proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Hermina Happy Land lakópark Knauf Insulation szigeteléssel


2017. augusztus 30.

A passzív társasházban a kor energetikai követelményeinek megfelelő szigetelőanyagot alkalmaznak

Kelet-Európa legnagyobb passzív társasháza kirívóan alacsony energiafogyasztású lesz. Mindezt úgy érik el, hogy a kor energetikai követelményeinek megfelelő szigetelőanyag vastagságot, korszerű gépészetet, valamint árnyékolástechnikát és 3-rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat terveztek ehhez a társasházhoz.

Ez az épület kiváló példa lesz arra, hogy míg az ingatlan m² árai nem magasabbak a hasonló társasházakhoz viszonyítva, a lakások rezsije azokénak mégis töredéke lesz. A tervezők már a 2021-es előírásoknak megfelelően tervezték az ingatlant.
Egy ilyen társasháznál a termikus burok nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen nem mindegy, mennyi hő távozik a szerkezeteken keresztül. Ezért kerül a homlokzatra 20 cm vastagságú, a szálas hőszigetelő anyagokon belül a piacon legjobb lambda értékkel bíró termék, a Knauf Insulation FKD-N Thermal 0,034, amellyel U = 0,13 W/m²K értékű hőátbocsátási tényező lesz elérhető a külső falakon.
A mélygarázs mennyezetére 12 cm vastag CLT-C1 bevonatos kőzetgyapot lamell került. A lakások alatti zárófödém 20 cm vastag FKL C1 bevonatos kőzetgyapot hőszigetelést kap.
Fal, mennyezet, valamint padlófűtés kerül kiépítésre az automata légcserélő berendezések mellett, tehát nem kell szellőztetni ahhoz, hogy mindig friss levegővel legyenek ellátva a lakások.
Mint láthatjuk, hazánkban is elkezdődött a korszerű, komfortos, energiatakarékos társasházak tervezése és építése, ami egy környezettudatos építési, lakhatási jövő ígéretét hordozza a Hermina Happy Land lakópark formájában.


A passzív társasház kivitelezésénél alkalmazott Knauf Insulation kőzetgyapot szigetelések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hermina  Happy  Land  lakópark  társasház  passzívház  Knauf  Insulation  szigetelés  hőszigetelés  homlokzatszigetelés  mennyezet  szigetelés  födém  szigetelés  FKD-N  Thermal  FKL  C1  CLT  C1  lamellázott  ásványgyapot  tábla  hőszigetelő  lamell  kőzetgyapot