Költséghatékony raktározási megoldás Dexion raklapos állványrendszerekkel

A finnországi Iittala disztribúciós központ – belülről kifelé, a Dexionnal tervezve

Iittala Group, Finnország, disztribúciós központ
Iittala Group, Finnország, disztribúciós központ
Ügyféligény
Az Iittala-nál kezdetben gyönyörű tárgyakat készítettek üvegből. Mára kibővítették tevékenységüket kerámiákkal, evőeszközökkel és lakástextillel, amik szebbé teszik hétköznapjainkat. A vállalat története során végig tartotta magát két tervezőzsenije – Kaj Franck és Alvar Aalto – progresszív filozófiájához.

Az Iittala termékeit Európa szerte, az arab országokban, Japánban és az Amerikai Egyesült Államokban is forgalmazza, ezért szüksége volt egy disztribúciós központra, ami biztosítja a globális ellátást. A megrendelések különféle közvetlen és internetes értékesítési csatornákon keresztül érkeznek. E megrendelések mérete és esetleges célországa miatt az Iittala elosztó központjának tervezőcsapata lelkesen kereste az igen eltérő vevői igényeknek megfelelő, költséghatékony raktározási megoldást.

A vállalat termékeinél nagyon fontos szempont a dizájn és a funkcionalitás. Ez a szemlélet a raktár tervezési folyamatára is vonatkozik. Semmit nem lehetett megépíteni, amíg a belső elrendezést ki nem dolgozták, a legjobb helykihasználás érdekében. Az Iittala a legtermészetesebb módon a terület specialistáját, a Dexiont választotta a rendszer leszállítására és telepítésére.

A Dexion megoldása
A Dexion csapata számára valóra vált álom volt, hogy egy ilyen előremutatóan gondolkodó vállalattal dolgozhasson együtt. Kidolgozhattak egy olyan raklapos állványrendszert és elrendezést, amit nem befolyásoltak betonpillérek vagy egyéb tárgyak az épületben. Meghatározhatták a leghatékonyabb folyosószélességet és javaslatot tehettek a Littala tárolási igényeinek megfelelő, ideális magasságra. A Dexion terveinek elfogadása után a Littala engedélyt adott az épület megépítéséhez.

Amint az infrastruktúra megépült, a Dexion csapata azonnal színre lépett. A 7,6 m magas, 22800 db raklap tárolására alkalmas, oszlop- és keretvédőkkel ellátott állványrendszer 4 szekcióra van osztva. Mivel minden gerenda azonos kapacitású, igazán impozánsak a teherbírási értékek:

Teherbírás szintenként: 3000 kg
Teherbírás mezőnként: 15000 kg
Teherbírás FIN raklaponként: 1000 kg
Teherbírás EUR raklaponként: 750 kg

A végeredmény
"Az Iittala dizájn és funkcionalitás iránti elkötelezettsége volt a projekt sikerének kulcsa. Ez inspirálta őket, hogy a Dexiont még az épület megépülése előtt megbízták a berendezés megtervezésével. A belülről kifelé történő tervezés azt eredményezte, hogy ez az új disztribúciós központ sokkal hatékonyabb és biztonságosabb, mint bármilyen korábban használt terület."
Iittala Group, Finnország, disztribúciós központ
Iittala Group, Finnország, disztribúciós központ


Az Iittala-ról
Az Iittala története 1881-ig nyúlik vissza, amikor az azonos nevű, dél-finnországi faluban megalapították az üveggyárat. A korai években az Iittala fújt, préselt, csiszolt, festett és mart, kontinentális modelleket gyártott üvegből. A 20. század elején az étkészleteket különféle díszítéssel látták el. Az Iittala az első cégek egyike volt, akik elindították az átmenetet a díszes étkészletektől a funkcionális, de esztétikailag mégis kellemes és a progresszív Skandináv dizájnelemekkel ötvözött tárgyak felé.


A Dexion raklapállványok letölthető ismertetőit a hír alatti termékképre kattintva találja. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a Dexion Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Dexion hagyományos raklapos állvány Dexion keskenyfolyosós raklapos állvány Dexion MOVO gördíthető raklapos állványok Dexion Pallet Shuttle rendszer
 
Dexion raklapos állványok
12 termék

A Dexion raklapos állványok számos elrendezésben felépíthetők, hogy logikus és jól használható raktári elrendezést alakíthasson ki. Gazdaságosan használható tárolórendszer minden iparág számára – legyen szó hűtött vagy mélyhűtött raktárak számára ideális bejárható vagy gördíthető állványokról (MOVO) vagy a lejárattal rendelkező áruk számára kialakított FIFO rendszerű átfutó állványokról.

12 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Raklapos állványok
Raklapos állványok
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...