása érdekében. Mivel az egy rétegben felhordható vastagság max. 1 mm lehet, a vízzáró cementhabarcsot két vagy több rétegben kell felhordani a felületre. A második réteg felhordását már glettvassal is elvégezhetjük. Hasonlóan a beltéri kenhető szigeteléshez, a dilatációs és csatlakozó hézagok, valamint a fal- és padlócsatlakozások lezárása a Ceresit CL 82 Ultratape vagy a CL 52 sarokerősítő szalaggal történhet.
 
A Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarccsal kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Ceresit R 166 kétkomponensű vízzáró cementhabarcs

Flexibilis, kétkomponensű, cementkötésű, repedésáthidaló, nem zsugorodó, vízgőzáteresztő, fagyálló, vízzáró cementiszap, mely alkalmas mélyépítési létesítmények, víztartályok, úszómedencék ásványi felületeinek szigetelésére 5 m-es víznyomásig.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...