proidea.hu online termékinformációs katalógus

Kenhető szigetelés alkalmazása kültérben


2014. október 22.

Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs a Henkel-től


 
Kültérben, a burkolatot érő hatások rendkívüli terhelést jelentenek. A hőingadozás, a fagy erodáló hatása az évek során komolyan próbára teszik az elkészült munkát. A szabályosan beépített mozgási hézagok, továbbá a burkoló lapok üregmentes ragasztása mellett, arról is gondoskodni kell, hogy a fugázó anyagon keresztül beszivárgó víz ne haladhasson tovább a betonaljzatba. Ha ez mégis megtörténik, számolni kell azzal, hogy a betonaljzatot idővel a fagy károsítja, így a burkolat elválik az alapfelülettől. Kopogtatásra üregre utaló hangot ad, "kotyog". A burkolat ettől a ponttól kezdve gyakorlatilag tönkrementnek tekinthető.
A Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs kiválóan alkalmas kültéri, hidegburkolat alatti szigetelésre. (Ha olyan felületen alkalmazzuk - pl. kültéri teraszon -, amely alatt valamilyen helyiség található, az elsődleges szigetelést a szerkezetbe épített lemezszigetelés látja el. A kenhető szigetelés csak a betonaljzat felületét védi.)

A Ceresit CR 166 ezen kívül megvédi az épületszerkezetek talajjal érintkező, vízszintes és függőleges felületeit (pl. alap, támfal, pincefalazat stb.) a talajpára, szivárgó víz, valamint nyomás nélküli és nyomással rendelkező talajvíz ellen. Alkalmas hézagmentesen kifugázott téglafalazat, betonfelületek, valamint cementvakolatok védelmére. Ajánlott monolit ivó- és esővíz tartályok, úszómedencék belső szigetelésénél 5 méteres mélységig, valamint erkély, terasz és fürdőszoba víz elleni szigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt, vízszintes és függőleges felületen. Vízzáró bevonatként védelmet nyújt a beton és vasbeton szerkezeteknek a csapóeső és a fröccsenő víz ellen. Képes a zsugorodásból származó hajszálrepedések áthidalására max. 0,6 mm szélességig. Szilárdulás után rugalmas védőbevonatot képez a széndioxid (karbonátosodás), a kloridok és a szulfátok ellen. 3 mm rétegvastagságban felhordva 7 cm vastag betonfedéssel egyenértékű védelmet biztosít a vasbeton szerkezetek esetében. Alapok és pincék talajjal érintkező, vízszintes felületeinek szigetelése esetén - a negatív víznyomás elleni védelem érdekében - a két réteg szigetelőhabarcs közé erősítő hálót (min. 60 g/m² súlyú) kell beágyazni, megfelelő átlapolással. Másik megoldás: leterhelő betonréteg készítése a két rétegben szigetelt felületre.

A Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarcs "B" komponensét (8 liter), ami egy folyékony műgyanta diszperzió az "A" porkomponenshez (24 kg) kell folyamatos gépi keverés mellett adagolni, majd csomómentesre keverni.
Kb. 5 perc pihentetés és rövid, ismételt átkeverést követően a habarcs felhordható. A bekevert anyagot 1 órán belül fel kell használni. Az első réteg felhordását ecsettel vagy nyeles kefével javasoljuk a jobb tapadás érdekében. Ebben az esetben a bekevert cementhabarcshoz egy kevés vizet kell adagolni (kb. 2 liter/32 kg) a megfelelő konzisztencia kialakítása érdekében. Mivel az egy rétegben felhordható vastagság max. 1 mm lehet, a vízzáró cementhabarcsot két vagy több rétegben kell felhordani a felületre. A második réteg felhordását már glettvassal is elvégezhetjük. Hasonlóan a beltéri kenhető szigeteléshez, a dilatációs és csatlakozó hézagok, valamint a fal- és padlócsatlakozások lezárása a Ceresit CL 82 Ultratape vagy a CL 52 sarokerősítő szalaggal történhet.
 

A Ceresit CR 166 rugalmas, kétkomponensű, vízzáró cementhabarccsal kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  CR166  kétkomponensű  vízzáró  cementhabarcs